čawik, prosím vás...zakládam túto tému, aby som sa poradila s niekym kto má takú dg. ako ja...Prolaps mitrálnej chlopne aj šelesť, prosím vás kedy vám prolaps diagnostikovali??????, beriete nejaké lieky???, máte nejaké problémy???-že vás bolí srdce, alebo máte vyšší tlak, a čo pulz? ten máte aký?? ja mávam často bolesti a pichania okolo srdca, aj pulz mám často vyššíí-lenže dnešní lekári vravia na všetko-to je chrbtica, a pritom som čítala že pichanie a bolesti v oblasti srdca sú spôsobené zlým zásobovaním kyslíka...takže poraďte..,,,všetci čo máte podobný problém..popíšte mi..ako je vám, či máte niejaké problémy alebo bolesti..ďakujem,,,,,
Prolaps mirálnej chlopne aj šelesť zároveň
Ahoj, ja mám ten istý problém Peťulienka a teraz som bola práve na sono, teda koronárne vyšetrenie v BB, čo robia s kontrasnou látkou, ale to nie je asi tvoj prípad. Ja s tým prolapsom mitrálnej chlopne a šelestom žijem už 30 rokov a neberiem ani žiadne lieky, to treba len pravidelne chodiť na kontroly ku kardiológovi. Aj pulz mám stále vysoký, niekedy aj 97. A na to sono som išla kvôli tomu, že mi prišlo vlani v lete špatne, tak ma pre istotu tam poslal kardiológ. Neboj sa. Snaž sa vyhýbať nejakým mimoriadnym zaťaženiam a stresu(ak to vôbec v dnešnej dobe funguje). Držím palce a neboj- nič to nie je!
Peťulinka, neplaškaj sa!!! Ja si ale nerobím srandu, ja som bola pred rokmi tiež vyhúkaná a dnes, pohodička...
Založila si tému s názvom prolaps mitrálnej chlopne a šelest zároveň. Vieš, ten šlest na srdiečku čo počuje lekár fonendoskopom je práve zvuk, ktorý pochádza z toho prolapsu chlopne, takže sa nemusíš báť, že máš dve vážne diagnózy. Ani toho prolapsu sa nemusíš obávať, dnes ho diagnostikujú veľa ľuďom práve vďaka dostupnosti technického vybavenia ambulancií. Kedysi by ti len povedali máte šelest a hotovo. Dnes zistia, že ten šelest spočíva práve z nie celkom dostatočnej domykavosti napr.mitrálnej chlopne. Nepíšeš, či chodíš ku kardiológovi či internistovi, boli by dobré pravidelné kontroly raz za 3-5 mesiacov. A aby si mala pocit, že si naozaj v poriadku, požiadaj intrnistu aby ťa poslal na sono srdiečka. Možno si mudeš musieť toto vyšetrenie zaplatiť sama, možno sú kardiocentrá, kde to prepláca poisťovňa, to neviem. Ale tam ti presne zistia, či ten prolaps je závažný. S najväčšou pravdepodobnosťou ale nebude, pretože sa bude jednať o prolaps mitrálnej chlopne hemodinamicky nezávažný. Po slovensky, zjednodušene krv do srdca prúdi tak ako má a prolaps tam "nezavadzia".
Tiež mám prolaps MI chlopne, najskôr celý život. V detstve mi však našli najskôr len šelest. Mám aj komorové extrasystoly, potvrdené Holterom /24 hodinový EKG záznam/, TK a P mám v norme, zato cholesterol skoro 9!/dedičná hyperlipidémia/. Tiež ma občas picháva pri srdci, ale pravidelne športujem, takže sa to zlepšilo. Kedysi som brala Cardilan, a Zocor alebo Crestor na cholesterol, dnes neberiem nič, liečim sa sama, ale na pravidelné kontroly samozrejme chodím.
Kúp si trebárs šumivé magnézim v lekárni a rozpusti si 1/2-1 tabletku vo vode a vypi, keď ťa bude nabudúce pichať, alebo budeš mať pocit nepravidelnej činnosti srdca. Môžeš piť minerálku Magnesia alebo Ľubovnianka. Pre svoje srdiečko však potrebuješ pravidelný pohyb, eliminuj stres a ak náhodou fajčíš, rýchlo na tento zlozvyk zabudni.
Mne meria tlak obvodná, keď si idem dať predpísať lieky. Lieky beriem už dávnejšie, niekoľko rokov, už keď som začala mať zrýchlený pulz a zvýšený tlak.
mifor si poklad..no a ty si meriaš tlak aj pulz niekedy????? nechápem prečo mám ja také bolesti a pichania v oblasti srdca,,,a obvoďák mi len vraví..že to je určite od chrbtice..čo pochybujem..tu som čítala na disk.fore...že to spôsobuje srdce..také bolesti a pichanie
a lieky berieš už dlho?
Sínusová tachykardia sa zistí z EKG.
Mám 31. Áno, lieky beriem na pulz a tlak. Pulz mám vyšší najmä pri námahe. Atenobene beriem každé ráno polovičku. Bolesti ani nemávam. Skôr to búšenie hlavne pri námahe mi vadí. Ak máš zrýchlený pulz tak by ti mali dať nejaké lieky.
mifor...a prečo ti vlastne predpísali lieky??? mne dal Corvitol..že ho mám brať podľa potreby...,,,a tu sínusovú tachykardiu ti zistili ako???
a koľko máš rokov?? lieky berieš kvôli pulzu???? aký ho máš??? pretože mne povedal kardiolog...že na prolaps sa lieky nedávajú...,,inak ten pulz máš vyšší stále?? berieš lieky každý deň???? a čo bolesti máš nejaké???
Ja mám prolaps predného cípu mitrálnej chlopne. Mávam rýchlejší pulz, sínusovú tachykardiu. Beriem ATENOBENE.