EUTANÁZIA.....ÁNO alebo NIE ?????

RNG

pznal so viacerych ludi, ktori neboli ochotni zit za takych podmienok v akych sa ocitli.
Viaceri z nich odmietli jest, odmietli pit a zomreli na totalne vycerpanie.
Nezachranili ich ani infuzie ani nic.

Ked clovek nechce zbytocne trpiet a nevie zivot/trapenie akceptovat tak ako je, nemali by ho nutit za kazdu cenu, aj za cenu predlzeneho trapenia pokracovat.
Este aj zviera dostane z milosti ranu ci injekciu a clovek by mal byt prinuteny na za kazdu cenu predlzenie trapenia?
To sa mi vidi velmi neludske.
Ale je to len moj osobny nazor, na nikoho ho nenanucujem.

amaranth

Pokiaľ je človek veľmi, veľmi chorý a trpí bolesťami a je viac než isté že by tak či tak zomrel, je to podľa mňa dobré. Samozrejme, ak súhlasí on a jeho rodina. Pretože načo bude daný človek zbytočne trpieť ked už aj tak nemá nádej na prežitie? Je to kruté, ale tamu človeku to ušetrí bolesť a trápenie. Ale opakujem, ja to schvaľujem lken vtedy, ked je šanca na prežitie v mínuse, proste ked by clovek zomrel tak či tak a rozhodne sa tak, potom to schvaľujem.

v

jednoznacne ano..ak uvazime v akom stve "ziju" niektori ludia dlhe roky a je vylucene,ze by sa to mohlo zlepsit,tak potom je to pre vsetkych zucasnenych iba ulava

ilona

ak pomyslín na cudzích trpiacich tak som za, ale ak by to bola moja blízka rodina, tak by som to nedovolila, nevedela, by som si predstaviť, že rozhodnem o živote a smrti rodiny.

moniqa87

ja som sice proti eutanazii, ale neviem aky by som mala k tomu postoj, keby trpel niekto z mojich blyzkych, alebo keby som sa v takych tazkostiach ocitla sama...
tazko povedat, ale skor som proti