Vysoka skola zdravotnictva a socialnej prace sv alzbety v KE

Príspevok v téme: Vysoka skola zdravotnictva a socialnej prace sv alzbety v KE
gemercanka

prosim vas vyplnovala som dnes prihlasku a neviem co mam napisat do Fakulty...ako detasovane mam v ke studijny program tu socialnu pracu ale neviem co do tej fakulty...ani na stranke sa tam neviem vysomarit... jedno cez druhe ...

a druha otazka k prihlaskam...
mne na maturite v percentach znamky nedavali ani percentil ja som z toho mimo prvykrat vypisujem no pre mna to je spanielska dedina...

Buki

XDDD Neviem co robite z tej skoly jadrovu fyziku. tam by vystudoval aj moj pes keby som velmy chcel XDDDD Je to flakacka, nezmyselna skola zalozena na znyzovanie nezamestnanosti a pranie penazy. Tod vse.

Jannnne

Tak osobne mám sv.A BA a vôbec to nebolo na srandu ani 2010 - 2012. Jedina výhoda školy bola v tom,že sme mali týždenné bloky,ale keďže tam fungujú profesori a profesorky zo SZU,Komenského, dokonca STU na štatistiku škúšky boli o držku,pretože jedna skúška sa skladala vlastne z troch - seminárka, kto odovzdal išiel na test, kto preliezol testom išiel na ústnu skúšku. V indexe Ti však svietila iba známka z ústnej. Ďalšia vec, o ktorej sa nevie bolo to, že profesorky dali pre 200 študentov max 3 termíny, čo znamenalo, že sa človek na skúšku nemusel ani dostať,nie dostaviť. Bolo normálne, že cez skúšky z Pražskej skupiny (100 študentov,celá ČR) a Bratislavskej skupiny (100 študentov - celá SR) dostala na prvý šup možno polovica, teda prvým rokom nás ostalo na škole 130,druhý rok bol taký, že to vzdalo ešte asi 10 ľudí, s tým,že s nami končili i s predchádzajúceho roka dievčatá a teda dokopy nás preliezlo štátnicami asi 82,boli sme delené na tri skupiny,štátnice boli komplet celý deň,do obeda obhajoba, poobede si ťaháš z okruhov 90 otázok dve. Čiže babiky môžem povedať, že škola keďže sa už v tom čase snažila o štatút univerzity dala riadne zabrať, čo počúvam dnes od dievčat je to ešte horšie,lebo ten štatút si chce škola i udržať. Vždy je to o tom, že buď ťa drvia celé dva roky,alebo ťa drvia pred štátnicami, ktorými t.č. neprejde ani polovica. Neexistuje škola, na ktorej by ste nemuseli makať,ktorá nestojí silu Vás,vaších rodičov,súrodencov,ale i kamarátov. Pomáha,kto má ruky nohy. Iba toľko k sv.A ba a čo sa týka PO,prepáčte,ale tam nikdy. A je jedno či štátna, či súkromná škola. V PO si chcú liečiť svoje celoživotné komplexy a pritom ničia ľudí, z ktorých vlastne žijú.

Alžbeťáčka

Som v III. ročníku na VŠsv.Alžbety-soc.práca. O pár mesiacov mám štátnice a tak môžem napísať a zhodnotiť uplynulé roky. Áno, zo začiatku sa môže zdať, že je to škola ľahká-učivo je zaujímavé, zo života a o ľuďoch, veľa vecí poznáme konkrétne aj zo svojho okolia..A prednášky-my sme dva roky podpisovali na každej prednáške prezentačnú listinu-tolerované boli len 3 vynechané prednášky. Učiva pribúdalo a jedinou výhodou bolo oproti iným VŠ, že sme skúšky mali priebežne a nie naraz v januári, ako to je na iných školách. Teraz v III.ročníku neviem, kde mi hlava stojí. Učivo je naozaj obtiažne-na skúšku treba hneď niekoľko kníh a zákonov, takže dokopy to je niekoľko sto strán prelúskať a hlavne naučiť sa. Kto sa nezúčastní na prednáške si sám sebe škodí, lebo píšeme ako odtrhnutí z reťaze, takže ak sa nemôžeme zo zdrav.dôvodov zúčastniť, máme čo robiť, aby sme si od niekoho zohnali materiály. Inak naša škola vyžaduje len literatúru po r.2002, čo je obrovský problém-väčšinu si teda kupujeme v kníhkupectvách, lebo knižnice v tomto smere zlyhávajú. Preto nás písanie ročníkoviek a hlavne bakalárskych prác-kde je potrebných 25 zdrojov vychádza pekelne draho..

Ak si teda niekto myslí, že titul sa tu dostáva zadarmo, dovoľte sa mi pousmiať sa nad týmto šialeným výrokom..Každé A alebo B v indexe je poctivo vydreté a na niektorých skúškach, kedy nespíme celé noci, aby sme sa vôbec stihli zorientovať v téme ku skúške, sa modlíme, aby sa nám podarilo vôbec prejsť s Ečkom..Teda sa dobre poobzerajte radšej, kde si tú prihlášku podáte, aby ste neboli prekvapené, keď vám dá profesor naučiť sa ku skúške len tak veselo 350 strán +3 zákony:-) Držím palce

tripi

sestra chodí na tú školu,ale do Prešova, a nieje pravda že sa tam netreba učiť....normálne majú prednášky,dokonca z niektorých predmetov viac hodín ako denní študenti,a taktiež sa musíš pripraviť na skúšku ked ju chceš spraviť...áno pred pár rokmi to tak bolo že na takýchto školách sa titul "robil sám",ale postupom času veľmi sprísnili podmienky,veľa ľudí to už aj vzdalo,a dokonca škola dostala akredit. na Univerzitu :) takže hned neurážajte ak neviete,ale viete len reči- jedna baba povedala- ... ved na renomovanejších školách sa dejú horšie veci-napr. na Trenčianskej (bolo v tv) ,alebo Karlovej univerz.,kde študenti fakt nechodili na prednášky ani skúšky a sú právnici! haha,ked máš prachy a super známosť,hocijakú školu vyštuduješ,aj ked si kaderníčka :))) moja spolužiačka zo strednej vyštudovala Bc. tak,že dekanovi dali nové auto

koąice-danka

To co mi tak blbo napisalo ?

Oni sidlia na Exnarovej 8 , na Furci
Bez prijimacich pohovoroch. Pojdes tam na pohovor ,pokecaju s tebou :)
Forma studia je externa,velmi dobri profesori.
Ani na prednasky nemusis,skusky rychlo a urcite na 1× urobis,mnoo to sukromná skola
Aj ja tam idem na skolu:) A prihlasky...ved to najmenej :)

koąice-danka

Oni sídlia na Exnárovej 8 , na Furči
Bez prijímacích pohovoroch. Pôjdeą tam na pohovor ,pokecajú s tebou :)
Forma ątúdia je externá,veµmi dobrí profesori.
Ani na prednáąky nemusíą,skúąky rýchlo a určite na 1× urobíą,mnoo to súkromná ąkola
Aj ja tam idem na ąkolu:) A prihláąky...ved to najmenej :)

levicaaaaa

supeeer škola, kde sa ani dostaviť netreba a titul sa robí sám :))) v BA to má ževraj poodobnú úroveň... by som sa tam asi nudila....

košice-danka

Oni sídlia na Exnárovej 8 , na Furči
Bez prijímacích pohovoroch. Pôjdeš tam na pohovor ,pokecajú s tebou :)
Forma štúdia je externá,veľmi dobrí profesori. Ani na tote prednášky nemusíš chodiť...hmm..supéér škola súkromná
Aj ja tam idem na školu:)

levicaaaaa

gemercanka: to s tým percentilom nemyslíš vážne, že?
z písomnej maturity sa hodnotilo jedine v percentách...

EVINOCKA

Ahojte, vsimla som si, ze vacsina, chce ist na vysoku skolu sv. alzbety,neviem o tej skole vela, tak keby ste mi poskytli nejake informacie, ci je ta skola dobra, a podobne, pocula som mnoho hlasok, ale neviem ci su pravdou,napriklad, ze studenti nemusia chodit na ziadne prednasky iba na skusky, a ze mozu opisovat a pouzivat tahaciky,ze sa tam netreba tolko ucit, a taktiez ze skusky su lahke dokonca, ze mozte prist aj v rifliach, co ja by som sa osobne hanbila takto dorazit na skusku,no ale asi ked je to sukromna skola moze sa na nej vsetko.rada by som bola, keby mi niekto poskytol informacie, dakujem.