Poruchy videnia (zraku), bolesti hlavy, závraty

Príspevok v téme: Poruchy videnia (zraku), bolesti hlavy, závraty
nah

Dobrý ďen, sem tam sa mi stane taká vec, že zničoho nič sa mi začnú mariť pred očami rôzne objekty, tvary alebo neviem ako to nazvať. Je to ťažké vysvetliť ale skúsim to aspoň približne opísať. Tie objekty ktoré vidím majú rôzne farby su rozmazané a stá sú na tom istom mieste, napr. sústredim sa na jeden bod a periférnym videním vidím tieto úkazy. Dokonca nezmiznú ani keď zavrem oči. Je to strašne nepríjemné a po chvíli začnem mať pocit ze sa z toho zbláznim. Neviem čo môže byť príčina ak to niekto už zažil alebo vie čo by to mohlo spôsobovať nech dá vediet tu na fore. Ešte jedna poznámka, snažil som sa zistiť už viackrát čo je vo veci, jeden známi máva toto isté lenže jeho po tejto "fáze" zjavovania obrazcov začne strašne bolieť hlava, je mu nevolno až na zvracanie. Tak ďakujem vopred za prípadné rady, komentáre ....
P.s: nie, žiadne drogy neužívam

kolbasa

Krčná chrbtica vie znepríjemniť život napr. www.ineurolog.sk . Niekomu sa to stáva po fyzickej záťaži , niekomu aj bez nej. Chrbtica sa najviac zaťažuje keď stojíme, menej keď sedíme a najmenej keď ležíme. Tá krčná sa zaťažuje každým pohybom hlavy. Môže spôsobiť bolesti hlavy, závraty, môže zvýšiť aj znížiť tlak atď. je toho veľmi veľa. Zatmenie a následne nejaké obrazce môžu vzniknúť aj tlakom alebo iným zdravotným problémom. Od krčnej chrbtice tiež môžte pociťovať trpnutie rúk až po končeky prstov atď. Na nete si do vyhľadávača dajte slová krčná chrbtica bolesti a nastavte si obrázky a tam sa preklikajte k článkom alebo ďalším obrázkom ohľadne problémov s krčnou chrbticou.

domos

Dobrý deň,mám taký problém že keď je večer tak nevidim dobre svetelne reklami nadpisi a tak vidim ich rozmazane.Ale ked je den vidim dobre dodialky aj nablizko hocičo iba ked je niečo čo svieti. Prosím o radu.

Fredy

Dobry den.
Môj problem s ocami je asi aj dosti neobycajny.Už dlhši cas som polovnikom a v poslednom case sa mi dostal do ruk velmi kvalitny a digitalny dalekohlad na sledovanie v prirode len pre mña je tak povediac nepoužitelny.
Myslel som si že je pokazeny ale nakoniec som pokazeny ja tak povediac,jednoducho vidim v nom dva scasti prekrivajuce sa obrazy s toho jeden je mierne rozmazany.
Nikde inde sa to neprejavuje...to moje podivne videnie.

kamoska19

Zobudila som sa na krutu bolest hlavy nevedela som nic ani precitat dala som si pol litra vody magnesium paracetamol trochu preslo tak som sa osprchovala a zacala mi trpnut prava ruka mam strach co mi je a som v praci mimo domova poradte mi co mi je a ako si sama pomoct kym sa doatanem domov a mozem ist k lekarovi dakujem

aarau

Ahoj, asi každý druhy deň sa mi stáva,že sa mi náhle zhorší zrak,vidím veci predomnou dvojmo no po stranách rozmazane, zatiaľ bez pomoci to do hodiny prešlo,len je to dosť nafigu,človek nevie odhadnúť vzdialenosť cíti sa ako opitý.

Runner

Zle som to napisal, vzdy sa mi to stane po alebo pocas fyzickej namahy, nie po kazdej fyzickej namahe. Mavam to raz za 1-2 mesiace.

Runner

Rovnako mám taketo problemy, ale zistil som aky to ma umna postup. Najskor z nicoho nic tie obrazce (strieborne), potom podla vaznosti to prejde do bolenia hlavy (po 15-30 minutach) a bolenie hlavy ma prejde az ked sa vyspim. Raz som s bolestami hlavy isiel autobusom a chytal som zavrate. Mávam to vždy po alebo počas fyzickej námahy. Myslite, ze magnezium by mohlo pomoct a je to nervova porucha a nie ocna?