ahojte. mozem zo zjedenia 100g cokolady pribrat viac nez ta cokolada vazi? resp. ked zjem pol kila sladkosti, mozem pribrat viac nez pol kila. nie ze by som to robila denne, ale dnes som napr. zjedla 250g orechov a 300g cokolady. no asi mi sibe, alebo som tehotna, alebo mi chybaju nejake vitaminy... alebo som mala na obed len salat... no, prosim, nepoucujte ma, viem si aj sama vynadat. poradte mi prosim s tymto. niektore baby sa stresuju ked pojedia kopu sladkeho. jasne ze ked to budem robit tyzden, moze to byt kilo dve navyse, ale moze to byt po jednom, dvoch dnoch, ze priberiem. prosim, rady. mam brutal vycitky. najhorsie je, ze som pozvana na veceru. este ma caka pizza... to uz som nevedela vydrzat ??? ja som krava. apropo - som v zahranici, takze sa nepozastavujte nad casom...
mozem z 100g cokolady pribrat viac nez 100g?
Ahoj,ty sa musis pozerat na kalorie,a nie na vahu potraviny.Je rozdiel,ked spapas 500 kaloriovu 100 gramovu cokoladu,alebo 40 kaloriovy 100 gramovy karfiol.No?
necitala som tuna prispevky iba odpovviem na hlavnu otazku.30 000 kj je jedno kilo na vahe.cize ak zjes 30 000 kj a nevydas ziaden pohyb priberies kilo. citala som to v jednom casopise o zdravi, ci to je pravda to uz neviem:)
kamoska, kde su prosim ta tie energeticke hodnoty potravin? vidim, ze sa v tom fakt vyznas a preto sa chcem opytat jednu vec. kolko si myslis, ze by som mala prijat energie v potravinach, ked som studentka na vysokej skole, nepracujuca a planujem zacat sportovat - plavanie a mozno aj posilovna (z toho plavanie tak 2-3x do tyzdna a posilovna 1-2x do tyzdna)?
mam 178 cm vysku a 77 kg (chcela by som schudnut na 65 aspon - ale ked bude 62-63, tak sa nenahnevam...)
užitočný pomocník na prepočet príjmu a výdaju energie.
www.florastranky.sk
prepočty sú jednoduché, pokiaľ máš tabuľku výdajov. Proste násobíš počet hodín, ktoré danú aktivitu vykonávaš s tvojou váhou v kg a vynásobíš to koeficientom pohybovej aktivity. Čiže ak 8 hodín 50 kilová baba spí, tak sa to vypočíta ako 8x50x1,02=408 kcal za 8 hodin spánku. Koeficienty sú nasledovné:
spánok-1,02...sedenie=1,29...státie=1,56....chôdza (6 km/hod)=3,70....beh(10km/hod)=10,00.....jazda na bicykli(20km/hod)=8,57...plávanie(1km/hod)=3,00... takže keď si chceš zrátať koľko energe za deň minieš, proste si to napočítaš podľa toho, akú aktivitu ako dlho robíš pri svojej aktuálnej váhe. A ak si chceš udržať svoju súčasnú hmotnosť, tak príjem=výdaj. Ak chceš chudnúť, výdaj musí byť za 24 hodín vyšší ako príjem. JEdnoduché :-) pokial tvoj metabolizmus funguje ako u priemerneho človeka.
kamoska , prosim ta este mi porad v tomto. Posledne dva tyzdne som bola dost chora, co sa prejavilo aj nechutenstvom a stratou hmotnosti. To nie je az taky problem. Chcem vsak normalne zacat jest, ale aby mi pritom ostali tie kila, co mam teraz. Teda aky by mal byt moj prijem teraz aby sa nevratili. dakujem
kamoska
MOZEM VEDIET AKO POCITAS TEN VYDAJ?RADA BY SOM TO AJ JA VEDELA,ALE NAPIS PROSIM TA PRESNE ZE CO NASOBIS S CIM,DOBRE?BUDEM TI VDACNA:)))
HLUPACKA
niesi hlupa za to ze si si dala cokladu,najlepsie by bola horka ta ukludni nervy a je dobra na stres a pod.ved kazda tehona zena prijme viac,netrap sa nad tym velmi ,tehitenstvo prezi v kludne a mysli na svoje dieta,spalovat budes ked porodis:)
jen - ano, vsetko zavisi od metabolizmu ale matematicke modely sú rátané na priemerného človeka. Takže priemerná 50 kilová žena, ktorá denne 8 hodín spí, 8 hodín sedí a 8 hodín stojí spáli 8x1,02x50 + 8x1,29x50 + 8x1,79x50 = 1436 kcal. Prekvapilo ma to, že je to tak málo, lebo ja mám 100 kíl a nikdy som si to na polovičnú váhu nerátala :-)Takze Gretka, ako to ja vidím v tvojom prípade, asi by som nasadila stravu s 1250 kcal denne a pridala by som nejaký pohyb.Ale aj tak ťa to bude stáť asi dosť veľké úsilie a vidím to tak na chudnutie na dva-tri mesiace. Lebo čím nižšiu váhu máš, tým pomalšie ide každé kilo. Alebo môžeš začať chodiť do posilnovne, sice na zaciatku priberies na vahe, ale na objemoch urcite schudnes, lebo svaly su tazsie ako tuk.