Čo si myslíte o eutanázii?

ele

Zakon neuvadza jej legalitu.
O.K cakaju ma este omnoho prijemnejsie veci ako polemizovanie o smrti ci nesmrti. Dobru noc :-)

ethel

radca,ja by som povedala ako v ktorej nemocnici a ako na ktorom odd.Poznám prípady,kedy sa aj transfúzia ešte dávala ľuďom,ktorým by za týchto okolností o ktorých hovoríš niekde už nič nedali

radca

Neda sa povedat,ze by to bolo uplne nelegalne. Ak ma lekar za cenu 10 transfuzii tyzdenne idrzat pacienta pri zivote a vie,ze sa tam objavia dalsi ludia,ktorich tie tranfuzie zachrania a krvi je len obmedzene mnozstvo,tak na vyber moc nema.Podobne je to aj s inymi pristrojmi,ako dialyza,atd,,,

ethel

ele,pasívna eutanázia nie je len odpojenie od prístrojov...
Nie každý človek v poslednom štádiu je tlmený opiátmi...

ele

No tak tato debata mala urcity vyvoj. Hovori sa tu o cloveku trpiacom bolestami a tuziacom po milosrdnej smrti.Pokial viem, kazdy takyto "trpiaci" clovek je oslobodzovany od bolesti morfiom. Tj. je otazne ci je ozaj kompetentny volit si svoju vlastnu smrt, kedze "triezvy" ani zdaleka nie je..
Dalej podla teba nie je dolezite rozhodnutie sudu? Je to jedna z najdolezitejsich veci, inak pachas trestny cin.
Dalsia vec je ze ani pasivna eutanazia, tj. odpojenie od pristrojov u nas na Slovensku "nefunguje".. Je to stale trestny cin.