Vyklbene koleno

Príspevok v téme: Vyklbene koleno
xxxxxxx

dobry den, mam nasledujucu otazku: pri pade som si vyklbil koleno.do povodnej polohy mi ho dala az lekarka z RZP. lekar mi povedal, ze som si pravdepodobne pretrhol zkrizene vazy,a natiahol tie postranne, ale ze inak je to v poriadku. vravel mi taktiez ze nie vzdy je v takomto pripade operacia nutna. aktivne sportujem (thajsky box), chcel by som sa opytat, ako to je, ci tie roztrhnute vazy naozaj neovplyvnia moje sportovanie, napriklad ci sa nemusim obavat opatovneho vyklbenia a pod.

Joanna Milten

Na bok bedrovej kosti som použil 4 skúmavky gélu Ostelife a kríž. Sotva som mohol chodiť s bolesťou v bedre a od tejto bolesti v celej nohe som trpel viac ako rok, liečba nepomohla. Po 2 týždňoch to bolo ľahšie a po 3 mesiacoch chodím takmer bez bolesti! Mazal som 2-krát denne. Napriek cene je to skvelý gél a odporúčam ho.

Jozef kkkkkkkk

Ahojte asi 9.6 som si vykĺbil ľavé koleno bol som na magnetickej rezonancii a doktor mi povedal že mal som iba poškodené vazivo a teraz keď som hral volejbal tak po podaní má zabolelo zas vedel som lepsi chodiť aj to nie je opuchnuté len keď stupnem prudšie tak ma zacne bolieť vazivo neviete čo to môže byť?

Jano92828

Cize tie hlavne nemam roztrhnute co je dobre..No a ako sa da zistit ci nemam aj bocne roztrhnute ci iba cez rengen?

klapo

Pokial vies s nohou v kolene hybat dopredu aj dozadu, nemas roztrhnute hlavne vazy. Nemal by si nohu dva-tri mesiace velmi zatazovat, aby sa vazy skratili do povodnej dlzky, inak sa ti koleno bude stale vyklbovat, aj pri malej zatazi, Potom este zavisi ci su bocne len natiahnute, alebo roztrhnute. Ak su natiahnute, tak tiez treba pockat tie dva-tri mesiace. Ak su rotrhnute, tak sa nesmie zatazovat noha do stran (lyzovanie, korcule...) vobec a treba to asi zosit.

Jano92828

Ja neviem ako ste to mali vy no ja uz po napraveni kolena som vedel chodit..A teraz viem z nohou aj hybat aj kivat..Je to na dobrej ceste ??

swistica

Budes pravdepodobne nosievat na sport ortezu a budes si musiet na koleno viac davat pozor, aby sa zase nevyklbilo.

swistica

@Jano V tomto momente po 6 dnoch iste nie :-) , v buducnosti ano. Pri najblizsej kontrole sa opytaj ortopeda, kedy by si mohol hrat. Zrejme predtym este bude rehabilitacia.

Jano92828

Čaute...Pred 6 dnami sa mi vyklbilo jablcko pri hadzanej a stalo sa to v skole..Prisla po mna sanitka a siel som do nemocnice ako kazdy jeden z vas ktoremu sa to stalo no...Doktor mi to napravil(Velka bolest)a dal mi tvrdsi obvez a ortezu...No a vravel ze mam jablcko v pohode..chcem sa vas spytat ci by som mohop po tomto zraneni hrat futbal..Dakujem za odpovede vopred?