Andulka

Príspevok v téme: Andulka
mnbvcxy

ahojte..viem, že táto téma tu asi nepatrí..ale neviem si rady..mám 3-roky andulku..ktorá bola hravá..aj rozprávala..., ale už asi týždeň je bez záujmu...ani už nerozpráva..neviete mi niekto poradiť, čo s ňou môže byť?? Bola som aj u veterinára..ale ten mi veľmi neporadil..dal mi nejaký prípravok na odčervenie..ale andulka to nechce piť..ďakujem

DADKO

Ahoj Deria.Uz druhy den je vsetko OK.Ziadny polepeny trus na zadocku.Spravil som im zvlast krmitko na ten piesok ako si spominala a ten mineralny kamen som tiez zabezpecil.Dakujem ti za vsetky tvoje rady a pomoc.Keby som mal v buducnosti nejake otazky alebo problem ozvem sa.Dakujem

liberta25

Deria, ja som to mojmu dala, vyzera to, ze mu to celkom "seklo". ale urcite mu nechcem davat nic, co by bolo viac na skodu. lenze k sepiovej kosti sa velmi nema a ruky sa este boji, takze drabky mu strihat neviem, aspon z toho hladiska som usudila, ze to je fajn pilnik. ci uplne zle a radsej to dat prec?

Deria

liberta, tie "papieriky" su viac na skodu nez na uzitok. Zial vela veci sa predava, ktore nie su dobre, niektore su dokonca nebezpecne, takze netreba vsetko verit, na com chce niekto zarobit. Tie bidla, potiahnute ostrym akoze pieskovym papierom nemaju taky ucinok na brusenie zobaka a drapkov ako vetvy zo stromu a okrem toho odru casto vtacikom nozicky skor, nez drapky. Vitaminy tam nie su absolutne ziadne.Ja by som to mojim nedala. Moji vtaci maju vsade prirodne drevo.

liberta25

k tomu piesku, existuju take papieriky na bydielka, pieskove. andulka si na nich brusi zobacik aj pazuriky a zaroven to obsahuje tie nejake vyzivne latky pre nu. a ozobka si to vtedy, ked ma potrebu. tak skus tie.

Deria

Ahoj Dadko, fajn, ze sa ma lepsie. Prosim ta, tu zmes krmiva, kde je piesok, vyhod, uz im to nedavaj! Tym padom, ze oim to davas s krmivom, dostanu do seba nechtiac moc piesku. Ten si zoberu len vtedy, kedy ho potrebuju. Ten mineral.kamen dostanes iste v chovprodukte tiez. Pokial nebude mat andulka pekne hovienko, tmave a biele zatocene, nedavaj jej ziadne sladkosti, ziadne ovocie, ani sladku zeleninu ako je napr. mrkva.
Tak sa zajtra ozvi, ako sa ma.

DADKO

Ahoj Deria.Tak ako som spominal rano mala zaschnuty trus,ale cely den uz nie,ma uplne cisty zadocek.Papa,skace,blazni sa s druhou andulkou.Piesok im podavam,kupil som ho v chovprodukte a podavam im ho 2-3 krat do tyzdna miesany do potravy VITAKRAFT PREMIUM MENU.Sepiovu kost maju ale mineralny kamen nie.Ten mineralny kamen kupim v chovprodukte?Takze ten miesany napoj som im zatial nedal,akurat ten kamilkovy caj riedeny.Tie fotky trusu-najviac sa mi podoba ta fotka c.4 ale okolo trusu nie je ten flak.