tazko utieratelna stolica

Príspevok v téme: tazko utieratelna stolica
ox

zdravim vas, mam 23 rokov a rad by som vedel ci z vas niekto nema skusenosti s tazko utieratelnou stolicou. mam na mysli ze po potrebe ako sa snazite tak sa snazite neutriete si poriadne analny otvor pretoze ta stolica je akoby hustejsiej konzistencie.ako keby pred analnym otvorom z vnutra ostavala stolica,a niekedy sa zda ze uz to je ciste a po pol minute je tam zas stopa po stolici ,nechapem tomu uz sa chystam navstivit doktora ale je to dost trapne tak o tom rozpravat svojmu lekarovi ,moze to byt ze zvierac je niejak oslabeny trocha a nedokaze to zadrzat vo vnutry?nehovorim a kusoch stolice len o stopach na toaletnom papieri po utreti... prosim pomozte v tejto situacii akou kolvek skusenostou

maska

Tvoj problém môže mať viacero príčin.
Stolica odzrkadľuje to čo jeme.Teda skús jesť týždeň zemiakové alebo ryžové jedlá a uvidíš či sa problém vyrieši.To je to najjednoduchšie.Radím obmedziť až vylúčiť mäsové jedlá.Ďalej môžeš mať problém s trávením a vylučovaním žlče alebo pankreatických štiav treba navštíviť odborníka na výživu alebo tvoj zvierač nie je v poriadku aj v tomto prípade treba navštíviť odborníka na anatómiu konečníka. Tak veľa zdaru pri riešení problému.

oxo

dakujem skusim to psylium a aj ten antisepticky krem,ale mohle by si mi to priblizit to tvoje prejavovanie sa tohto problemu s ktorym si bola u lekarky...

xennia

smajlik - to je vo forme nejakých tabliet, to ja nechcem lieky, ja som myslela že sa to da kúpiť normálne v potravinách :)) nie? vlákninu by mali obsahovať potraviny, ale neviem ktoré. či?

mn32

asdf neuveris,ale dnes som bola presne s tymto problemom u svojej obvodnej lekarky.odhodlavala som sa az tri mesiace.bala som sa,ze su to hemeroidy,ale ukludnila ma,ze je to len trhlinka,ktora sa nehoji,lebo pri utierani stolice sa do ranky neustale dostavaju bakterie.predpisala mi antisepticky krem IALUGEN PLUS.mozno je aj volne predajny.

hmmmmmmmmm

oxo, pricinou mozu byt hemoroidy,zdurene cievy v konecniku/tzv.hemoroidalny pletenec v pozicii 3,7,11,pomyslene hodinky/,v takomto pripade reba posilnit stenu ciev, velmi dobry je cilkanol/ale je tusim len na predpis/alebo bioflavonoidna zmes/rutin, hesperidin../takisto treba upravit stolicu vlakninou.

oxo

vraciam sa k tomuto clanku nemate niekto skusenost s tymto a to taku,ze pricinou tohto problemu moze byt ze ten sval tzv. analny prstenec je niejak oslabeny resp. zvrasceny a preto je to tazko utriet pretoze stale to ako trocha prepusti von tej stolice ,nemam na mysli kusy ale len take ako stopy a potom to v konecniku svrby ked sa spotite,alebo tak nejak podobne