Chcem sa spýtať, že kedy sa začne priberať z B12 a ak často sa na to musia pichať, aby sa pribralo, pretože mám úplne slabučkú anémiu, hraničnú hodnotu železa a môj lekár mi to chce pichať no bojím sa, že potom budem ako balón, je to pravda, že sa z toho až tak priberá?
B 12 priberanie
Solgar B12 - iherb.co
Vitamín B12 60 tabliet - www.zelenyzivot.sk
u nás na východe, ak sa povie, choď si dať B12ku, myslí sa tak daj si Borovičku a 12ku pivo k tomu :D :D :D
vopred sorry za spam :D
b vitaminy zvysuju chut do jedla :)
Vitamín B 12 pod jazyk. S toho sa pribera. Ja som ho brala zacalo mi chutiť papat a pribrala som po ňom niak 5 kíl.. Pleť sa vyhladila... A bolo to lepšie :-) skúste to...
**Môžeš skúsiť výživový doplnok chlorella. Nájdeš ho v lekárňach a v bio obchodoch. Tiež obsahuje vitamíny skupiny B a ja to beriem a nie som ako kôň.
**Nedostatok železa sa dá napraviť aj vhodnou stravou. Treba jesť pečienku (bravčovú, husaciu, kačaciu, kuraciu...), potom veľa zeleného šalátu, hovädzie mäsko, špenát. Žihľavový čaj tiež pomôže. **Treba sa dať vyšetriť na parazity. Tie bývajú často príčinou toho, že má človek anémiu a všelijaké podobné problémy. Odčerpávajú z tela živiny a má ich takmer každý. Keď ťa občas svrbí konečník, najmä večer pred zaspávaním, tak ich určite máš. Ale zase v stolici ich nájde len málokto. Možno, že po cesnaku nejakú hlístu aj v stolici nájdeš, ale to by sa fakt musel stať zázrak, lebo človek ich tam nemusí nájsť, aj keď sú premnožené.
**Lekára máš asi dobrého a starostlivého, keď ti chce dať B12. Nemusíš sa toho báť, nepriberieš a nebudeš ako kôň.
nemusis si dat pichat, skus B12 v tekutej forme, ja mam kvapky z vitarian. sk a nebola som vyhadzana z nich
Ty mas aj nedostatok vitaminu B12? Pises ze mas hranicnu hodnotu zeleza, tak by ti stacilo doplnat zelezo. S tym vtaminom B12 je to tak, ze pokial nemas atroficku gastrititdu tak ti najskor vit B12 nechyba. Ti co im Vit B12 chyba a nedokazu ho vstrebavat staci pichnut do svalu Vit B12 1amp 1x za 3-6 mesiacov a maju hos dost. Pri slabuckej anemii pri nedostatku zeleza podavat do svalu opakovane Vit B12, no dost cudne. Ja by som si do svalu len tak pichat nedala
ale načo pichať B12? stačí užívať Magne B6 v tabletkách a zaručene priberieš....ja som za mesiac nabrala 6kg
Áno , priberá , ale u každého to je rôzne :) ak ale cvičíš tak si to nedávaj , ide to prevažne do tuku :)