Moderne pekne meno pre dietatko

hulenica

Moje sesternice maju ruske mená kedze ich mame sa velmi páči Rusko. Volaju sa Jelena skratkou Lena, Maria skratkou Maša ale ja odporučam ešte Ksenia a Oksana, a z takých slovenských sa mi páči jedine Mária alebo Hana.
Chlapčenske sa mi páči meno Roman alebo Erik.

noname

Nezáleží,aké má dieťa meno,ale ako ho potom volajú...ja mám napríklad pekné meno,ale keď som bola maličká,všetci ma volali tak škaredo,lebo inak sa to proste nedá...Ja už mám vybrané mená pre moje detičky...pre chlapčeka OLIVER,SLAVOMÍR a pre dievčatko TEREZKA...niesú veľmi otrepané,ale ani akoby z telenovely... :-))

sharon stone

Ja si myslím,že meno by malo pasovat k priezvisku.musís jednoducho sklbit meno dietata s jeho priezviskom.Všeobecne platí,ze ak je v priezvisku výrazne písmeno R,bolo by dobré aby malo aj v mene,alebo ak ma v priezvisku s,tak by ho malo mat aj v mene,dobre to potom znie.Napr.Richard Muller,alebo Maroš Kramár,Tomáš Maštalír...Ja osobne mam dve deti a pačili sa mi mená Veronika a Richard a sedia aj k priezvisku.

RIA96888

ja som si dala pred 12 rokmi lauru.Vtedy si to meno ludia ani nedavali ale teraz je pouzivane uz viacej.aj tak sa mi velmi paci :)) este mame doma 8 rocneho Tadeasa zajtra ma meniny :ˇ)

nanyyyy

vyber mena je na cely zivot, myslim si, ze vyber treba dobre zvazit, aby nas to nemrzelo...kazdy mame iny vkus, tak netreba sudit tych co davaju zahranicne, ani tych co sa im pacia slovenske...su to nase deticky, je to len na mamicke a ockovi, aby sa im to meno najviac pacilo...mame doma Saru a cakame druhe babo, dievcatko bude urcite Laura, to sa tak krasne hodi ku Sare, no a chlapcenske, to stale nie je na 100%...marko, luca, adam...???

pusicek

Vobec sa mi nepacia tie mena znejuce ako z mexickej telenovely alebo americkeho trhaku. Slovenske deti by mali mat mena zo slovenskeho kalendara. Ja este neviem ci budem mat chlapceka alebo dievcatko,ale pacia sa mi mena : Barbora, Ela, Lea, Eliska, Matúš, Dominik.

mellinda

Nechapem vyrazu "moderne meno". Ak je nieco moderne, znamena to zaroven aj nestale a pominutelne, ako samotna moda. A zaroven aj to, ze tych rovnakych mien bude v jednej generacii deti viac. Vidim to aj na mojej generacii. Strasne vela Lucii, Tomasov, Petier, atd. Podla mojho nazoru treba vyberat meno nadcasove, nie prilis zlozite, zamysliet sa nad formami toho mena, ako budete dieta oslovovat, ked bude este malicke, ako znie v spojeni s priezviskom, atd. Vase dieta ho predsa bude nosit cely zivot.