ked si uz s tym neviete rady, po rokoch snazenia
kto uziva HAK kvoli akne?
dadaho ja mam opacny problem, nie hlboke jazvicky. ale predstav si opak, akoby ti ostalo nieco vypukle, nad povrch pokozky, keloidy to nie su
a najlepsie je , ze najviac mi uskodil dermatolog, chapete:D...? ja som z toho mimo
mna tiez trapia tie jazvicky, vsetko chces cas. liecenie akne, ako sama vies je dlhodoby proces a daju sa odstranit aj jazvicky, len nie som si ista, ci aj take velmi hlboke. urcite sa daju aspon zmiernit. to by ti vedel najlepsie povedat dermatolog.
ozaj mala som HP v zaludku, preliecane ATB, ale nic sa nezmenilo. Dalej nejake bakterie v moci, tiez sa nic nezmenilo. cize atd nezaberaju. dalsia vec milion masticiek, svetiel na bolave akne, ale znova nic. nic jednoducho nezabera. ostava uz len hak a roacutan, jedno z tychto dvoch. a ta hak, no co napisat. sest rokov s trapim a neskusila som ju, pretoze som taka citlivka a co by to urobilo neviem, no inu cestu uz nevidim. uz to zaslo daleko.
jasmina, tak najskor sa snaz poriasit to akne a potom tie jazvy laserom alebo tak, sa informuj na nejakej klinike kde sa tomu venuju, drzim ti palce, viem co prezivas
hmmm... ja som antibiotika uzivala dost dlho, neviem ci nie aj dva mesiace, alebo mesiac, vazne neviem...
takze podla mna za par dni ani velky vysledok nemoze byt vidno, nie? ale nejdem sa hadat, vychadzam len z toho ako som sa liecila ja
ja viem to vyriesi aspon to akne...lenze mna viac trapia tie jazvy, pretoze akne sa da zvladnut nejakou liecbou, ale jazvy nikdy nicim, nejake male by mi nevadili, ale su nad povrch.
ja som brala aj antibiotika, ktore som mala predpisane na par dni, ale bezvysledne. jazvicky treba doriesit uz potom individualnou liecbou pomocou laseru, alebo inych moznosti, ktore ponukaju kozmeticke ustavy. este som nedospela do toho stadia, aby som si dala odstranit jazvicky a cervene flaky, ale mam pocit, ze postupom casu aj tie flaky ubudaju. vhodny je aj chemicky peeling, ktory u mna posobil len kratkodobo a nie velmi efektivne, a ktory som vyskusala este spred cias pozivania HAK. Najprv je treba zrejme vyriesit koren problemu a potom hasit to, co akne zanechalo na tvari.
ale jazvicky ti ani hak nenapravi...
mne vazne najviac pomohli tie antibiotika... v podstate ma to vytrhlo z najhorsieho a potom sa to uz liecilo v pohode...
dal ti niekedy lekar na to antibiotika?