Zaujimalo by ma KTO (zamestnavatel/ soc.poistovna), KEDY (prvych 10 dni PNky, zvysne dni PNky, kontrola pocas vikendov, do ktorej dennej hodiny mozu prist) a na CI PODNET (ktory dobrak ju na vas posle?) vykonava kontrolu zamestnanca pocas PNky.
A co robit v pripade ak pride kontrola a zamestnanec je akurat u lekara, na nakupe (ved aj jest treba), ako sa to potom riesi?
kontrola zamestnanca pocas PN
pocas mojej PN-ky mi prisla kontrola zo zamestnania. nebola som v tom case doma a sedela u lekara v cakarni. nechali mi listok, ze sa mam hlasit u svojho sluzobneho lekara. v skutocnosti nechodim k sluzobnemu lekarovi. teraz ma nahanaju, aby som dorucila potvrdenie, ze som skutocne u lekara bola. bol tento postup spravny? nemali mojho lekara kontaktovat oni a overit si skutocnosti? este mi povedali, ze kazdu navstevu lekara im mam hlasit.
Dakujem za radu..
A chcem sa este opytat?,dá sa počas PN-ky zmenit ta adresa kde sa budem zdržiavať?
JA sa chcem opytat ,ked idem ako doprovod s priatelkou k lekarovi a pride mi kontrola a preukazem ze som bol u toho doktora,tak mozem mat z toho nieake patalie ? :) Dakujem.
Lilien554
Musíš sa zdržiavať na adrese, ktorú máš vypísanú na PN-ke, t.j. kde sa budeš zdržiavať počas prace neschopnosti.
Podľa mňa nie sú povinný Ťa hľadať aj na inej adrese - trvalého bydliska. Ak Ťa nenájdu na adrese, ktorú si uviedla (že sa tam budeš zdržiavať) budeš mať problém.
Moju mamu raz tak kontrola nenašla doma, ke´d bola na pN a bola u lekára, ale neoznámila to dorpedu...a oni jej za to vynadali a bolo im to jedno, mala potom nejaké poťahovačky, ale dopadlo to dobre
Chcem sa opytat.. Som na PN na marodnom liste mam vypisanu adresu trvaleho pobytu,ale presnu adresu kde sa budem zdrziavat mam inu.. Znamy mi vraveli,ze ak mam obe adresy vypisane na marodnom liste,tak ak ma nenajdu na jednej tak ma mozu hladat na druhej adrese a chcem vediet,ci je to naozaj tak?? Poradide niekto??
Samozrejme, že sociálna poisťovňa vie o tvojej maródke. Tlačivo o PN má viac častí a jedna ide rovno do lekára do soc. poisťovne.