CIN 1,2

Príspevok v téme: CIN 1,2
monika11111

Pekny den, prosim poradte mi, nemam ziadne skusenosti a preventivka mi zrazu odhalila zle cytologicke vysledky.
Na zaklade cytologie pri preventivke mi vyslo CIN 1-2 s odporucenim na histologiu, bola mi doporucena kyretaz s narkozou, no pocula som o kolkoskopickom vysetreni, ktore vraj moze predchadzat diagnostickej kyretazi, na ktorom som ale nebola, je nutna kyretaz bez kolkoskopickeho vysetrenia? Mam 38 rokov a okrem kyretu mi nebolo nic ine navrhnute,
moja otazka je, ci je kyret spolahlivejsia forma ako kolkoskopia, a ci sa nemam ziadat predsa len aj na kolkoskopicke vysetrenie?
Dakujem za kazdu radu

evellina

monika11111,mariaa..dakujem vam velmi pekne,ked sa vratim z nemocnice tak sa vam znova ozvem a dam vam vediet,ake to bolo...dakujem este raz,tak teda neskor...ahojteeeeeeee

[zruseny12]

evellina,tiez ti drzim prsty...jasne chapem ta,ked uz niet inej moznosti clovek musi podstupit aj taketo veci...
ja na to pozeram tak 50na50...lebo su veci ktore netreba robit,ale su veci, ktore musi clovek podstupit aby mal istotu...vela stastia...

monika11111

mila evellina,
drzim Ti prsty, velmi, prosim, daj mi potom vediet, ze je vsetko OK,
inac, ani ja nemam ziadne priznaky, tiez to bolo len nahodou, o konizacii mi nic doktor nehovoril, ale dufam, ze ked uz budem na stole, tak spravia vsetko, co je potrebne,
na internete som objavila vela pozitivnych informacii, pribehy so zazracnym koncom, a verim, urcite budem na Teba mysliet a ozvi sa potom, dakujem, ze mame takuto moznost podpory,
ahoj

evellina

monika11111...ahoj,myslim ze mam podobny problem ako mas ty,mozno ten moj je este o cosi horsi...mam tiez 38 rokov a na prev.prehliadke,ktoru som absolvovala kazdy rok mi lekar povedal,ze mam zlu citologiu..CIN II-III,ja mam este potvrdeny HPV virus,inac nemam nijake problemy,ani bolesti,vobec nic...tuto nedelu idem na prijem do nemocnice a v pondelok ma budu operovat,teda budu mi brat cast krcka maternice,vola sa to konizacia,velmi sa bojim,myslela som ze sa tomu vyhnem,lebo som brala a este stale beriem indonal a nejake vitaminy,ale zatial mi to nepomohlo,takze sa uz bojim dlhsie cakat a rozhodla som sa ze konizacia bude teraz asi to najlepsie riesenie,potrebujem vediet ci je to "len" zle,alebo velmi zle..a inac sa to nedozviem,len tou konizaciou s kiretazou...takze viem co prezivas,lebo ja sa uz takto trapim 3 mesiace a uz to chcem mat za sebou...budem na teba mysliet a budem ti drzat prsty aby ti vsetko dobre dopadlo..ahoj

monika11111

dakujem velmi pekne za podporu, som rada, ze som sa mala koho spytat a prajem vam naozaj vela stasticka a zdravicka

43

monika ja to beriem tak z epokial je to "len" dysplazia tak je to este dobre.uz ked tam nejake zmeny su tak som bola rada ze tam nebol karcinom,pretoze dyspalzia s amoze vyhojit aj sama mozes sa ochorenia vzdat na dobro,kdezto s karcinommom su ovela tazsie boje.takze v kazdom priapde by som s ana tvojom mieste tesila ze je to tak ako to mas.ja nie som odbornik som len zena ktora mala podobne problemy takze ti mozem len svoje skusenosti ponuknut.ako pises ak bude vacsie postihnute miesto da sa to von,bud eto zalezat na leakroch co budu robit dalej,nepredbiehaj objednaj sa pytaj s alekarov na vsetko co ta zaujima,budes si istejsia.