Nie od zajtra...... OD DNES!!!

lochneska

kkaciatko: No ja nie som z BA ale z BB, ale aj v okoli Blavy je toho strašne veľa, daj si niečo do vyhladávača ....
Napriklad nová stajňa je aj v Senci, aj ked venovať sa jazdeniu ako športu je dosť drahá záležitosť... Ja som jazdila kedysi za brigádu a teraz mám vlastného koňa....

zuzak

V...ja tu radim dotycnym kockam, ktore pri svojich vahach zasadne netrpia obezitou! preto hovorim o silovych cviceniach...jasne ze ked ma clovek 200kg tak dvihanie ciniek mu na zaciatku nepomoze. tych 5500KJ by malo byt uz aj po cviceni, po celej vydanej energii. Cize prijimat tolko aby ked to nasledne cvicenim, resp. nejakou aktivitou spalim bolo potom okolo tych 5500KJ. Celozrnna tycinka nemoze uskodit kedze vacsina cvici vecer a nejaku energiu na to potrebuju. Ale jasne, beriem kazdy nazor. Tych diet a tipov bolo uz velmi vela povedanych...kazdy si musi najst svoj "styl". Presne tak, neberte to ako dietu ale ako ZIVOTNY STYL.

v

5 500kj je prilis radikalna dieta..osobne si myslim,ze je to primalo na zdrave fungovanie organizmu
-na veceru by som neodporucala pecivo ani celozrnne
-cerealne tycinky su prilis kaloricke a obsahuju vela sacharidov,cize skor doobedu..poobede hlavne bielkoviny
-pri vacsej nadvahe az obezite urcite zacat najskor so zhadzovanim prebytocneho tuku-aerobne cvicenie(chodza,plavanie,bicykel)ak nie je privelka nadvaha moze byt aj beh..je pravda,ze svaly viac spaluju,ale cinky su skor na rysovanie ako zhadzovanie

zuzak

caute baby! vidim, ze ste sa pustili do chudnutia tak by som vam tu chcela pripisat par rad jak ucinne chudnut ale bezhladovania a tyrania sa:) Najlepsie je jedlo si rozdelit na 5 casti. Ranajky, desiata, obed, olovrant, vecera. Mozno sa vam to zda vela ale je to ovela lepsie ako jest 3x denne ale velke mnozstva. Na ranajky sa odporuca celozrnne pecivo, moze byt kuracia sunka, nejaky nizkokaloricky syr, prip. tofu a zelenina-paradajky su velmi dobre pri chudnuti. Desiata by mohla byt ovocie ale pozor!! vela ludi ma zauzivane jest ovocie same. CHYBA! Ak jete ovocie, dajte si k nemu jogurt, al. nejaky tvaroh. Same ovocie vas zasyti len nachvilku a zachvilu budete hladne akoby ste nic nejedli, pretoze ovocie je prevazne len cukor a ten vas sam nezasyti. Obed - nieco dusene, najlepsie biele mäso, zelenina, popripade aj nejaka ta ryza alebo zemiaky, cestoviny radsej nejest, ked tak tak len celozrnne. Olovrant - poobede uz sa ovocie neodporuca jest, tak by som volila nejaku cerealnu al. lanovu tycinku, popripade nejaky ten ochuteny tvaroh, alebo zeleninovy salat. Podla chuti. Vecera - taktiez moze byt nejake celozrnne pecivo, zeleninovy salat, hrianky s tofu a paradajkami - celkom pochutka:) Cez den pit vela vody a nesladene caje. Zena by za normalnych podmienok mala prijat okolo 9000KJ denne. Ak chcete vsak chudnut, samozrejme to treba obmedzit - najlepsie na 5500KJ. Zalezi aj na pohybe. Najskor je dobre vykonavat silove cvicenia. Preco? pretoze tym ze posilnite svaly, oni zacnu lepsie pracovat a rychlejsie spalovat tuky - nastartovanie a zrychlenie metabolizmu. Je to vhodne aj pre lenivejsie povahy:) pretoze pri posilovani sa MUSI oddychovat - clovek musi vsetko vykonavat v klude. Je mozne ze na zaciatku vam vaha trosku vdaka tomu stupne ale ziadne stresy. To su len svaly, kt. su tazsie ako tuk. Hlavne je ze opasok na gatiach bude stale vacsi a vacsi:) Tym samozrejme nechcem vylucit tzv. kardio cviky - beh, bycikel, rychla chodza...tie su tiez pozitivne pre telo ale dobre je kombinovat ich so silovymi cvikmi - cinky. Snad som vam trochu pomohla...drzim vam palce;)

chudnuca

no mne sa dnes zatial celkom dobre darilo este si vecer pocvicim a tak.......a inak na tom bicykli - pocula som ze z neho hrubnu lytja je to pravda bo to by som nechcela

kkaciatko

lochneska: jazdit na koni? to som vzdy chcela...len neviem kde sa to da nakolko niesom z mesta v ktorom studujem(BA)....ty si z BA?

lochneska

Tak ja celkom v pohode ale necvičila som lebo som chorá.. Ja som si pozerala nejaké on line cvičenia s videom tak začnem takto cvičiť .. lebo do fitka chodiť nemám čas ani odvahu :D Zatiaľ...

chudnuca

no ja mam doma stacionarby bicykel tak na nom cvicim a trochu aerobik ale len tak doma ..............a inak ako sa vam dnes darilo hmmmm