Mám 11 ročnú dcéru ktorej pomaličky začínajú rásť chľpky, hlavne na nohách. Prosila by som odbornú radu, kedy začať u takýchto detí s depiláciou, aký je najvhodnejší spôsob?
Kedy začať s depiláciou+
Ak jej to vadi, tak nech sa radsej oholi, akoby sa mala psychicky trapit. Ja som zacala asi v 13, lebo som si az vtedy zacala uvedomovat, ze som nejaka chlpata. :-). Ale dnesne deti dospievaju skor.
ak vravis, ze je to z jej popudu, kedze sa hanbi pri plavani, mozno depilacny krem by bol ok, neuskodi. najprv vyskusat na malom kusku koze, ci nezareaguje citlivo. ja som zacinala s kremami v puberte. samozrejme, v 11ich sa mi zda skoro, ale ak si to slecna uvedomuje ako kozmeticku vadu... preco nie.
Z vlastnej skúsenosti ti môžem poradiť že začať z depiláciou v takom skorom veku není vôbec zle.U každej ženy inak rýchlo rastú chlpy, inej su farby a každej to inak vadi. Preto si myslím že ak tvoja dcera sa chce tak skoro holiť má na to určite dôvod, napr. sa jej v škole smejú, necíťi sa tak zarastená príjemne,vikonáva taký šport kde to viac vydno a podobne. Preto si myslím že ak sa rozhodneš že jej dovolíš depilovať sa najlepší spôsob bude asi holiaci strojček určení pre take dievčatá v takom veku ako tvoja dcera, ktorí zohnaš skoro v každej drogeriji,a inak ja som sa začala holiť v 12 a nikdi som to neolutovala lebo ja som bola pekná a moje kamarátky chlpaté. To všetko z mojej strany. :-D
možno by bolo lepšie v takom veku ešte chvíľku počkať, ale to by záležalo aj od farby chĺpkov.mám kamarátku, ktorá mala úplne svetlučké chĺpky a doteraz ľutuje, že si ich začala holiť, jej mama si nohy holiť nezačala a má ich ako babatko a všetky jej to závidíme, že si nemusí robiť starosti
teraz to nechaj tak, je zimné obdobie, na jar začnite s holením
delphia........... to akože krásne mladé dievča 17 ročné by malo chodiť.. zarastené??? keď holiť... po 18:??? a holenie mylsím že nemá nič s hormonmi teda by nemalo ako suvisieť.. s vyvynom..hm podľa mna tak od 13-14.... nech sa pokuká či aj jej spolužiačky.. sa už holia
ja som si zacala holit nohy tusim v 13 myslim ze je to normalne, ak zvladne vosky tak to by bolo asi lepsie. dlhsie to vydrzi a chlpky nezhrubnu
Ja som si zacala holit nohy v 15 rokoch. Ale to bolo velmi daaavno :-))