cakam malinke,ale...

Príspevok v téme: cakam malinke,ale...
safa

...ale priatel sa zblaznil. neveri,ze je jeho,pricom za celych tych 5 rokov co sme spolu som nikdy na ineho chalana ani nepomyslela,ani som sa s inymi bez jeho pritomnosti nestykala osamote, chodili sme von spolu a s jeho kamosmi..neviem co robit,on sa musel zblaznit,mozno to je obranna reakcia pred sokom z toho,ze cakam male..ale ako mi to mohol povedat??? =(((((

safa

no dd-tak to si ma teraz "potesila"..ja som vcera akurat na tych nasich velkych nakupoch pre male kupila telove mliecko Johnson`s..uvidime..ved aj v porodnici poradia..bola som vcera u doktorky..presla ma vsetka sranda..stale som pisala a doma hovorila,ako citim pohyby,aj napriek tomu,ze som citala a pocula,ze v tychto tyzdnoch by som az tak citit nemala... no a doktorka povedala,ze babätko sa dost posunulo dole..ze mozme porod ocakavat aj o 2 tyzdne..ze to nemusi byt o tie 2 tyzdne,ze to moze byt toho prvoplanovaneho 5.10.,ale ze je asi prilis chtive vidiet svet skro =))) tak sme sa kus pobavili,a potom m a srandy presli..nevrvaim,bolo by aj dobre,o tie 2 tyzdne,ved by som mala skor po porode,ale kedze sa toho porodu tak bojim...mato bol so mnou,a ked videl,aka bleda som vysla z poradne,prva otazka-co ti povedala? ked som mu tu novinku oznamila,pokupili sme vsetko co trebalo,a sli sme domov..sla som na toaletu a ked som dosla nazad,stal v splani kufor,ze sa mam zbalit...lebo ze on sa boji,ze ma to zastihne nezbalenu,a potom ze bude tak mimo,ze nebude vediet co mi treba..tak sa dnes asi pobalim,ak sa odvazim =)))
a inac baby,vy mate ake novinky? ako po vikende?

dd

Safa - nam v porodnici povedali, ze natierat olivovym olejom..aj som tak robila, dost dlho a nemozem si stazovat, myslim ze olivovy olej Betke neuskodil(ale pravdaze kazde dietatko je ine)..ale ked som bola s Betkou u koznej, ked sme riesili ekzem na lickach, tak ma zjazdila, ze natierat babatko oliv.olejom je najvacsia blbost aka moze byt..tak som zacala kupovat telove mliecka od johnsons(krasne vonali)..ale po tom, co citam toto forum, som zacala tak trocha kukat aj na zlozenie a uz johnsons nekupujem, ale pre zmenu sebamed..a nemozem sa stazovat :) (premyslala som aj nad hipp telovy olej- toho vona sa mi inak velmi pacila, alebo mliecko, ale to este uvidim..).

safa

tak nezavidim ti to lenka,ten syndrom malej,ale ked to nie je vazne velmi,tak potom je to OK..ale je mi jasne, ze by to mrzelo kazdeho,koho dieta by sa dostalo do takej situacie.. ja mam tiez o male strach,lebo..lebo ma mrzi,ako moje tehotenstvo zacalo,postupovalo...myslim tie stresy,nervy,plac,uzkost,nepokoj a vsetko,kvoli comu som sa potrebovala asi vyrozpravat a som teda aj zalozila tuto temu..a mamstrach,ci to male zvladlo bez väcsich problemov,a dufam,ze to nan nemalo ziaden negativny vplyv-ked sa vyvijalo,ked sa mu tvorili organy,nervova sustava a podobne..mrzi ma,ze tym vsetkym zlym muselo so mnou prejst hned od zaciatku =(
nasi dnes odisli,tak nam je smutno-ziadne smiech,plac,krik detsky..niekedy to ide na nervy,ale aj tak to chyba..
som si vsimala akopada nas maly,a on tiez pada na zadok..ale dd-som videla aj deturence,ktore padali tak ako si pisala ty-rovno ako laty-su to podarene zabery,len mi ich bololuto,ze ich to musi boliet..predsa len,ked padne na zadok,aspon ta plienka nieco spravi,ale tak rovno na chrbatik a podobne..moj najmladsi synovec,syn druheho brata sa tak spanuje,ze asi bude medzi tymi,co budu padat rovno =)
a este sa vas chcem opytat-cim ste natierali svoje deturence? nejake mliecka telove,olejceky? ci len osvedcena indulona? lebo mi kazdy vravi nieco ine..

dd

Lenka - bud rada, ze Ti pada na zadok :)..aj Betka tak padala a bolo to celkom znesitelne..lebo mne mamina hovorila, ze ja som padala cela, proste som sa neohla a na zadok, ale cela ako lata som padla na zem :D.

lenuliatko

Gilbertov syndrom-benígna hyperbilirubinémia ..to je ta choroba co ma alex.je to vzacna choroba.dedicna.no neviem pokom.unas to nikto nemal.a marek tiez nevie kto to mal.zjednodusene ide oto ze ked je mala v strese alebo ju boli brusko a podobne tak zozltne.ked mala par tyzdnov myslelisme si ze ma stale zltacku alebo co lebo bola stale zlta ale mala aj koliku a z toho zozltla.lebo ju bolelo brusko nechcela papat a bolo jej velmi zle.takze stale zozltne ked sa nieco take udeje.nie je to smrtelna choroba ani nic katastrofalne.ale je to uz dozivotne.citala som o vela ludoch na nete co maju tuto chorobu.a zvladaju to.no len mi je to luto.ved je to moja mala dcerka.takze tak je to snami.ale teraz uz je jej dobre.brusko ju neboli stale je usmievava.uz je to take naozajstne spokojne dieta..ked mala len par dni ci tyzdnov bola som nestastna lebo stale plakala.a to mala tu koliku nevedela som uz co mam snou robit.nespala som skoro vobec a marek bol bezmocny lebo nevedel ako nam ma pomoct a musel do prace potom do skoly.prve dva tyzdne po porode si vzal dovolenku aby bol snami.pomahala mi.spolocne sme sa ucili ako malu prebalovat ako ju kupat.nikto nam stym nepomahala.moja mamina bola daleko a moja svokra ma mala na haku.mama potom aj neskor prisla.takze mi dost potom pomohla.mohla som sa vyspat.potom som stratila mlieko takze mala je uz vyse dost dlho na susenom a kasickach a tak.nemohla som ju kojit uz.stres a vsetko namna velmi zle zaposobilo.revala som ako mala ked som prisla nato ze ju nemozem kojit este aspon nejaku dobu.mala som aj v plane ze ju nebudem kojit donekonecna maximalne 10 mesiacov alebo rok.no ale tak skoro som nechcela prestat.

no a co sa tyka porodu.kedze som nerodila tam kde som mala bola som stastna ze bol primne aspon marek.chcela som rodit do vody.no nevyslomi to no.ale v pohode.porodila som velmi rychlo nato ze som prvordicka.aj doktor mi to povedal.ze sa to stava nie velmi casto.
safa ten strach je asi najhorsi lebo ani nevies do coho ides.ale to zvladnes.ak ti daju epiduralku bude to lepsie.teda neviem ako si sa ty rozhodla.

my s alex dnes ideme do ba za marekom.jeho kolegyna ma narodeniny okruhle takze ideme nieco kupit a potom na taku mensiu oslavu vo firme.tak uvidime.alex sa tu teraz plazi poprimne chyta sa stolicky a skusa sa postavit :Da stale padne na zadok :D

dd

dobry vecer Vam zelam :)
ja len tak na skok, ze zijeme :D..nemam posledne dni vobec cas ani sem nakuknut..v pondelok vecer sme dosli na byt, v utorok sa varilo, cosi upratovalo, boli sme vonku s Betkou..a dneska tu bola moja novopecena svagrinka, Betkina krstna :).tak sme vyrazili troska do obchodov, kedze mna to samu nebavi behat po obchodoch a ona o 2tyzdne odchadza do BA za svojim manzelom a tiez jej zacne skola..
tak zatial sa majte krasne a prijemne dni Vam zelam! :)

safa

ahojte kocky!
stale som sa nerozhodla,a to v pondelok idem do poradne-tu epiduralku si asi dam,ale to s doktorkou vlastnou-vraj to vide na 5000Sk tu u nas,epiduralka 3000Sk,nadstandard 400Sk na den + 800Sk MAto pri porode,ak sa odvazi alebo mu z prace dovolia odist..to mi vyjde porod cez 10000Sk,co neviem..z toho vsetkeho by som vypustila asi tu doktorku,aj ked...mato mi vsak vravi,ze ked som mohla vysolit vela penazi za svadobne saty,ze on mi na porod da cokolvek... uvidime =)) a inac,mi jedna kamoska co tam rodila pred 6 tyzdnami vravela,ze v tej nemocnici nedavaju romky spolu s bielymi..tiez nie som rasista,poznam aj romov,ktorí ziju ovela slusnejsie ako niektorí biely,ale tu u nas to je malo.. aj svagrina mi vrvaela,ze isla do sprchy,a ze najskor si musela poumyvat krv z dlazby,co si nejaka romka nechala tak na zemi,a az tak sa sprchovala.. fuuj..
dd vam prazdniny koncia u rodicov,nam zacali tu u nas-brat prisiel aj s celou rodinou..minule boli len oni u nas,brat robil,teraz prisiel uz s nimi aj on,vzal si volno..tak sme full house =)
lenuliatko-co to ma alex za chorobu,alebo co? ale nijako jej to neuskodi,nie?
len sa drzte baby,ja uz po nociach nespim ,sice to uz dlhsi cas,ale tak sa bojim toho porodu,ze az..tak ma to onedlho caka =))

lenuliatko

safa mozno matov napad nie je zly.ja ked som zacala rodit boli sme na dialnici medzi kosicami a presovom.porodila som v meste kde som ani lekara nemala a aj v uplne inej nemocnici.ale za izbu marek priplatil a dakovala som mu velmi.lebo ako ja nie som rasista ale predsa lezat na izbe s romkami to nie je vzdy prijemne.boli tam take romky ktore smrdeli a vrieskali na kilometre.bola tam aj taka ktora bola hrozne zlata.dalo sa snou rozpravat dokonca sme zasli do bufetu nieco si zajest a ona normalne vonala.chapete.a bolo vidno ze je vychovana.tak snou by som teda aj mozno chcela lezat na izbe.ale marek priplatiil lebo on je vetroplach zasibava mu ako asi matovi takze som bola v nadstandardke.a nelutujem tie peniaze ked som videla ostatne izby.ja som v nemocnici nikdy tak nelezala velmi takze tak.

bola som s malou u lekarky.pozrela sa nanu.lebo viete ma ten syndrom a zltne ked je v strese a tak.no je to lepsie ale je to vzacnejsia choroba.a ostava na cely zivot.trapi ma to.aj ked viem ze to nepomoze ked budem vyplakavat.aspon ze ju to neboli.
marek je uz druhy den v blave.s ocom kupili nejaky stary dom niekde pri centre alebo v centre a chcu to prerobit a urobit tam nejaku restiku alebo co.
este som tam ani nebola.musim ist pozriet ze co to je za budova.
rozmyslala som o tom pavukovi a asi ju tam nebudem davat.co ja viem mne sa to nepaci vobec.mam cas viest ju za rucku ved som snou zatial doma.

dd

ahojte kocky...
uf..konecne som sa sem dotrepala..
Lenka - tak s tym pohrebom mi je to velmi luto..muselo to byt velmi tazke..
a co sa tyka pavuka - ja som Betku don nejak moc nedavala..obcas bola na 5-10min., ale na dlhsie tam nebyvala..a ani na tom poriadne jazdit nevedela..sestra ked bola mala, ta v nom prebrazdila celu chalupu, skoro vsetky izby..pamatam si to velmi dobre..ale Betka vobec..ona s tym nevedela..dokonca po urcitom case, ked uz behala sama, ani nevedela, naco to je :D..ja som na to pocula aj dobre aj zle ohlasy a zariadila som sa podla seba..kedze som mala cas sa Betke venovat a chodit s nou za ruky, tak som s nou chodila..keby som mala na starosti kopu inych veci, mozno by tam bola castejsie a aj dlhsie..
Safa - no o tych injekciach, zubaroch a odberoch mi nieco hovor :D..mne raz skusala sestricka u obvodacky brat krv v sede, ma ukecala (ja som jej hovorila, ze by som si chcela lahnut)..a potom to dopadlo tak, ze som sa skoro pol hodky po tom zosypala(aj som sedela 15min. v cakarni a zdalo sa, ze mi nic nebude a presli sme s mamkou cez cestu do obchodiku a tam som jej stihla uz len povedat:mami, je mi zle..a bum..).odvtedy som sa uz nenechala ukecat a aj ked som bola tehotna som vsetky odbery absolvovala v lahu a s hlavou otocenou na opacnu stranu..a keby si ma videla, ako sa klepem, ked idem k zubarke..stresy a nervy este vacsie, ako pred statnicami..no a ockovania ani nehovorim..
inak my akurat koncime "prazdniny" u mojich rodicov..boli sme tu cely tyzden,dojedali kolace :D (aj v mrazaku su este odlozene :)), zajtra by sme uz mali ist na byt..no a Betka sa tu aspon naucila bicyklovat :D..sme od mojho uja doniesli taky stary bicyklik s pomocnymi kolieskami, este po mojom bratovi..no a za tri dni uz na nom valila riadne :)..takze asi na vianoce dostane novy aj s prilbou :D aby sa mala na com vozit v meste :).

safa

no babo sa ma asi fajn,len je cele dni akesi prilis aktivne..zacinam 34.tyzden,tak by som sa pomaly mala asi uz aj balit =))
kociar kupime len dvojkombinaciu,vajicko nam dal moj brat,im netreba,takze pohoda =) dnes mi rano mato este ked sme lezali zacal rozpravat o tom,ze chce,aby som bola na nadstandardnej izbe po porode,ze ked chcem epiduralku,ze si ju mam dat,a ze si mam aj zavolat svoju doktorku,ak v nej vidim istotu a doveru,ze on da penazi kolko bude treba,len nech sa citim dobre,pohodlne a nech je vsetko v poriadku..povedala som,ze toto vsetko predsa zahrna velky obnos penazi,a ze nemozeme zas nejako vyskakovat,a on mi len na to,ze sa nemam pozerat na peniaze teraz,ale aby som sa citila fajn,ze som si nikdy neziadala nic extra od neho,ze som si nikdy nepotrpela na darceky,ze som nebola ako frajerky jeho kamaratov,ktore ich stiahli z korun a posli,tak ked aspon to pomoze, ze budem citit istotu aku-taku v nemocnici,ze chce tie peniaze do toho investovat.. az mi to bolo divne,premyslim si,a uvidime, na com sa zhodneme.. mozno to ma za nasledok vcerajsok-totiz vecer ma vzal do takej novej pizzerky,a potom stretol kamosov,tak ci nejde na pivo,mne sa nechcelo ist sediet do ziadnej krcmy,tak som mu navrhla,ze ich odveziem do krcmy,lebo lialo,vezmem si auto a ked bude chciet ist domov,zavola a pridem po neho.tak ostal,pozerala som TV,isla uz spat,ked zavolal,ze ci pridem. bol opity,ale na moj udiv si rano pamätal vsetko,comu som nechapala,lebo niekedy pamäta,niekedy nie..a potom ma rano zobudil telefonat jeho kamarata,ktory s nimi nebol v ten vecer,ze havaroval,ci nemozem po neho a jeho svagrov dojst,chuda,zaspal za volantom,ale nastastie dobre dopadli,naburali len par metrov od rokliny..ale som nemohla,necitila som sa dobre,male bolo nejake nespokojne,som sa on bala,tak musel volat inde,ale pochopil to a nehneva sa,lebo niektorí to nechapu...
inac lenka,co sa tyka toho pavuka-ja a aj moji obaja bratia sme vyrastali v pavuku,a taktiez vsetci moji synovci..ja myslim,ze ked nie su nejake vazne problemy s nozkami,ze mozes.. pokial sa dietatku dobre vyvijaju jadierka v nozickach,tak myslim,ze je to OK..no ale kazdy moze mat na to svoj nazor a pohlad..a nepytala si sa doktorky malej? ci mozes ,ci nie?