Prolaps mirálnej chlopne aj šelesť zároveň

Príspevok v téme: Prolaps mirálnej chlopne aj šelesť zároveň
peťulinka

čawik, prosím vás...zakládam túto tému, aby som sa poradila s niekym kto má takú dg. ako ja...Prolaps mitrálnej chlopne aj šelesť, prosím vás kedy vám prolaps diagnostikovali??????, beriete nejaké lieky???, máte nejaké problémy???-že vás bolí srdce, alebo máte vyšší tlak, a čo pulz? ten máte aký?? ja mávam často bolesti a pichania okolo srdca, aj pulz mám často vyššíí-lenže dnešní lekári vravia na všetko-to je chrbtica, a pritom som čítala že pichanie a bolesti v oblasti srdca sú spôsobené zlým zásobovaním kyslíka...takže poraďte..,,,všetci čo máte podobný problém..popíšte mi..ako je vám, či máte niejaké problémy alebo bolesti..ďakujem,,,,,

mizzi

Peťulinka, bola si aj na ECHO srdiečka, alebo Ti to diagnostikovali na základe EKG? V každom väčšom meste je viac kardiológov- treba skúsiť viacerých odborníkov...a neuspokojiť sa s diagnózou jedného, keď bolesti stále pretrvávajú...
Kúp si v dobrej čajovni bylinku srdcovník obyčajný, alebo prasličku roľnú, ako som Ti už odporúčala- lebo na prolaps prvého stupňa, ktorý Ti diagnostikovali pokiaľ viem žiadne lieky nepredpisujú... A pokiaľ spávaš otočená na ľavom boku,tam kde máš srdce, tak skús sa obrátiť na pravý, alebo na chrbát, lebo ja som tiež mávala rovnaký pocit ťažoby, ale odkedy spávam na pravom boku- je to O.K.
Tak sa držkaj a skús dodržiavať všetko, čo sme Ti odporučili a uvidíš bude to O.K.

peťulinka

mizzi prolaps predného listu mitrálenj chlopne ľahký, mi regurgitácia ľahk.st.,,,ale neviem, čo to znamená..mne ani tak nejde o pulz ako to, že mám veľké bolesti pri srdci, akoby mi krč zvieral srdce..a bojím sa, že to neije chrbtica ale srdce..keď ma to stále bolí pri srdci, mám tam taký pocit ťažoby

mizzi

Peťulinka, ja Ti rozumiem, určite nechcem Tvoje problémy podceňovať...
Bola si aj u endokrinológa na vyšetrenie štítnej žľazy? Niekedy rýchly pulz súvisí práve so štítnou žľazou. Skús sa ísť dať vyšetriť k viacerým kardiológom...
V každom prípade skús sa riadiť už spomínanými radami, ktoré sme Ti odporučili t.z. šport, správna životospráva, vyrovnaná psychyka, a stále si neuviedla, že prolaps koľkého stupňa Ti diagnostikovali?

peťulinka

mizzi, ahoj mám 29r, tlak mám dobrý, ale občas mi vyskočí 150/90..aj viac, inak obezna..zatiaľ niesom, na kontroly chodím..ale to je len EKG a hotovo, kardiolog.mi povedala, že prolaps má skoro každý druhý, ja viem, ale nechápem, prečo ma stále tak bolí v oblasti srdca, a tlačí, niekedy mám pocit, akokeby mi srdce zvieral niejaký krč, je to hrozne nepríjemné, a žeby toto spôsobovala chrbtica..alebo psychika??-to teda pochybujem, preo mám tie bolesti len pri srdci???? och...je to také ťažké, keď človek ani nevie čo mu je, cítim sa tak blbo každý deň

mizzi

Peťulinka,neuvádzaš svoj vek, ale predpokladám, že si mladá baba... Máš problémy aj s vyšším krvným tlakom, nadváhou, alebo iné zdravotné problémy? Predpokladám, že nie.
Základom dobrého zdravotného stavu je vyrovnaná psychika, pozitívne myslenie-
odporúčam Ti to čo všetci ostatní- v prvom rade na to už toľko nemysli, o nič nejde- v Tvojom prípade je to mám taký pocit hlavne emočného charakteru- tak klídek, venuj sa rôznym športovým aktivitám, zdravo sa stravuj, nefajči, obmedz alkohol, a odporúčam Ti čajík srdcovník, alebo prasličku roľnú- veľmi dobré na srdečné choroby a veci s tým súvisiace...

peťulinka

mizzi díky, ale stejne som sa všetko nedozvedela, ako je to u vás ostatných? máte aj vy niejaké bolesti a pichanie v srdcovej oblasti??? ja mám aj pulz často vyšší..96-100...a neviem, čo robiť, najviac sa však bojím tých bolestí pri prolapse, bojím sa, že je to srdce..poraďte ešte ost.s podobnými problémami?? mávate bolesti alebo pocity tlaku a ťažoby na srdci? a beriete na prolaps nejaké lieky?