Aký je Vaš názor na eutanáziu?
Ste za alebo proti?
Keby ste boli vážne chorý boli by ste za eutanaziu alebo ju uplne ocudzujete?
EUTANÁZIA.....ÁNO alebo NIE ?????
gianna, moja otazka znie, kolko priemerne vyjde cen za tento "pobyt"? pochbujem, ze kazdy si to moze dovolit o par domov dalej u nas stoji tato ustanovizen a akosi to tam nie je napchate
dalsi moj argument stoji, ak viem ze moj clen rodiny umiera a ma pred sebou 2 tyzdne zivota nebudem ho pchat do hospicu ale radsej si vezmem dva tyzdne dovolenky a postaram sa o neho, kedze do hospicu su prijiman ludia len "tesne pred smrtou"
Pracujem v hospici ako dobrovolnicka, sice este len kratko, ale myslienka hospicovej starostlivosti sa mi zda uzasna. Ak ludia nezvladaju po fyzickej alebo psychickej stranke chorobu a zomieranie svojho blizkeho, maju moznosť ho umiestnit do hospicu. Umiestnit neznamena odlozit. Pribuzni tam maju za svojim blizkym kedykolvek pristup, dokonca je moznost ubytovania pre pribuznych, takze zomierajuci tam nie je sam. Zomierajuci je pod stalym zdravotnickym dohladom. Nastavia sa mu lieky tak, aby sa mu zmiernila resp. uplne odstranila bolest. Cielom hospicovej starostlivosti nie je liecenie cloveka, ale pomoct mu pri zmiereni sa so smrtou a dostojnom umierani. Pracovnici v hospici pomahaju zmierit sa so zomieranim aj pribuznym zomierajucemu. Vysvetlia mu, co sa po fyzickej stranke so zomierajucim deje ale aj co zomierajuci moze prezivat po psychickej stranke (5 faz zomierania). Zomieranie takto nie je strasnym a bolestivym procesom, ale skor ma pokojny priebeh, ked zomierajuci clovek dostane sancu zhodnodtit svoj zivot, vyriesit to, co ho trapi a zmierit sa so smrtou. O eutanaziu ziadaju zomierajuci, ak nim nieco chyba. Najcastejsie je to vtedy, ak citia samotu alebo maju pocit, ze su svojim pribuznym na obtiaz. Hospic zabezpecuje zachovanie ludskej dostojnosti az do poslednej chvile cloveka a myslim, ze toto krasne a dolezite. Utrpenie je sucastou ludskeho zivota, pomaha nam rast a nachadzat duchovne hodnoty. Ak vytesnime zo svojho zivota utrpenie eutanaziou a interrupciami, zostane nam uz len tazky materializmus a egoizmus a ludsky zivot nebude mat ziadnu hodnotu. Ja som PROTI EUTANAZII.
ano aj ja som za eutanaziu a súhlasím s roBotikom, kto nevidel trpiet a umierat človeka na rakovinu nepochopí, je to velmi velmi strašné umieranie....
Najlepšie posúdiť či je eutanázia správne riešenie alebo nie, vie len ten človek, ktorý trpí. Ak si on sám svoje utrpenie nevie uvedomiť a už je len na prístrojoch, tak to utpenie vedia posúdiť jeho najbližší. Aj keď sa hovorí že nádej zomiera posledná, niekedy je to však beznádej a zázraky sa každému nedejú.
je to večná téma.
vyjadruje sa k nej hocikto. plným právom.
.... ALE aj tak, najcennejšie sú vyjadrenia a nazory tých, čo pracovali 2, 5 a viac rokov na onkologii.
eutanazia je uzitocna.
zatial sa stale hovori len stale o jednej ,,klinike,,.je to vsak normalny byt a cela takato eutanazia je len hnusny biznis.kedze som vsak zila v blizkosti cloveka s hroznou chorobou, viem pochopit, ze po nej clovek tuzi a myslim si, ze ked veda nevie pomoct, mala by byt eutanazia povolena
NIEEEEEEEEEEEE, za ziadnu cenu a to som ateistka. Je to zbabele a ubohe-Cela euthanazia. Cim pokroci doba tym vecsina bude za euth., to je uplne iste. Byt za euthanaziau sa momentalne zda byt strasne pokrokove a humanne.to je na hlavu postavene.Je to nehumane a nepokrokove ale hlavne POHODLNE.Cim bude vacsia financna kriza a prilis nizsia porodnost, tym viac sa bude euthanaiza propagovat ,vek dochodcov sa predlzuje...zabite sa ,nepotrebujeme vas...a ved trpite, tak humanne vam pomozeme od bolesti....hahaha od bolesti sa da pomoct aj bez potreby usmrtenia.ale jasne je to trendy..Zabime sa hned nie?ale humanne,ved svet je tak zly............a tak trpim,,fnuk fnuk ,uz to nevydrzim,,.OD BOLETI? to nech mi nikto nekeca ze nie su na bolest lieky, a ak je clovek nepohyblivy..tak to nech mi nikto nekeca ze nie je plnohodnotny clovek???,to co tu pisete moze napisat absolutne tupi materialista...ble je mi z vas zle.
Podla mna je to fajn... ak vieme ze ten clovek uz prezit nemoze...ale velakrat ked pacient mozno aj strasne trpi a ziada si to neda sa mu odopriet iked by sme vedeli ze nejaka sanca na zivot tam je...
urcite ano, je to lepsie ako by mal clovek trpiet