Ahoj puma127, psyllium mozem jedine odporucit a to kazdemu cloveku, nielen tomu, kto ma problemy s travenim. Drviva vacsina z nas totiz neprima v strave dostatok vlakniny. Psyllium je vhodne brat rano nalacno. 2 cajove lyzicky zmiesat aspon s 3dcl vody/caju (mozes aj s citronom). Tvoje telo je po noci aj tak dehydrovane a tato ranna procedurka, ktora sa neskor moze stat peknym zvykom, mu urcite prospeje. Je dolezite vediet, ze psyllium nie je navykove. Ked ho prestanes brat, nebudes mat zacpu pripadne ine problemy. Treba tiez vediet, ze po pouziti sa zvycajne dostavuje nutkanie vyprazdnit sa. Je to dalsie velke plus psyllia, kedze clovek by sa mal vyprazdnovat vzdy medzi 5-7 rano. Casom sa z toho moze stat zvyk a budes chodit rano na velku aj bez pozitia psyllia. A to je super :)
Samozrejme toto je len zlomok toho, co mozes urobit pre zlepsenie svojho travenia. Ludia sa zvycajne koncentruju na to, co jedia. Aj ja som bola taka. Objavila som vsak caro POHYBU. Ver mi, ze akykolvek pohyb 4-5x tyzdenne, pri ktorom sa aspon trosku spotis, ti nakopne metabolizmus viac nez hocijake drahe pripravky.
Ohladne enzymov ti neporadim, nemam skusenost. Ale myslim, ze ujo Google by mohol vediet ;)