Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Andulka

Príspevok v téme: Andulka
mnbvcxy

ahojte..viem, že táto téma tu asi nepatrí..ale neviem si rady..mám 3-roky andulku..ktorá bola hravá..aj rozprávala..., ale už asi týždeň je bez záujmu...ani už nerozpráva..neviete mi niekto poradiť, čo s ňou môže byť?? Bola som aj u veterinára..ale ten mi veľmi neporadil..dal mi nejaký prípravok na odčervenie..ale andulka to nechce piť..ďakujem

Deria

Dadko, pozri najprv ten trus, este radsej pockaj s tym miesanym napojom. Lebo napadlo ma, ze keby mala mat tvoja andulka velmi zeleny trus a redsi, mohli by to byt aj megabakterie (Going ligt syndrom)a tie sa rozrastaju rychlejsie v sladkom prostredi. V tom napoji je predsa hroznovy cukor.

Deria

Tak ako pise terorista, piesok (samozrejme pre vtakov, nie piesok zvonka) musia mat vsetci vtaci a to nie tak z hygienickych dovodov ako skor preto, ze ho potrebuju na travenie. Preto ma byt piesok v nejakej sirsej nadobe, ci krmitku a to tam, kde si donho nespinia. Na dno klietky staci aj papier, je dokonca praktickejsi, lebo je praktickejsi. No a sepiova kost, ako aj mineralny kamen nesmu chybat. Ale predpokladam, ze to vsetko tvoje andulky uz maju.

Deria

Ahoj Dadko, nemyslim, ze by mala nejaky vnutorny problem, pokial je ziva a prijima normalne potravu. Aj vtaci mozu mat zapchu a nemozu vytlacit trus, to vsak nie je jej pripad. Vzdy, ked je trus trochu redsi, prilepi sa o perie. Konzistencia a farba trusu je dolezita.
Skusim sem dat fotky trusu, pozri, ktory z nich ma tvoja andulka.
www.birds-online.de

DADKO

Dnes rano som prisiel z prace,andulka mala na zadocku prischnuty trus.Neriesil som isiel som si lahnut.Teraz som vstal a trus na zadocku uz nema a zadocek je cisty.Ja tomu nerozumiem

terorista

zhruba som precital tohto-augustovu temu, a nikde som nevidel(dufam ze som to neprehliadol), ze by dostavala piesok. to je poda mna chyba, ze ziadny nedostava.

DADKO

Ahoj Deria.Andulka ziva ,skace,papa na vonok uplne v poriadku,no zas som jej dnes musel umyt zadocek.Normalne jej trus trcal zo zadocku.Trus v klietke sa mi zda byt rovnaky,to znamena ze v klietke je trus aj tej druhej andulky,co ten problem so zadockom nema a rozdielne trusy nevidim.Neviem preco ale mne sa skor zda ako keby mala problem ten trus vytlacit a potom ako keby jej tam prischol.Mozno sa mylim,neviem.Mal som velmi malo casu sa jej venovat,vcera vecer som nastupil do prace a domov som prisiel cca o 13:00 a teraz som uz opat v praci az do rana ale zajtra a pozajtra mam volno tak sa dostanem aj k tomu receptu co si mi pisala-elektrolyti.

Deria

Ahoj Dadko, tesi ma, ze to vyzera lepsie, dufajme, ze to bude dobre ale pozoruj ju dalej, ci to nie je iba prechodne. Nebudeme to komplikovat s fotkami, ten zadocek vyzera vzdy otrasne po umyti ale to nie je take dolezite. Dolezity je trus. Cez to vsetko by som jej dala na 24 dodin ten napoj s elektrolytmi, lebo ak tyzden hnackovala, chybaju jej soli a mineraly. Tieto elektrolyty sa mozu davat aj detom, aj zvieratkam pri hnackach. Tento napoj bol pouzivany v zaostalych krajinach pre chore deti, ktore trpeli hnackami a UNICEF zaregistroval vdaka nemu znizenu umrtnost. Takze sa neboj to dat ani vtacikom.
Toho veterinara si zistuj aj tak, lebo keby sa andulke zhorsil stav a vobec, keby niektora vazne ochorela, vies, kam mas utekat. Lebo ked vtacik napr.prestane jest a sedi len nasuchoreny, je to varovny signal, ze je najvyssi cas ist s nou k vet. Vtaci vedia totiz velmi dobre maskovat choroby a potom ich nieco polozi, takze sa nenajde ani pricina. Ako krmivo by si jej mal davat normalnu zmesku pre andulky, nie iba proso. Snaz sa ju stranit pred stresom, lebo aj z toho mozu vtaci hnackovat. Potrebuje pokoj a teplo. Ak nema dolepeny zadok, tak ju uz neumyvaj. Pripadne jej ponukni vanicku s repikom, ci sa sama neokupe. Zajtra sa ozvi, ako sa ma.

DADKO

Ahoj Deria.Tak dnes sa mi zdalo že tá naša andulka je už vo väčšej forme.Dokonca už nemala ani polepeny trus na zadku.Trus v klietke bol všetok rovnaky,takže som ti ho nefotil.Akurát ten zadok má taký nepekny.Dnes som jej zadok umyl ako si mi kazala včera v tom repiku.Dnes aj papala aj lietala,no hovorím zdá sa mi že je to lepšie.Posielame ti fotky zadku po umytí tým repikom.Nejde mi odoslať tie fotky,posielame ti to cez mobil a stále mi píše že-MAXIMÁLNY POVOLENÝ ROZMER OBRAZKA JE 2000x2000 bodov.Neviem ako to odoslať.Mohol by som ti to poslať MMS na mobil,teda ak suhlasis.Moje číslo 0907092421 ak by si mi poslala tvoj mobil tak ti to viem poslať MMSkou.

Deria

Ja som si nevsimla, ze si vcera este pisal, tak az teraz odpovedam. Vidim, ze si si dal namahu.:) Normalne by to mal uz riesit veterinar, no nakolko mnohi veterinari skor pokazia papucha, nez pomozu... skus este tie elektrolyty, na ktore som ti dala recept. Ak na druhy den nebude zlepsenie, budes musiet s nou ist.
Nechcem zavrhnut vsetkych veterinarov, mozu byt vynikajuci na psov, macky a pod. ale treba si uvedomit, ze vtactvo je veda sama o sebe a bezni veterinari, ktori nestudovali ornitologiu mozu dat len antibiotika alebo vitaminy, aj ked nevedia diagnozu, teda hop alebo trop, bud papuch prezije alebo nie, inu moznost ani nemaju. Problem je totiz v tom, ze bez vyteru hrvola/pazeraka nemoze stanovit presnu diagnozu. A urobit taky hlboky vyter nie je malickost, jeden zly pohyb a papuch nezije, takze na to musi byt odbornik. Takmer kazdy vet ti povie, ze osetruje aj vtactvo ale ako? Preto daj pozor, ku komu ides. Tu v DE je podobny problem, s vtactvom cestuju mnohi 100km aj viac za odbornikom, aj ked je vet na kazdom kroku.

Deria

Este nieco: hnackou sa vylucuju aj mineraly a soli. Preto ich treba nahradit. Jedna z mojich anduliek mi uz z hnacky raz skolabovala ale zachranilo ju tym, ze som jej doplnila elektrolyty. Mozes ich vyrobit sam: na 1 L vody 4 polievk.lyzice hroznoveho cukru, pridas 1/4 caj.lyzicky soli a na spic noza prasok do peciva (v nudzi aj bez neho). Toto dobre zamiesat a naliat do napajacky. Ja som mojmu musela davat kazdu polhodinu, neskor kazdu hodinu do zobacka par kvapiek a ked sa pozbieral, pil sam. Ale on bol na tom velmi zle, uz lezal na zemi. Tento napoj sa vsak dlhsie ako 24 hod. nema davat, to sluzi len ako prva pomoc. Dovtedy musi byt fit. Pokial tvoja andulka na tom nie je tak zle, staci jej dat do napajacky. Ta zdrava moze z toho tiez pit, ved to na druhy den odstavis.