Pekny den, prosim poradte mi, nemam ziadne skusenosti a preventivka mi zrazu odhalila zle cytologicke vysledky.
Na zaklade cytologie pri preventivke mi vyslo CIN 1-2 s odporucenim na histologiu, bola mi doporucena kyretaz s narkozou, no pocula som o kolkoskopickom vysetreni, ktore vraj moze predchadzat diagnostickej kyretazi, na ktorom som ale nebola, je nutna kyretaz bez kolkoskopickeho vysetrenia? Mam 38 rokov a okrem kyretu mi nebolo nic ine navrhnute,
moja otazka je, ci je kyret spolahlivejsia forma ako kolkoskopia, a ci sa nemam ziadat predsa len aj na kolkoskopicke vysetrenie?
Dakujem za kazdu radu
CIN 1,2
43...jasne,ze pod narkozou je to lepsie,bola som pod narkozou uz mozno 6x...ale stale mam taky blby pocit...
43, prosim, dobre som pochopila, ze vysledok zhodnoti, do akej miery su velke bunkove zmeny? to znamena, ze v kazdom pripade je to uz zle, ale dostanem odpoved na to, ze do akej miery je to zle?
A potom co? ak to budu mensieho rozsahu zmeny, co vtedy? ak vacsieho - predpokladam von napadnute casti?
neviem ako to robia v inych nemocniciach.opisem ti ako to prebiehalo pri mne.prisla som do nemocnice den pred zakrokom rano .odovzdala som an prijme predoperacne vysetrenia,prezliekla som s ado pyzama a zupana a isla som na izbu.zachvilu ma zavolali na konzilium,kde boli asi 3 lekari,prezreli ma,co si sice neviem lebo som tam bola aj asi tyzden pred zakrokom,este my dali nejake otazky ja im a povedali mi co mi rano urobia a ako mi to budu robit.potom som s acely den az do vecera nudila a hromzila preco som tam vobec.vecer mi uz nedali veceru,neskor som dostal aklystyr.skoro rano mi obviazali nohy elastickym obvazom ,pichli injekciu a zaviezli na operacku.tam mi zaviedli infuzku nieco do nej dali a uz si pamatam ako som boal len posteli naspat na izbe.na obed som uz behala po chodbe a rano som sla domov.boli so mnou aj baby co prisli rano a poobede isli domov.nemala som zial bohu take znamosti a nevedel aosm z es ato da vybavit.takze ja som boal takto.
monika a mas aj nejake tazkosti s tymto suvisiace?
43, dakujem, kedze vobec sa v tejto oblasti nevyznam, samozrejme, ze chcem, aby testy boli spravene co najdokladnejsie,
mozem sa este spytat, ako to prebieha v nemocnici?
pridem tam s predoperacnymi vysetreniami, a potom co?
daju ma na postel, vyzleciem sa uplne, alebo do pyzama?
a potom ma donesu naspat do izby? to ma aspon prikryju? alebo ako?
neboj monika v pohode to prespis ,je to velmi rychly a kratky ukon.
ale hlavne je velmi dolezity.vysledky mozu ukazat ako je dysplazia rozsirena a na akom mieste.ci je zasiahnuty krcok,sliznica a pod.neobavaj sa ,objednaj sa a uvidis ako rychlo to budes mat za sebou a aka budes kludna potom.
Dakujem pekne,
mozno mi naozaj pri preventivnej cytologii urobili aj histologiu - neviem, vysledky PAP nedal robit, vraj ich uz netreba, lebo CIN je smerodatnejsie, no v ambulancii som tomu nerozumela a nevedela som sa pytat, preto som suhlasila s kyretazou, po preskumani informacii ma napadli otazky, no neostava mi teda ine, ako sa na buduci tyzden objednat na zakrok, dufam, ze ho v pohode prespim, ale hlavne verim, ze nasledne vysledky budu dobre,
rada by som sa este spytala, ake odpovede mozu priniest vysledky? dakujem vsetkym
a maria ,viem ake je tazke s anebat pred narkozou,bola som tam uz 3x a vzdy som s abala.jedine co ti mozem na to povedat je ,ze stoji to za to mat po tom vsetkom kludny spanok s vedomim ze mam vysledky a ze je vsetko v poriadku.a potom ani ta kolkoskopia ni eje bohvieako prijemna,aspon mne nebola.ja viem ze kazdy povie z enarkoza je pre organizmus ovela skodlivejsia,ale mat istotu ze nemas ovel azakernejsiu chorobu v tele,by ta mala presvedcit.