ahojte..viem, že táto téma tu asi nepatrí..ale neviem si rady..mám 3-roky andulku..ktorá bola hravá..aj rozprávala..., ale už asi týždeň je bez záujmu...ani už nerozpráva..neviete mi niekto poradiť, čo s ňou môže byť?? Bola som aj u veterinára..ale ten mi veľmi neporadil..dal mi nejaký prípravok na odčervenie..ale andulka to nechce piť..ďakujem
Andulka
chod k veterinarovi, urcite maju nejaku nakazlivu chorobu, napr. bakterie, co je v lete caste. inac ti pohynu vsetky. najlepsie k vet, ktory sa vyzna vo vtakoch. pozri si na forum parrotclub sk, ktory vet je pre vtakov. tvoje vtaciky potrebuju nutne pomoc
Mám mladé andulky 2010- 2013, tento týždeň som spozoroval úhyn 2 jedincov po 3 dnoch, to isté aj u kanárika. Nespozoroval som na nich nič zvláštne, dávam im čerstvú zeleninu, čistú vodu každý den aj kúpelnčku, čerstvé konáre, proste je o nich riadne postarané. Nevšimol som si na nich ani nič zvláštne na výzore, majú všetky peria.... Zomrú tak, že napr. pred hodinou som pri nich bol a nič im nebolo. Po hodine som prišiel a na podlahe som našiel uhynutú andulku (kanárika). Taktiež ich chránim proti slnečnému žiareniu. Poraďte mi prosím, mám im dať nejaké tablety do vody?
no dobre dakujem za radu :D
potom su este myslim 2 druhy uv lamp, ak by si chcel predsa kupit, dobre sa informuj vopred, aby si neuskodil vtacikom a nevyhodil zbytocne peniaze. ale to sa porad radsej na parrotclub.sk, kde mas viac chovatelov a vyznaju lepsie, nez ja. pokial viem, najlepsia lampa by mala byt arcadia bird lamp.
arol, prosim ta, naco im chces tie lampy dat, co su chore? uv lampu davam iba v case, ked je niektory z mojich vtacikov chory, pretoze vtedy si nevedia dostatocne vyrabat vlastne teplo. a to tak, ze vtacik si moze sam zvolit, kolko chce byt pod lampou. bud je pri ziareni mimo klietky navolno a vyberie si sam, co chce alebo pol klietky treba zatienit napriklad uterakom, aj to iba prednu cast, aby nenastala v klietke zas velka horucava. 100w lampu treba dat asi 50cm od klietky. pozor, tieto uv lampy mozu pri dlhodobejsom pouzivani sposobit oslepnutie, takze iba pri chorobe alebo v zime sa to odporuca obcas zapnut, lebo to z casti nahradza slnko, teda podporuje tvorbu vit.d a vobec, dopraj tvojim andulkam dostatocne prirodneho svetla, teda nic umele!
ahoj mam 2 andulky a chcel by som ich presunut do novej klietk lenze tam nebudu mat tak vela svetla. Na nete som cital o UV lampe a LED lampe chcem sa opitac co si o tom myslite mam im do novej klietki dat taketo osvetlenie ???
Kup si radšej KAKADU sice je trocha fiannčne nákladnný ale sú roztomilý pozri sa na youtube.sú velmi učenlivý a vačší aj tancuju rozprávajú,takého by som chcela.
no lebo nema tu budku, tak ich znasa dole.... keby mala budku, tak znasa do budky...