Kokosový olej

Well

rew- ak mas taky problem.....rozumnejsie by asi bolo oslnit sa na niekolko minut bez faktoru a potom sa natriet.Nema zmysel hladat nieco nekonvencne.
Hmm??
Mala by si sa uz poznat sama a svoje telo pri slneni a podla toho sa zariadit.

rew

sade8> asi zalezi na tom odkial si :) V KE ho maju v jednom obchodiku s biopotravinami pri Hlavnej.. tusim za nejakych 7 eur
Well> dakujem, ale: tak narychlo nevidim ze by vyrabali nieco s spf nizsim ako 15 = v jeseni by som stale bola ako vapno... :) a to vobec neprehanam :) na dovolenke v grecku som zacala 30-kou lebo ma vsetci strasili, potom som presla na 12-ku.. po par dnoch boli vsetci okolo spaleni s 50-kou, ja som akurat zacinala hnednut :) inak nemam v plane sa cele dni vypekat na slnku.. takze ked si mam vybrat medzi 5-kou z drogerky a kokosovym olejom, beriem olej :)

Well

rew- ja by som ti dal do pozornosti tuto stranku a nespliehal sa na nejake carovne veci prirody.Som za vsetko zdrave ale neda sa to stale.
www.dokaz.sk

rew

vdaka za info o spf :) mne by asi na opalovanie stacil kedze akonahle si dam krem s SPF aj ked malym, som aj po par hodinach stale biela. Mozno to nepatri do tejto temy, ale aky iny olej, pripadne krem z nejakej prirodnej kozmetiky mozete odporucit na denne pouzivanie? asi skor krem.. mne kokosak nejak nevyhovuje.. mozno len nieco robim zle.. ked som ho skusala, nezavisle na tom ci som ho natierala na mokru alebo na suchu kozu, zo zaciatku to bolo super, ale po par dnoch sa mi zacali tvorit akoby supinky.. mala som taku suchu pokozku.. teda mastnu, ale suchu :) akoby dehydrovanu.. tak neviem.. co ine by som mohla skusit?

RNG

Tiueniaci faktor(SPF) kokosoveho oleje je 4 az 8, podla toho, ako hrubo sa natries.
Mne to rozhodne nestaci, ja som bez natretia za 1/2 hodiny spaleny, tj s kokosakom mozem byt na slnku len 2 hodiny maximalne.
Ja do neho musim pridat nieco na tioenenie, napriklad vyborna je jemna zinkova beloba(kyslicnik zinocnaty, zinc oxide, 0.1 mikronovy prasok). Uz 4 lyzicky kopcom z neho zvysia filtracnu schopnost na ultrafialove na SPF 30 +, takze aj ja mozem zostat cely den na slnku bez obavy o spalenie.

coko

ano ja som to odskusala a neuveritelne ma spalilo mozno keby som na slniecku ostala kratucko bolo by to OK
no na kokos. olej opaluje krasne do hneda ale treba si davat pozor ako dlho na slniecku pobudneme

rew

naozaj ma kokosovy olej SPF 8? zaujal ma prispevok od sasskie, tak som to hodila do googlu a prve co mi naslo bolo forum kde baby nadavali ako ich spalilo koli tomu ze sa spoliehali na ochranny faktor oleja.. mate niekto odskusane ze za rovnaku dobu na slnku vas bez kokosaku spalilo a s nim nie?

kokosakzpuri

ja mam z puritans tento -odkaz odstránený- a je fakt dobry... cena je tam 11 dolarov. akurat sa to neoplati objednavať len kvôli jednej veci kvôli poštovnému.... keby viacerí chceli...možno by sa niekto mohol toho chytiť a objednať viac....a rozdelilo by sa poštovne...chapete....

sasskia

Mate pravdu, teraz je z neho tektuty olej,no mne praveze vyhovuje v takomto stave, aj ked ho uzivam oralne mi viacej chuti takto,ako ked je husty.
S tym vytecenim som problemy nikdy nemala a to ho bezne prenasam 2x rocne do Egypta a este sa mi nikdy nevylial a tam uz su naozaj tie podmienky pri hadzani batozin....to nemusim iste pisat, ved ti, ktori cestujete do tejto krajiny iste viete o com hovorim,ako tam manipuliju s kuframi. Samozrejme, ze to netreba dat do sklenenej nadobky, no tie kokosaky su aj tak v umelohmotnych krabiciach.
A ano, pouziva sa aj na opalovanie, len pozor, nakolko ma OCHRANNY FAKTOR IBA 8, takze sa treba mazat castejsie.