Mám 11 ročnú dcéru ktorej pomaličky začínajú rásť chľpky, hlavne na nohách. Prosila by som odbornú radu, kedy začať u takýchto detí s depiláciou, aký je najvhodnejší spôsob?
Kedy začať s depiláciou+
kissa:
Prepáč,ale asi si to zle pochopila!
Na vysvetlenie: Ja jej nič nevnucujem, aktívne chodí plávaŤ a tak sa trochu za to hanbí, práve naopak ja sa snažím to oddialiť, pretože je vo vývoji. Skôr som sa chcela odborne poradiť, aby sme niečo neunáhlili.
uf, u 11 rocnej je to este velmi skoro. teraz je len v puberte a teda aj hormonalna cinnost nie je normalizovana. mam 17 rocnu dceru a tiez ma bujare ochlpenie, ale urcite som jej v 11. rokoch nevstepovala nejake pochybnosti o jej vyzore, alebo odpore k tomu, co je u nej fyziologicke. prave ze v tom veku je treba ucit prijat svoje telo a mat sa rad takeho, aky sme...
epilacii je viac sposobov- odstranovanie chlpu nad povrchom koze (depilacia)-holenie, kremy, ako aj odstranovania celeho chlpu aj s korenom (epilacia)- vytrhavanie strojcekom, pastou, voskami, laserom-nici sa folikul, z ktoreho chlp vyrasta. epilacia je spojena vzdy s urcitou bolestou, ktorej intenzitu kazdy vnima inac. u 11 rocnej by som tuto formu urcite nevolila. treba pockat na ukoncenie hormonalneho vyvinu a radikalnejsie riesenia si volit az v obdobi po 18 tke.