Príspevok pre prvorodičky ktoré porodili v zahraničí

Príspevok v téme: Príspevok pre prvorodičky ktoré porodili v zahraničí
zuzana112

Chcela by som sa opytat, narodilo sa mi babetko v Anglicku 12.06.2008 a teraz som na slovensku a vybavujem si rodny a slovensky list pre maleho. Keď mi pridelia rodné číslo chcela by som si požiadať o príspevok 25000 pre prvorodičky ale vzhľadom na to že žijeme v anglicku a poberam tam aj matersku myslite že mam narok na niečo keď priznám že tam poberam príspevky? Dokedy sa može požiadať o tento príspevok do 3 mesiacov alebo do pol roka?

sun0808

Cela tato tema sa nesie v duchu,ze tie kt.odisli,si robia naroky nepravom,mozno aj preto,ze uz v teme znie vyraz*ak priznam*
Nech si kazdy vezme to,co mu zo zakona patri,ak nepatri,nevezme si...slo len o radu.
Kazdy usilovny clovek najde uplatnenie,ci je von,alebo doma.Ak by sme boli neschopne,neudrzali by sme sa vo svete.
Len ide o to,ze vdaka nasim *spoluobc.nas teraz hadzu do jedneho vreca:(

darika

ja k tejto teme viac reagovat nebudem,ale
usiko
je velmi smutne tvoje zmyslanie.Niekto chce stale viac,chce sa viac ucit a nestaci mu to malo,co mu niekto ponukne.Niekomu nejde o plat ako opisujes ty.A toto je presne to,co som ja pisala.Obehala som vela krajin.Tu,kde som som vyse 4 roky,ale nikdy,podotykam,nikdy,absolutne ani jeden raz,sa mi nestalo,zeby niekto s domacich takto reagoval.Mne dala krajina to,a ty tu nemas co brat,byt...ty tu nepatris.Vsade sa mi snazili pomoct,cokolvek som potrebovala,vsade bol usmev na tvari.Nikde sa mi nestalo,ze by som sa na nieco opytala a odpoved bola typu-pomoz si,alebo nech ti pomoze tvoj stat.Este sa mame co ucit,aby sme sa naucili emigrantov a imigrantov vnimat.A to,ze sa inde naucim viac,to nie su dristy ako ty pises.Je vela ludi,co odchadza studovat do inych krajin,odchadzaju zapracou,pretoze sa chcu aj v jazyku zdokonalit.Ja ovladam 5 jazykov,ktore,keby som nebola mimo SVK,nikdy by som ich nevedela.
Takze,netreba odsudzovat ludi a skladat si rebricek hodnot podla toho,kto kde je a co ziada.Vy ste nas tu niektorych nepriamo nazvali ako neschopakov a nenazrancov.Usiko,som aj za to rada,pretoze kdekolvek ma odnesies,nikde sa nestratim.

usiko

no, ja neviem, ja som si vystudovala na slovensku, nasla si dobre platenu pracu, lebo som sa snazila a uplatnila som sa...teda nemam problem....

..odist zo slovenska pre mna znamena nebyt uspesnym tu a svoju neschopnost zakryvat vyjadreniami, ze slovensko mi nema co ponuknut a podobnymi dristami....

...odist zo slovenska presne znamena to, co napisala illek, odhlasit sa z poistovne a nastavit sa na socialny a zdravotny system v danej krajine...a neziadat nic odtial, pretoze to platime my z nasich dani...

...okrem ineho zavist je mi cudzia, kedze mam co chcem a potrebujem, neviem zavidiet.....ide mi o princip....uz mi niektore pripadaju ako nasi niektori meprisposobivi obcania, ved viete ktori.....tiez sa snazia vyzmykat zo statu, kolko vladzu.....

marcia

darika:
je to smutne vsak??kolko zavisti a nevrazivosti je medzi ludmi kvoli peniazom..zavidia a nedopraju,je mi z nich len zle..ale nech si len napisu,poliecia troska svoje komplexy..ja takychto ludi nenavidim,preto take ostre reci..ale vidim ze aj normalne a zdravo uvazujuci existuju,ako ty napriklad..len nech sa vyburia dute hlavy..xixi..ahoj

marcia

meggy 1O:
si predstva moja mila ze ja tu budem dostavat matersku,ale mne sa jedna o ten jednorazovy prispevok,ktory mi pravom plati ak som obciankou svk!!!mam to zistena a predstav si ze si mozem o neho poziadat a bude mi aj vyplateny.a teraz nech ta uz roztrhne..sa tu vyjadrujes a mudra si akokeby to islo z tvojho vrecka,sa mozes hanbit za taketo blbe nazory ake mas,to len svedci o tvojej inteligencii..a 185 eur mesacne si mozes poberat ty,ja mam narok na 1000 tu kde zijem..maj sa pekne a liec si nadalej svoje komplexy,je to trapne!!pozdrav aj svoju kamosku usiko..

meggy10

dsriks ja som vobec nechcela narazat na teba, ale, preco si nepytaju peniaze o statu v ktorom byvaju napr. irsko, polsko atd. urcite dostavaju este vyssi rodicovsky prispevok ako tu na slovensku. a je to 20 tisic. 25 je uz s rodicovskym prispevkom tak ech potom poberaju aj prispevok 185€ zo slovenska.

darika

Meggy
ja na moje dieta neberiem nic zo Slovenska.Ale ver mi,ze keby som bola v takej situacii,tiez by som si na to narokovala.A kazda z nas.Len momentalne tie,co ste doma,mate taketo reakcie.Ja sa necudujem,pretoze to je presne to.Ked mas viac,preco pytas?Je to nase pravo.A 25tis nie je maly peniaz.ver mi,ze keby si bola aj ty na takom mieste,tiez by si si tie peniazky nenechala ujst.