Je normalne aby som mal na 16 rokov pulz okolo 95?
Vie mi niekto povedat, ake su priciny vzniku tejto choroby? Prip. vase skusenosti? Diky vopred
Tachyarytmia v 16-tich rokoch... (zrychleny pulz)
Ahoj,ja mam tiez nejake problemy so srdieckom,tiez som bola na echo-kardiologickom vys.zistili mi ze jedna chlopna je vacsia,druha mensia ale nic zavažne.Ale mam take zvlastne stavy ako keby mi prestalo bit srdce a hned na to sa rychlo rozbucha,tiez mi povedali ze je to zo psychiky ale neviem.Sice som mala dost tazke obdobie na psychiku,ale som z toho stavu dost vyplasena.Ma tiez niekto podobne?
ahojte..mam 19 rokov, nie som obezna, pravidelne cvicim a najma cez leto sa mi casto stava, ze mam zvyseny, alebo znizeny tlak a pulz mam okolo 160, co nie je welmi normalne...bola som s tym aj u doktora, dali ma na intenziwku, ale hned ako ma tam prijali, wsetko sa dalo do normalu, takze som si polezala v posteli asi 5 minut a dali ma prec...a doteraz neviem, co sa somnou deje..co mam robit?
Malo pohybu, sedavy posob zivota,
nadvaha, geneticke predpoklady po rodicoch zdedena hypertenzia, Fajcenie,
alkohol, nocne flamy to vsetko provokuje vznik tachykardie busenia srdca.Pomaha rekracny sport, sprchy, ovocie, horka cokolada, Grapefruit,
Ak to nepomoze je potrebne navstivit lekara a liecit.Moze byt od detstva
pri hypertenzii uz v detstve.Stresy doma,ale aj genetika.
Uz vsetko fajn..Obmedzil som aktivity, tyzden nefajcim a moj pulz je presne 70..
martin_, no kamo, ja cvicim v posilke 6-krat do tyzdna..+do toho dávam aj ine sportove aktivity, takze skor si myslim, ze u mna je to prave tym pretazovanim...
Niekedy mam taku svalovku ze sa zobudim o tretej v noci a nemozem ani rukou pohnut..
ale martin, ja to mam od 15 a nestravujem sa vobec nezdravo a cvicim pravidelne. takze to je uplne individualne.
cau.. ja som si dnes nahodou meral.. lebo som s v noci zobudil a strasne mi busilo srdce... rano som mal pulz 91.. co sa mi zdalo dost.. tak som si pohladal na nete a idealny pulz by mal byt 60-70.. vraj ak mame pulz medzi 90-100 tak nie je to az take hrozne ale mali by sme sa zamysliet nad sebou nad svojou zivotospravou a pod... treba pravidelne cvicit a tym sa da pulz znicit... inak je pravdepodobne ze budeme zit kratsie ako ziju ludia ktory maju nizsi pulz.... (ja mam 21 rokov)...
takze odporucam pravidelne cvicit.. najlepsie beh plavanie bicyklovanie alebo take cosi.
Ahojte. Ja mam 22 rokov pomaly,a pulz mam 115-119,a myslim si ze je to nadvahou,ktoru som nadobudla pocas 4 rokoch,alebo mam problem so srdieckom...
pocuvajte, nemoze byt zvyseny tlak a pulz priznakom poruchy stitnej zlazy? citala som ze aj busenie srdca, zadychavanie sa su problemy ktore mam aj ja a ktore suvisia so stitnou zlazou.