Andulka

Príspevok v téme: Andulka
mnbvcxy

ahojte..viem, že táto téma tu asi nepatrí..ale neviem si rady..mám 3-roky andulku..ktorá bola hravá..aj rozprávala..., ale už asi týždeň je bez záujmu...ani už nerozpráva..neviete mi niekto poradiť, čo s ňou môže byť?? Bola som aj u veterinára..ale ten mi veľmi neporadil..dal mi nejaký prípravok na odčervenie..ale andulka to nechce piť..ďakujem

Deria

chod k veterinarovi, urcite maju nejaku nakazlivu chorobu, napr. bakterie, co je v lete caste. inac ti pohynu vsetky. najlepsie k vet, ktory sa vyzna vo vtakoch. pozri si na forum parrotclub sk, ktory vet je pre vtakov. tvoje vtaciky potrebuju nutne pomoc

CAUKY

Mám mladé andulky 2010- 2013, tento týždeň som spozoroval úhyn 2 jedincov po 3 dnoch, to isté aj u kanárika. Nespozoroval som na nich nič zvláštne, dávam im čerstvú zeleninu, čistú vodu každý den aj kúpelnčku, čerstvé konáre, proste je o nich riadne postarané. Nevšimol som si na nich ani nič zvláštne na výzore, majú všetky peria.... Zomrú tak, že napr. pred hodinou som pri nich bol a nič im nebolo. Po hodine som prišiel a na podlahe som našiel uhynutú andulku (kanárika). Taktiež ich chránim proti slnečnému žiareniu. Poraďte mi prosím, mám im dať nejaké tablety do vody?

Deria

potom su este myslim 2 druhy uv lamp, ak by si chcel predsa kupit, dobre sa informuj vopred, aby si neuskodil vtacikom a nevyhodil zbytocne peniaze. ale to sa porad radsej na parrotclub.sk, kde mas viac chovatelov a vyznaju lepsie, nez ja. pokial viem, najlepsia lampa by mala byt arcadia bird lamp.

Deria

arol, prosim ta, naco im chces tie lampy dat, co su chore? uv lampu davam iba v case, ked je niektory z mojich vtacikov chory, pretoze vtedy si nevedia dostatocne vyrabat vlastne teplo. a to tak, ze vtacik si moze sam zvolit, kolko chce byt pod lampou. bud je pri ziareni mimo klietky navolno a vyberie si sam, co chce alebo pol klietky treba zatienit napriklad uterakom, aj to iba prednu cast, aby nenastala v klietke zas velka horucava. 100w lampu treba dat asi 50cm od klietky. pozor, tieto uv lampy mozu pri dlhodobejsom pouzivani sposobit oslepnutie, takze iba pri chorobe alebo v zime sa to odporuca obcas zapnut, lebo to z casti nahradza slnko, teda podporuje tvorbu vit.d a vobec, dopraj tvojim andulkam dostatocne prirodneho svetla, teda nic umele!

arol

ahoj mam 2 andulky a chcel by som ich presunut do novej klietk lenze tam nebudu mat tak vela svetla. Na nete som cital o UV lampe a LED lampe chcem sa opitac co si o tom myslite mam im do novej klietki dat taketo osvetlenie ???

kakdu

Kup si radšej KAKADU sice je trocha fiannčne nákladnný ale sú roztomilý pozri sa na youtube.sú velmi učenlivý a vačší aj tancuju rozprávajú,takého by som chcela.

Nn

Dobry den mam andulku (samicku) ktoru chovam uz asi 5 rokov. Mam aj samcekov a ona mi teraz zacala znasat vajicka na spodok klietky aj ked nema budku. Potrebujem vediet ci je to normalne. Ak viete prosim poradte. Zacala byt hrozne tucna a vajicka stale znasa uz su 4.

rjce

Chcel by som sa spítať mam andulku v klitke doma a púštam ju ale v poslednom čase sa jej nechce vôbec lietať. Ďakujem za odpoveď.