Táto téma je venovaná všeobecnej diskusii o vtáčej chrípke.
Vtacia chripka - vseobecna diskusia
hmmmm akoby Ti uz sadol na ..... mozog...
bojim sa vtacej chripky, je to co by kamenom dohodil... nechcem zomriet na nejaku pliagu, ktoru nosia jeb***i vtaci... smrt holubom- lietajucim potkanom... som soking... chcem zit!
Vtacia chripka postihuje vtaky, ak nejake doma mas tak ich cim skor zabi a supni do mraznicky a mas po probleme. Ak k nam zavita vtacia chripka tak si tak skoro kurca v Tescu nekupis lebo vsetka hydina sa bude musiet pozabijat aby sa zabranilo sireniu. Vola sa to Stamping out - to iste ako robili v GB ked tam prepukla Slintacka a Krivacka. Oseltamivir je na trhu pod nazvom Tamiflu a je len na predpis. Ale nespoliehal by som nan 100% lebo u niektorych pacientov ktorych v Azii nim liecili sa nan vyvinula rezistencia, teda presnejsie virus chripky zacal byt rezistentny voci oseltamiviru. Zrejme kvoli nedostatocnej dlzke podavania lieku alebo nizkym davkam. A este jedna "novinka". Odporucam kupit si do zasoby paracetamol a acylpyrin, vitaminy, med, citrony a ovocne caje a dufat ze vylezat a vypotit sa zaberie aj na pandemicku chripku ak raz prepukne.
nerob paniku !!!
to nie je otazka vlady, to je tak, ze ucinny liek neexistuje.
a keby aj raz na Slovensko choroba prisla, uz to bude zmutovane a bude treba ine lieky.
Lepsie, ako sa o deti bat je zdravo ich vychovavat a krmit ....prevencia.
Chcela by som sa informovať o moznostiach liečby vtáčej chrípky. Snazila som sa na tejto stránke dopracovať k liku OSELTAMIVIR, ktorý je vraj účinný proti tejto chorobe. Zda sa však, že na Slovensku ho nedostanem. Som z toho zhrozená, ako naša vláda pristupuje k problému vtáčej chrípky. Som mama dvoch detí a mám o nich veľký strach. Čo budeme robiť až to k nám dorazí?