Ake mate skusenosti s antidepresivom Citalec?Zatial som na neho cital len kladne reakcie,je vraj lepsi ako napr.Zoloft.Ale neviem,do akej miery ovplyvnuje sexualne funkcie,libido a erekciu.Za vase postrehy vopred dakujem.
Citalec - vase skusenosti s tymto antidepresivom
Slabé AD... hoci upozornenie, že môže vzbudiť suicidiálne/automutilačné myšlienky, zafungovalo perfektne:)
Mima ja som brala citalec pred 5 rokmi, brala som 1 rano, vecer som brala amitriptylin a lexaurin, po citaleci sa mi zhorsilo, brala som ho asi mesiac, mala som po nom vysoky tlak a viem ,ze mi bolo velmi zle, dr. mi ho vysadila po mesiaci a dala mi noveril. Bola som aj na marodke asi 2 mesiace. Ledva som sa dala dokopy.Ani po noverile mi neni najlepsie, zle sa po nom zaspava, boli z neho hlava aj oci, zacal sa mi po nom zvysovat ocny tlak, ale je to lepsie ako po citaleci. Mala by si vydrzat 3 tyzdne pokedy ti zaberie, ale ked je zle ,je to tazke, poznam to velmi dobre. Prajem ti vela stastia a skus si davat vzdy ked len 1/4 alebo 1/2 lexaurinu. Mne vzdy pomohol, ked mi zostalo zle. TAK LEZ, CI CHODIS DO PRACE ALEBO DO SKOLY?
Ja by som sa Vas chcel opytat, ci vie zistit doktor, ze som nevybral vsetky recepty, ktore mi dal?
A co sa tyka toho C., jeden cas som to bral, ale zdal sa mi dost slaby, mozno to nema s vedlajsimi ucinkami nic spolocne.
ahojte,no ja som bola dne u psychiatra a predpisal mi cytalec a atarax strasne sa bojim ci mi nebude horsie od tych liekov a ako vas tu citam tak bojiiiim,bojiiim sestra mi slubila ze dojde zajtra aby som nebola sama ked si ich dam..dufam ze mi nebude az tak zle a bude sa to dat vydrzat..citalec mam 1tbl rano a atarax mam jednu rano a jednu vecer..a doteraz som brala lexaurin viem ze je navykovy ale beriem ho uz 10r asi tak dlho mam panicku poruchu nechcela som jest tieto antidepresiva tak som si davala kazde rano lexaurin 1.5mg ten najslabsi lenze uz mi je horsie a musim si davat aj tieto antidepresiva..drzte mi palce.. :)
ake mate skusenosti z citalexom
teda tie nežiadúce účinky myslím. Citeľné zlepšenie stavu nastalo asi po pol roku.
užívam citalec už 7.rok. zo začiatku som mala hádam všetky nežiadúce účinky, aké písali. Nechutenstvo, sťažené videnie, sucho v ústach, ospalosť, dvojité vídenie, búšenie srdca .....Mne sa to upravilo asi po týždni.
neuzivam, ale uzivala som pred 10 rokmi. stvrtka tablet je skoro nic. ja som mala hned od zaciatku jednu celu. no vies si predstavit aka som bola otapena...
ahojky jedna*****..-aj ty berieš AD CITALEC??? ja beriem tretí deň..zatiaľ len po štvrťke tablety..ale je mi akosi zle,,,tak čidne v hlave..aj ten nos mám akoby upchytý..a aj okolo srdiečka mi je čudne.,..., nemôžu AD nejak škodiť srdcu?? pekný deň....