Ahojte mam 18 a bud. tyzden sa chystam prvykrat ku gynekologovi,lebo chcem predpisat tabletky.Viete mi povedat co vsetko to bude obnasat ako dlho asi budem cakat kym mi tie tabletky predpise,ake vysetrenia musim absolvovat? ako ma bude vysetrovat a cim a podobne? :)A co mu mam vlastne povedat?Ze som prisla,lebo potrebujem hak?Dakujem za odpovede,trosku mam z toho strach,ale verim,ze ma upokojite,ze to nie je nic hrozne :)
Prvykrat u gynekologa-par otazok
a priprav si odpoveď na otázku kedy si mala naposledy menzes, lebo ja na to vždy zabudnem :)) A mala by si si rozmyslieť akú antikoncepciu by si chcela..
A jednu malú radu...choď v sukni,alebo si so sebou sukňu vezmi,aby si nemusela ísť taká odhalená cez ordináciu a kým bude lekár písať a pýtať sa Ťa,sedieť tak na stoličke...dole bez.
Rada by som ta nejako povzbudila, tak skusim: vysetrenie nie je nejake bolestive, ale treba sa pri nom uvolnit. Prvy krat je clovek v strese, ale ja som vlastne vzdy, ved to neni prijemne cudziemu cloveku odhalit intimne miesta. Na zaciatku mu povedz, ze si chces dat predpisat antikoncepciu. On sa ta asi bude pytat, ci si uz mala styk a podla toho ta vysetri. Ked ta bude cez vaginu, tak ti asi odoberie cytologiu a potom prehmata brucho. Ja zvyknem niekedy po vysetreni krvacat, tak mam vzdy aj intimku. Ale aj ked krvacam, tak vysetrenie neboli, to sa nemusis bat. Radsej sa nepozeraj na tie nastroje, co ti tam bude davat. Ked uz ma clovek po tom, tak sa mu to nezda take hrozne. Tak ti drzim palce :-)