pre tých čo nosia okuliare...

egal

prave dnes som sa tiez dozvedel ze budem nosit okuliare.ties us dlhsie zle vidim do dialky a na ulici nedokazem ani precitat znacku auta asi 15 metrov odomna.Tvare ludi tiez nic moc.O operacii neuvazujem v ziadnom pripade lebo som kratkozraky a kamaratovi sa stalo ze hned bol dalekozraky.Kontaktne sosovky nemam ale uvazujem o nich myslite ze je to draha alebo zlozita zajezitost?okuliare mam 1D na oboch

egal

prave dnes som sa tiez dozvedel ze budem nosit okuliare.ties us dlhsie zle vidim do dialky a na ulici nedokazem ani precitat znacku auta asi 15 metrov odomna.Tvare ludi tiez nic moc.O operacii neuvazujem v ziadnom pripade lebo som kratkozraky a kamaratovi sa stalo ze hned bol dalekozraky.Kontaktne sosovky nemam ale uvazujem o nich myslite ze je to draha alebo zlozita zajezitost?

Karla Lei

lenuliatko to ja ked mam vypite tak si z bezpecnostnych dovodov necham sosovky na ociach. viem ze by sa to nemalo ale radsej risknem mensie zlo:)

lenuliatko

ja nosim okuliatre ale iba slabe.myslim ze na jednom mam tristvrtky a na druhom polky asi.cize nic moc.ale keby sa mi to zhorsilo neviem ci by som si nechala operovat oci.skor sosovky.kamoska ma sosovky lebo ona by mala nosit okuliare snad 5.a videla som ako si ich dava a celkom sikovne to robila.len ked mala kus vypite bola to sranda lebo niekedy sme aj hladali sosovku niekde v umyvadle :D

Mimi323

Niekto tu nedávno písal, že na nejakom sympóziu sa stretli oční lekári a všetci mali buď šošovky alebo okuliare, nikto nemal operované oči :)
Ja nosím okuliare, keď niekde idem, tak šošovky, mám jednodňové šošovky, ale jeden pár mi vydrží aj týždeň.

Karla Lei

tak ako povedala leerka, cely postup ako si davat a vzberat sosovky a ako sa o ne starat ti povedia v ordinacii alebo u optika a tam si to aj s tebou vyskusaju. Ja si pamatam ze som mala s tym zo zaciatku dost problem. mi to trvalo aj niekolko minut kym som si ich spravne nasadila a teraz som prisla na techniku toho a trva mi to niekolko sekund.

leerka

katka. to ako sa sosovky nasadzaju a vyberaju z oka, ti vsetko vysvetlia tam....ked si sosovky budes davat ....a musis to tam pred nimi aj skusit, ci ti to vyberanie a nasadzanie ide....

sarah

katka, v prvom rade musis navstivit ocnu lekarku, a az potom hovorit o sosovkach :-)
ja mam vysoku kratkozrakost -7 dioptrii, ale okuliare som s vynimkou kratkeho obdobia nenosila. odolavala som cca do 2 dioptrii, okuliare som nosila asi dva mesiace, ked som mala 2 a pol D a odvtedy uz nosim len sosovky. ocny lekar alebo optik ta nauci, ako spravne manipulovat so sosovkami, ako dodrziavat hygienu a pomoct vybrat, ktore by tebe najlepsie vyhovovali.
:-) ked budes mat po vysetreni, ozvi sa, poradime ti s problemami s vyberanim sosoviek.
podla mna je lepsie zvyknut si na okuliare, ak je refrakcna chyba od malicka, cim neskor sa prejavi, tym tazsie sa zvyka na nosenie okuliarov. je len prirodzene, ze to chces riesit inym sposobom.
len ma prekvapuje, ze sa ti kratkozrakost neprejavila skor, kedze vacsinou sa zrakova chyba ustali s dokoncenim rastu, t.j. okolo 18-20 rokov. kedy si mala vlastne robenu poslednu zdravotnu prehliadku s kontrolou vizusu? mas vodicak? nebodaj jazdis :-)?
ja o operacii nemozem premyslat, kedze sa mi zrak, aj ked mierne, ale stale zhorsuje. som vsak spokojna so sosovkami a pri nich aj ostanem.

jajka001_

to je v pohode, lahsie sa vyberaju ako nasadzaju. a da sa to aj s dlhsimi nechtami ale najprv by som to skusala radsej s kratkymi:) a ano, treba ich jemne chytit stlacit okraje smerom k sebe a stiahnut