Zvýšený cukor v krvi

Príspevok v téme: Zvýšený cukor v krvi
andrea777

Rada by som počula nejakú radu alebo podporu... V skratke, v piatok som bola na odbere krvi, prvýkrát v živote mi brali krv, odkedy si pamätám (mám 17 rokov). Nanešťastie, mám fóbiu z ihiel, ale dalo sa, zobrali mi krv a išla som domov. Dneska som volala na výsledky a zistili mi, že mám zvýšený cukor. Doktorka mi povedala, že tento týždeň mám prísť ešte raz na odber. Povedala, že to mohlo byť zo srachu, stresu aplebo veľké množstvo sladkostí. Najprv som sa vyplašila, že mám cukrovku. Známa, ktorá má zdravotnícku školu ma ukľudňovala, že to ešte nemusí nič znamenať. Prečítala som si na internete o cukrovke veľa, ale príznak nemám ani jeden, ani dedične to nie je možné, ani nadváhu nemám. Postupne som si uvedomila, že síce nejem veľa, skrátka tak normálne, lenže väčšina z toho je niečo sladké. Tak dnes som jedla skôr normlálne veci, teda nie sladke. Na ďalší odber idem vo štvrtok, teda mám ešte 2 dni, aby som napravila ten cukor. Lenže stačia tie 3 dni? Nie je to málo, aby sa hladina cukru znížila?
ďakujem za akúkoľvek odpoveď, dúfam, že som to napísala čitateľe :)

danielittta

mne pri zvysenom cukru pomohlo uzivanie gurmaru, prirodny prostriedok na znizenie hladiny cukru, vdaka nemu sa mi cukor pekne znizil

Aninka55

Andrejka,neboj sa!Ak sa veľmi budeš báť budeš mať opäť zvýšené hodnoty,pretože stres môže narušiť metabolizmus cukrov.Viem to preto,lebo som to zažila pri panickej neuroze.Musíš si povedať,že keby to aj bola pravda ,bude ma to obmädzovať ,ale na cukrovku sa nezomiera ! Sú aj horšie veci.Ale ja si myslím, že ju nemáš !

bujuri

Pred odberom sa nenajedz vecer po 8 hodine len také lahké.
aj ked sa bojíš ,pri strese sa zvyšiť može cukor.
Ale nejake jednorázové odchylky nie su doležite, bola zima jedli sme také veci, aby sm mali energiu..

bujuri

Pred odberom sa nenajedz vecer po 8 hodine len také lahké.
aj ked sa bojíš ,pri strese sa zvyšiť može cukor.
Ale nejake jednorázové odchylky nie su doležite, bola zima jedli sme také veci, aby sm mali energiu..

angie66

ja som uzivala tobolky gurmar z lekarne, lebo som mala uz dlhsie zvyseny cukor a lekar mi hrozil cukrovkou, do troch mesiacoch som mala cukor v norme, samozrejme je dolezita aj uprava stravy ale vdaka gurmaru ma tak nelakali sladkosti

philips

Jedna nameraná hodnota hyperglykémie diabetes neurčuje.. Na jeho určenie sa musí vykonať OGTT. Tá jedna zvýšená hodnota je bezvýznamná.

Severka

mne tiež namerali zvýšený cukor
najlepšie to je monitorovať a keď bude zle tak sa treba objednať k diabetológovi a dodržiavať všetko čo povie

Na lačno som mala 5,5mmol/l a dve hodiny po jedle som mala 6,98. To som bola na chirurgii kvôli konečníku.Urobili mi krvný obraz a glukóza v krvi 6,98mmol/l.

lubica01

aj mne v rámci preventívnej prehliadky zistili zvýšený cukor, hoci nemám nijaké príznaky a cítim sa dobre. mála som hodnotu 6,32. mám sa obávať? vie mi niekto odpovedať?