Dobry den prajem. No ja mam tiez hist. intoleranciu. Bola mi zistena tak, ze som si ten test chcela dat spravit sama. Na nete som natrafila na tento clanok www.pluska.sk ked som zistovala co je to histamin, lebo alergiu nemam, imunitu dobru, ale histamin som mala silnu reakciu. Doktorka nevedela co so mnou, ked mi tieto dva testy vysli negativne a asi boli jedine co vedela poslat do blavy. tak som jej povedala o tom co som citala, tak ze dobre, skusime a zistilo sa ze mam vyrazne znizenu deamino oxidazu. cize keby som na to sama nedala podnet, tak mi nic nezisti... len by sedela a zalamovala rukami ze nevie.
no a "alergicke" reakcie som mala vzdy na nieco - resp. to byvalo slabe svrbenie. citila som ho napr v ustach po zjedeni jablka, lieskovcov, rajcin; aj na rukach pri krajani rajcin. mam akne na tvary a ramenach pricom uz som po puberte. najvacsi problem mi robi ale cukor - resp. mozno to bude len cokolada (ja som to tak zovseobecnila, ked som nevedela co mi je). Dalej viem ze ma z niektorych potravin naduva viac ako by sa patrilo - kysla kapusta - vianoce - nocna mora :) a asi aj ine... dalej zeny v rodine mali nejaky problem aj s cervenym vinom, co som ja nejak moc nechcela testovat, ked som videla ako dopadla raz moja segra :). musim si to odsledovat. Zacinam dnes, lebo dnes som sa dozvedela tuto spravicku o intolerancii.
Od dnes su moje najdolezitejsie veci, ktore budem mat vzdy zo sebou - blocek, mala ceruzka a par antihistaminik.