Co signalizuje biely jazyk?

Tomasko987

biely jazyk moze signalizovat viacero veci a viacero problemov. Dolezite je zistit dovod, preco je biely. Pomoct moze tento clanok priamo od lekarky - zapisnikzubarky.sk

Matreo

Nemusi to znacit kandidu ja mam povlak roky rano mi zapacha z ust tak kyslo no ale bol som na vysetreni na candidu nemam ju bo lsom potom presvedceny ze to moze byt acidoza no nieje tak som v koncoch ... Candida to byt nemusi!!! chodte k doktorovy povedzte ze mate podozrenie a potom uvidite ze ju mate :) mozete a nemusite ;) acidoza je tiez mozna je to nadmerne mozstvo kyselin v tele :) urcuje sa podla PH papierikov na moc :)

[zruseny12]

Či sme pri detoxikácii postupovali správne a dobre tak vyčistili náš organizmus je ľahko overiteľné. Stačí, ak si skontrolujete vašu stolicu, tak ako sme uvádzali v úvode. Ďalší spôsob, ako overiť úspešnosť detoxikácie je pozrieť sa na svoj jazyk. Mal by byť čistý, ružovej farby, bez povlaku. Ak je však hnedý až čierny, je to príznak narušenia pohybu strávených potravín. Ak je váš jazyk červený, žltý či zelený, značí to poruchy v metabolizme. Ak má váš jazyk biely povlak pri koreni, je toxínmi znečistené vaše hrubé črevo. Ak je biely povlak v strede jazyka, máte toxíny v žalúdku, tenkom čreve či v pankrease. Celý biely jazyk môže signalizovať chronické problémy.

kata 87

ahojte.. uz dlhsiu dobu ma trapi biely povlak na jazyku, a tym spojený aj ranný zapach z ust.. je to dost neprijemny pocit. neviem ako sa toho zbavit... poradte nieco ucinne... dakujem

mira

Dať si do poriadku mikrofloru znamená nie zabiť ju, ale naopak podporiť jej rozmnožovanie, pretože mikroflora umožňuje trávenie. Cukor jednoduchý /repný, ovocný, mliečny, hroznový/ ju zabíja, a to nie je dobre, tak sa mu vyhýbaj. To neplatí o polysacharidoch z nerafinovaných obilnín.
Kvasenou zeleninou mikrofloru podporíš, pretože ju tam dodáš. Totiž mliečne kvasená zelenina ju obsahuje - napr. tradične kvasená kapusta.

RNG

nizkosacharidiva dieta je maso, ryby,vajcia, hromada zeleniny, orechy a olejnate semena, malicko syrov, hriby a pripadne trochu strukovin a velmi malo nesladkeho ovocia.
GSE(33% citricidal) je vytazok z grapefruitovych semien.
Doma je najznamejsi vyrobok citrovital(10-15% ?), asi polovicu tak silny ako GSE.
Najsilnejsi(2x tak silny) je "cisty" citricidal(tj 60%-ny)

RNG

plysiak, suchary su vyrobene z muky, ktora je vacsinou sacharid, to nie je prave dobre jedlo pre tych co maju kandidy a plesne v tele.
Na tie je nizkosacharidova dieta(nic mucne, zemiakove alebo sladke)
A treba velmi vela zeleniny, kokosovy olej, oreganovy olej a GSE.
Inac sa toho nezbavis ani za dlhe roky.