strohá správa v televíznych novinách o škole na Spiši, kde obvinili školu zo sektárstva, vo mne vzbudila zvedavosť. tak som sa dopracovala ku deviatim zaujímavým knihám, no nič ma nepresvedčilo o sektárstve, práve naopak, otvorilo mi to oči, potvrdilo moje myšlienky, či názory. v týchto knihách ma však zaujala myšlienka budovania rodových statkov. znie to veľmi jednoducho, no zmysel je oveľa hlbší. viem, že už sú ľudia, ktorí si kúpili pozemok a svoj statok už budujú. no mňa zaujíma, ako si našli SVOJ PRIESTOR, podľa čoho spoznali, že áno, toto je to miesto, kde chcem žiť a dožiť. ja by som chcela mať výhľad na okolitú krajinu, aby to nebolo izolovane od iných ľudí, aby tam mali susedia deti, aby aj to moje sa malo s kým hrať, aby nebolo ďaleko do školy, aby tam v zime odhŕňali sneh, aby dospelé deti za nami mali možnosť pricestovať, aby to nebolo 200 km od nich...možno to nie je správny prístup. ako na to?
Rodový statok
:)no mas pravdu,dnesnej dobe su velmi drahe pozemky,ja zasa rozmyslam,ze ked clovek bude chciet tak sa da kupit,pozri si realitky,kde je mensia pracovna prilezitost,tam aj rodinne domi stoja dost malo.
vraj to spoznáš pri srdiečku, kde je tvoje miesto na Zemi, no ešte ma to nechytilo za srdiečko. neviem či cez realitky, či to bude náhoda, keď to miesto uvidím. minule som videla v realitke pozemok okolo 2 ha (lebo rodový statok má vraj mať najmenej 1 ha) a ten pozemok stál 1,5 milióna. môžem LEN snívať...
myslim,ze si ho budem hladat tak aby sme boli spokojny ja,dcera a druh.Nebudem rozhodovat sama o tom,ale urcite tak aby nebol daleko od ludi,aby to bolo niekde kde sa da vsetko pestovat/aby boli dobre podmienky na pestovanie/niekde v teplejsej oblasti/priroda hlavne aby tam bola,voda je velmi dolezita aj pri pestovani aj vseobecne/ hygiena a pod./
rodový statok ako meno, čo ja viem...
ako si budeš hľadať pozemok?
myslím, že to sa môže vystupovať pod rôznymi menami, veď nechcem, aby ma známy odhalili, že veď si to ty písala...
dobre rano,ja zasa zatial sa musim liecit,ale cakam na nieco,skor na jednu pracu,a ked mi to nevyjde tak pojdem na rok na zdravotnu ak mi to zdrav.stav dovoli,a rada by som pracovala zatial v zdravotnictve.No a ked dobre vsetko dopadne,tak potom urobime to,na com sme sa dohodli.Len,zivot clovek vie prekvapit a meni sa niekedy z hodiny na hodinu.Ako ty?pises,ze si scarlettt?
chces tym napisat,ze pises aj pod inym menom?
rodový statok = scarlettt
rad.statok,tak to je mi moc luto,sak ani ja neviem,co bude vecer nie to este za 8-9rokov,ale rada by som to tak zrealizovala a dozila niekde kde bude clovek v pohode a kludny.No,uvidime.
v tých knihách od Megreho hlavná predstaviteľka Nasťa, ktorá žije v Rusku tvrdí, že na každú chorobu je liek. Megre sa jej opýtal: NA KAŽDÚ? Ona tvrdí, že áno. teda: podržíš semienko, ktoré si zasadíš len pre seba 9 minút v ústach, nohou vyhĺbiš jamku, tam zaseješ svoje semienka, burinu okolo nemáme trhať, len strihať, lebo aj tá tam nie je náhodou, sadiť podľa lunárneho kalendára a navštevovať svoje rastlinky, zhovárať sa snimi - konzumácia tvojich rastliniek je pre teba liekom. takto si môžu zasiať svoje rastlinky aj ostatní členovia rodiny.
my bývame ešte v dome, no teraz už patrí priateľovi, teda už nie je môj a je na ňom exekúcia, tak ešte neviem čo bude ďalej, preto veľmi ani nie je rozumné do domu investovať, lebo ktorvie ako to všetko dopadne