Bronchoskopia

Bonny

Delhia, ale jemu napokon,asi som to zabudol napisat,na zaklade vzorky diagnostikovali,ze tam niekde ma nador v 4.stadiu,ale nevedia presne urcit typ nadoru,preto mu maju znovu odobrat vzorku,a zase bude cakat 10 dni na vysledok.Lenze on ma uz aj metastazy v peceni a v takom stave,v akom je teraz,sa toho vysledku uz ani nedocka.Ide mi o to,ci mohli tou bronchoskopiou podporir rozsirenie toho nadoru,narusit nieco v jeho strukture,co sposobilo jeho metastazovanie do celeho tela.Mam totiz pocit,ze keby nebol siel na tu bronochoskopiu a nedal si odobrat vzorku,bol by teraz na tom daleko lepsie.

delphia

Bonny tazko povedat samotny zapal pluc je velmi nebezpecne ochorenie. hlavne u starych ludi a tych, ktori maju aj ine- hlavne srdcocievne ochorenie moze mat dokonca az fataln koniec. stari ludia ak sa im stane nejaky uraz, alebo akutne ochorenie nasledkom ktoreho su dlhodobo priputani o lozko (rozne zlomeniny, ci operacie), casto zomieraju na komplikaciu ich stavu- na zapal pluc a nie na samotny akutny stav, nasledkom ktoreho boli priputani o lozko. so zapalo pluc nie su vobec zarty.

slavpolo

Ja mám ísť za týždeň na bronchoskopiu. Viete mi povedať ako to presne prebieha?
Počul som hororové scenáre.

Bonny

Pripajam sa k tejto teme a prosim o radu.Otec siel pred dvoma tyzdnami do nemocnice so silnym kaslom.Po naleze na RTG bolo podozrenie,ze je tam zapal pluc.Podrobil sa bronchoskopii,pri ktorej mu zobrali aj vzorku.Nasledne sme mali cakat 10 dni,kym dojdu vysledky z danej vzorky.Od dna,ked siel na bronchoskopiu,sa jeho stav zacal rapidne zhorsovat,zo dna na den stracal chut do jedla,zacalo sa mu este tazsie dychat,nevedel poriadne rozpravat.Lekari predpokladali,ze ma na plucach zhubny nador.Mohli mu bronchoskopiou narusit pripadny nador v oblasti pluc a tym spustit reakciu,ze sa jeho stav zacal tak prudko zhorsovat?Po 10 dnoch od vysetrenia uz nevie ani ist na zachod,prakticky nam zomiera pred ocami.

broncho

Bronchoskopiu poznám, učila som sa o tom, bola som pri tom a podľa môjho názoru a skúseností, aj ak tam je rakovina, je možnosť to liečiť, ale onkológovia potrebujú presnú klasifikáciu nádoru, aby mohli nasadiť adekvátnu terapiu. Iným riešením, ako dosiahnuť klasifikáciu prípadného nálezu je operácia (biopsia), ktorú v prípade nádoru bude nutné ešte raz previesť. A celková anestézia opakovane nie je najlepším riešením pre organizmus, ktorý je oslabený iným ochorením, či vekom. Mimochodom, vyšetrenie je len nepríjemné, ale nie je bolestivé, čo mi potvrdilo viacero ľudí, ktorí to sami absolvovali.

wrbba

bola som nedavano,, koli zapalu pluc,,je to otrasne vysetrrenie lebo cpu hadicku,,ale da sda prezit,,,a inak,, ak by mal nador,, tak ho odstiknu aj cez tu hadicku.co to je za blbost,, ,,nech tam okamzite ide ,ked sa da este nieco robit,,co chce zomret < ak to je nador bude metastazovat do mozgu ako docolamnskemu ,radsej hned riesit. a okrem toho ta bronchoskopia je ,,sranda,,v porovnani z jednym vytrhnutim zubu