Ahojte, včera som si našla zrejme zväčšenú uzlinu v oblasti slabín. Je to veľké asi 2 cm, ako fazuľka. Už som si aj pozerala nejaké info na internete, ale väčšinou sa píše len o zväčšených uzlinách na krku, pod pazuchou... Som si prečítala, že keď je to na dotyk nebolestivé, môže to byť príznakom niečoho vážnejšieho. Mňa to nebolí, preto mám aj celkom strach. Určite pôjdem k lekárovi. Len by som chcela vedieť, či niekto z vás mal podobné problémy a čo mu prípadne zistili. Za odpovede vopred ďakujem.
Zväčšené lymfatické uzliny v slabinách
Dobrý den,chcel by som sa opytat mal som trombozne hemeroidy ktore mi ambulatne chirurg rezal 11 krat za sebou ako mäsiar,po poslednom reze sa mi spravila velka hrča,tu uz zacal strach,absolvoval som kolonoskopiu ,všetko ok,bola mi zobrana krv na hematologii,počas čakania na vysledok cca 1 mesiac z hematologii,mi hrca zmizla aj hemeroidy ,sedave kúpeľe ,cipky ,maste.len ze po ty tyžny sa mi spravila zdurenina vo veľkosti fazule v perianalnej oblasti,,,po.našteve chirurga ma poslal na operačny zakrok že abces,tam po vyše treni, sono že sa jedna len o pod kožny daky utvar ktory netreba rezat ze to abces neni ,že nahame volny priebeh mesiac,po mesiaci ďalša našteva u doktora tu hrčku tam stale mam občas praskne vytečie mi.stade svetla krv a pocitujem ulavu. ,odoslany chirurgom na magneticku že ma fistulu,,,,, po vyšetrení magnetickej neni to ani fistula ani abces ani daky patologicky nalez ,,,že ma zdurenu uzlinu ,,,,zaver chirurga neni to nic važne nemam si to všimat .stále ma to boli občas mi to mokva svetločervena krv potom nastane ulava,,, mam pocit že ma chirurg zanedbal a dava ruky preč prosím o radu a
Dobrý den,chcel by som sa opytat mal som trombozne hemeroidy ktore mi ambulatne chirurg rezal 11 krat za sebou ako mäsiar,po poslednom reze sa mi spravila velka hrča,tu uz zacal strach,absolvoval som kolonoskopiu ,všetko ok,bola mi zobrana krv na hematologii,počas čakania na vysledok cca 1 mesiac z hematologii,mi hrca zmizla aj hemeroidy ,sedave kúpeľe ,cipky ,maste.len ze po ty tyžny sa mi spravila zdurenina vo veľkosti fazule v perianalnej oblasti,,,po.našteve chirurga ma poslal na operačny zakrok že abces,tam po vyše treni, sono že sa jedna len o pod kožny daky utvar ktory netreba rezat ze to abces neni ,že nahame volny priebeh mesiac,po mesiaci ďalša našteva u doktora tu hrčku tam stale mam občas praskne vytečie mi.stade svetla krv a pocitujem ulavu. ,odoslany chirurgom na magneticku že ma fistulu,,,,, po vyšetrení magnetickej neni to ani fistula ani abces ani daky patologicky nalez ,,,že ma zdurenu uzlinu ,,,,zaver chirurga neni to nic važne nemam si to všimat .stále ma to boli občas mi to mokva svetločervena krv potom nastane ulava,,, mam pocit že ma chirurg zanedbal a dava ruky preč prosím o radu a
Prikladam cerstvy clanok z nasho blogu - je pre panov, ktorych zaujima, ci mozu mat zdurene uzliny v trieslach vplyv na kvalitu erekcie.. Clanok tu vimax.sk
Je to signál že telo bojuje s nejakou infekciou a zvyčajne je dobre vedieť s akou a trochu mu v tom boji pomôcť vyliec.sk
Ok. takže, uzliny, miesto lymfatickeho tkaniva, kde prebieha najma filtracia lymfy, ak su tam nejake látky ktore nemaju, prekonavate zápal atd. lymfou sa to dostane do ulziny a tá sa následne zvačší a ulahčene povedane bojuje so zapalom. Ak máte trebars nejake otlaky na chodidlach po topankach, často sa stane že sa to zapáli. Kde su po blízku uzliny? No v slabine.. Nič vážne by to nemalo byť, ale určite, ak uznávate za vhodné skočte za lekárom :)
ahoj no mne sa zvacsila uzlina na krku-za uxom a isla som k doktorovi spravil mi krvy obraz a mala som zvysene biele krvinky ak crp-cize nieco v tele bolo dal mi antibiotika a na kontrole-zase z krvi vyslo ze uz vsetko oka..teraz asi po 3-4dnoch po tej kontrole mi uplne opuxli uzliny okolo slabin a malasom aj teplotu..nexapem ako to je mozne..ale dala som si acylp.vylezala a ustupuje to-ze uzliny reaguju na zapal v tele ale aj napr na nieco-ako prilisna zataz, unava a pod..
skusim to liecit teraz bez doktora a uvidim)
Ahoj, ja mám tiež tie uzliny na slabine...nebolia ma. Maju priemer 3 cm a je ich asi 5. Povedali , že to je normálne,takže si myslím , že je zbytočné behať s tým.Jedna pani z hematologie mi jediná niečo poradila vziať vzorku no doktorom sa nechce,takže ak niečo zistiš ty budem rada ak sa o to podelíš.
Ahoj kotvaska, odpovedam ti na tvoj mail o uzlinach v slabine este z toku 2009.Mne sa to stalo len teraz tak som si nieco okolo toho vyhladala. Opuchla mi jedna noha a zistili mi tam zvacsenu uzlinu. Biopsia bola negativna aj vsetky mozne vysetrenia. Tak mi najprv dali antibiotika na preliecenie mocoveho mechura a potom vysetrenia este zopakuju. A ty si s tym ako odvtedy pochodila?
ahojte,
mna bolia obidve uzliny slabinove, ak su to teda oni a nie vajecniky. vcera to zacalo jednou, dnes aj druhou, na dotyk je to bolestive, bola som vcera aj u gynekologa, ale akosi sme riesili ine veci, tak som sa zabudla spytat. no v pondelok idem na sono maternice, tak sa mozem opytat aj tam?...
moze to byt sposobene tym, ze mam mechanicky poskodene okolie pri mocovej rure a to ma dost boli, resp. je to asi zapalene?
je nutne brat atb? lebo tie mi len zbytocne oslabia imunitu, hm, napchavam sa vitaminmi a idem si na to vmasirovat (na tie uzliny) octanovu mast, moze byt?
btw, je mozne, ze ak mam tu ranu zapalenu, mohli sa mi z toho vychadzat ako keby vredy , ale nie priamo tam, ale v okoli genitalii?...
dakujem za odpovede, ak nejake budu :)
Nuz podla tej teorie by mali lekari cloveka celeho rozsekat na vzorky, aby mohli zistit, ci niekde nema rakovinu. Inac betaglukany nie su vseliek na vsetky mikrobialne nakazy.
Napr na virusove nakazy nie su vobec ucinne.
A to sa vobec nehadam, len informujem.
Totiz vybranim uzliny sa problem, preco bola zdurena(mikrobialna nakaza produkujuca toxiny) vobec nevyriesi, preto moje lekarske zdroje odporucaju iny pristup, ako klasicka medicina.
Nazdavat sa , ze jediny prostriedok vylieci 100% vsetkych problemov je prinajmensom naivne.
Na stastie v prirode je roznych antimikrobialnych prostriedkov hromada.