dospelo-nedospelý syn skr\

Príspevok v téme: dospelo-nedospelý syn skr\
mamička

Mám 23.r. syna ktorý viac nerobí ako robí. manž. je na týždňovkách, ja si s ním neviem rady.syn tvrdí, že mám povinnosť sa oň starať do 25.r.najviac ma štve, že mám doma ešte 14.r. syna na ktorého to zle vplýva.čo mám robiť, môžem ho vyhodiť?má "podmienku!"Jeho deň by si predstavoval asi takto-ráno vstanem asi okolo 10.00, potom sa napapám všetkého dobrého čo len v chladn. je. potom hudba sprcha počítač, obed, von ,medzi tím cigaretky-podla toho koľko mám?!no a nakoniec von s kámošmi, však rodičia moji nie som takí sám, tak ma živte.prosím vás kto mi poradí?pohovor mu nepomáha,dá mi niekto právnu,alebo ľudskú radu?

mamička

včera som ho vyhodila z domu neviem či to je dobre ale nech spamätá, ved nie je postihnutý. chodí si po meste len tak,že hádam ho zas mama vezme späť!občas niekoho treba potopiť,aby sa odrazil.vdaka vám za vaše rady,i za podporu.dala som mu aj niekoľko tel. č. na rôzne ponuky práce z ubytovaním.veľmi ho ľúbim,ale nechcem aby ma dalej vyciciaval.on má v podstate dobré srdiečko len je neskutočne nezodpovedný a lenivý.

Anka902

Nebolo to len v tej dobe ja mam dve dcery 27 a 20-rocne a obe sa vzdy snazili zarobit si na brigadach a starsia ta ked studovala na vysokej skole tak odomna dostala minimum penazi lebo vedela ze doma nie je nazvys takze Mamicka mala by si dat precitat synovi tieto prispevky.

františek

dobrý deň,mám 58 rokov a poviem vám, že veru,že kedysi by ste takto neprežili.ked som mal tolko ako mamičkin syn bol som už ženatý stavali sme dom a robil som všetko preto aby sa všetci moji blízky mali čo najlepšie.pomáhal som ešte aj rodičom,lebo otca zavalilo v bani a mal ochrnutú pravú ruku.neviem si ani len predstaviť,že by som sa kdesy poflakoval a naši by dreli. môžete namietať,že bola iná doba,ale verte mi nikdy nebolo nikomu dobre ked ubižoval okoliu svojou lenivosťou.Dakujem,že ste si prečítali názor starého muža.Prajem vám zdravie lásku a vzajomné pochopenie.

veve

Mamicka ja mam 20 rokov ked som po strednej rozmyslala ze si spravim rocne volno mama mi povedala ze fajn ale doma len tak zadarmo nebudes hnit ak nebudes studovat tak budes pracovat a prispievat na domacnost a myslim si ze je to tak spravne ved vy rodicia nemate povinnost trpet doma povalaca a prizivnika i ked je to vase dieta.

anonym

Presne tak,mamičku netreba odsudzovat.Ešte raz to zopakujem, kto to nezažil, nevie a nepochopí a tažko sa radí.A ked tu čítam o tom, že je to zlá výchova, tak mi je do plaču.To sa ma velmi dotýka.Mamička,mala by si mladého prinutit nech prispieva na domácnost, alebo ak chce jest, nech si kúpi.Náš aj ked robí,tak to nie je bez problémov.Lebo zasa vela mína a povedat si nedá.Je dobre,že existuje toto forum, lebo človek sa može aspon vykecat.Lebo inde sa nedá.Čo mám v robote vykladat akého mám nepodareného syna, ked všetci majú super deti? A z mojho okolia viem, že vo viacerých rodinách sú takýto "nepodarenci", len rodičia to nechcú pripustit.Prajem Ti nech sa to vyrieši k Tvojej spokojnosti a hlavne "pevné" nervy.Tie potrebuješ najviac.Pozdravujem.

Aťa

Myslim, ze nie je spravne, ak niekto mamicku odsudzuje, ze to, aky jej syn je, je dosledok ich vychovavania. Myslim, ze by sme ju tu mali radsej podporit. Poznam rodinu..dve deti. Rovnako vychovavane, dcera robila rodicom iba radost, boli na nu pysni. Syn - nezvladnutelny, zaskolak, skolu skoncil iba s Bozou pomocou,usiel z domu, proste prusvih na prusvih..nie za vsetko mozu rodicia. Mamicka, ale tie pravidla skus doma stanovit, uvidis, ci to pomoze..a potom napis, ako pokracujete.

mamička

presne tak,anonym,kto to nezažil,ten nepochopí...myslíte že doteraz som akože "spala"ale nie bolo to vcelku veľmi problémové dieťa od puberty. ked bol maly bol šikovný v škole 1-2-ky potom od cca12-13r. so to zvrtlo, chodila som s ním aj k psychol. no nepomohlo to,robil si čo chcel,bola som rada ,že vôbec zmaturoval...kto pozná našu rodinu,ten len nechápavo krúti hlavou.môj muž i ja robíme celý život a takéhoto asociála sa nám podarilo vychovať.niekedy som zúfalá,ešteže mám aj druhé dieťa.

Aťa

Anka902..keby sme boli v teme SMIECH, tak by som napisala..nielen smiechom, ale aj peknym slovom rozdavame radost a dobru naladu....dakujem Ti za tie mile slova.