Je normalne aby som mal na 16 rokov pulz okolo 95?
Vie mi niekto povedat, ake su priciny vzniku tejto choroby? Prip. vase skusenosti? Diky vopred
Tachyarytmia v 16-tich rokoch... (zrychleny pulz)
tak ked som mala tabletky - vasocardin, tak sa mi to zmiernilo.. ale tak v mojom veku brat tabletky na tlak - dozivotne?
a lekarka hovorila ze ich brat mozem ale nemusim, ako chcem.. takze neviem ako to chce riesit :/
veronika, ja zazivam to iste. vysoky tlak, pulz a straaasne busenie srdca - to mi vadi najviac, kvoli tomu tazko spavam, lebo to stale pocujem, citim, na zblaznenie!!! a s tou dychcivostou som na tom podobne, hned sa zadycham a potom mi este viac busi srdce. citim sa obcas fakt strasne. kiezby som to busenie vedela ovladat alebo, keby to prestalo, neda sa to?
mne zle nie je, maximalne citim busenie srdca a potim sa. a este sa dost rychlo zadycham - co mi fakt vadi. a nic nenasli na kardiologii, takze netusim.
hej, lekari su velmi rychli.. a vacsinou konaju az ked sa daco fakt deje, no uvidime.
lebo tito to brali tak ze sak nic sa nedeje a lekar co mi meral tlak pri darovani ten sa skoro isiel zblaznit ze to nie je normalne.
tak drzim palce nech je dobre :)
veronika....je to také u teba ako u mňa.....mne je často zlke, bolí ma na hrudníku..., aj srdce....pochodila som rôzne vyšetrenia.......na kardiologii mi diagnostikovali šelesť..aj prolaps mitrálnej chlopne...a že to má vraj veľa ľudí..a že mám vysoký pulz...-tak tiež povedali,,.,že je to psychického pôvodu.....dnes sú tí lekári fakt rýchliiiii......na všetko majú rýchlu odpoveď....aj tlak mám často vysokýýýý
myslim si ze na svete je vela chemie co skodi celemu telu. ja sa tiez vyhybam roznym chemickym liekom, prostriedkom a chemii v potravinach. nikdy nevies co a kedy to sposobi.
qa a ako vidis moj stav?
qa, vazne??? Tak to diky ze si ma upozornila..Ja som myslel ze to nie je skodlive..Myslel som, ze len anabolika skodia srdcu..
no škodí....hlavne srdcu!!!!!!! takže na tvojom mieste..by som na také niečo zabudla.....nestojí to zato.....
qa, preco? Skodi to organizmu? Prave setrim dve tisicky na kreatin, proteiny, atd.. :-( Ale ked to skodi, tak asi nie..
no šport je prospešný...prospieva srdiečku....ale vieš ako to je -všetko s mierou...preháňať sa nič nesmie....a hlavne, nič neber....žiadne preparáty na svaly...a podobne
qe,
tlak mam asi pol roka zvyseny. pred par mesiacmi ked som chcela ist v praci darovat krv, tak mi nameral tlak 150/90 a pulz 110. pulz mam od malicka, tlak som vsak mavala skorej nizky. a podotykam - nie som obezna, takze to nie je z toho.
lekar ma vyciarkol z darcov krvi a poslal ma okamzite na kardiologiu, ze nemam cakat ani den, lebo to nie je normalne.
isla som k internistovi - bola som na ekg, na echu - srdecneho povodu to nie je, dali mi tabletky - vasocordin polovicu rano a denne a tlak je idealny 120/80 a tep sa znizil na 80-90.
ked som bola po mesiaci na kontrole, tak mi povedali ze krvne vysledky su uplne v poriadku, ze mozem tie tabletky brat ak chcem, ale aj nemusim, a ze tak o pol roka na kontrolu. ale ze vidi to skor na stresovy povod.
sla som aj ku gynekologovi ci to nie je z hak a povedal mi, ze vela mladych ludi, hlavne studujucich na VS (ja som studentka) ma taketo priznaky a ze je to typicky studentsky stres.
a este na internom mi povedali ze to moze byt aj zo stitnej zlazy. a ze ak sa to nezlepsi, tak ma poslu na endokrinologiu.
tabletky som vysadila, tep mam zase stale vysoky. okrem toho gynekolog mi povedal, ze tie tabletky co mi dali beriem uplne v tom najmensom mnozstve a tie posobia skor ako lieky na ukludnenie.
takze tolko o mne.