Studium medicíny

Príspevok v téme: Studium medicíny
eliška321

Mám síce len 14 rokov, no už veľmi dobre viem čo by som chcela robiť. Určite len medicínu, pretože v iných profesiách nevidím veľmi zmysel. Po prvé medicína je velmi humánne zamastnanie a vyžaduje si chuť pomáhať ľudom a ja ľudom veľmi rada pomáham, potom som i ja šťastná. Po druhé fascinuje ma ľudské telo, orgány, procesy v ňom, ale aj choroby a ich liečba. Najprv som uvažovala len o kardiochirurgii, no usúdila som že je to dosť náročné. Teraz uvažujem o neurologii, klasickej kardiologii. To je z odborov klasickej mediciny. Kedze ma velmi fascinuje srdce ako orgán a aj celý obehový systém a tiež mozog, bude sa mi veľmi zle rozhodovať. Ale ešte uvažujem o klinickej psychologii alebo fyzioterapeutke (masáže, rehabilitácia, aleternatívna medicína) a vôbec sa však neviem rozhodnúť ale uvedomujem si že je to len na mne. Viem že z rozhodovaním aký presne odbor chcem robiť mám ešte čas, lebo viem že najprv sa musí študovať všeobecná medicína a až potom sa tie odbory bližšie určujú. Teda aspoň myslím. Chcem sa však spýtať na viacero vecí: stačí mi matura z chemie, biologie, angličtiny a slovenčiny??? Kedy je najlepšie začať sa učiť latinčinu a je to potrebné??? Aké sú približne príjmačky na medicínu??? Ktorá škola je najlepšia???
Vopred dakujem za odpovede a prajem prijemný deň.

ESMERA/ATIDE

Takt o určite je lepšie, lenže ja teraz ani veľmi učiť nemôžem, teda vlastne učím, ale len 2 dni v týždni, výtvarku, to som neštudovala, ale kresliť viem, chodila som dlho dlho do výtvarnej :D lenže v živote chcem robiť aj neičo iné, pomysli si, že som ennažraná alebo čo, skrátka chcem aj nejaké rpacovné vyžitie, ak už nemám použiť slovo kariéra. Pred pár rokmi ma naši posielali na medinu, aj som vteyd nechcela, lebo sa mi to zdalo také, že by ma to nebavilo, dnes už neviem...alebo aspoň tú stavbarinu bys om chcela, síce to toiež nie je ľahká škola, ale škoda, kebyže je externe záhradná architektúra, tak by som šla, lebo ma baví kresliť, betón ani moc nie...som podľa Teba moc nenažratá, keď mi nestačí, že som teraz tam, kde som?

ESMERA/ATIDE

Nie, ja nemôžem ísť učiť :D jedine ak si dorobím minimum, lenže vieš, aj na to treba penaize a trvá to dva roky...a orkem toho, ja som už v školstve bola, a pvoeim Ti, že neviem, či ešte chcem

ESMERA/ATIDE

Skrátka a dobre, nedarí sa mi zamestnať a mať peniaze, a tak musím ísť aj pracovať z domu, ak sa nebude dať ináč

ESMERA/ATIDE

Aha, a to,č o študuješ teraz, sa dá aj externe študovať? dostala by soms a,a j keď som enmaturovala z chem. a bioly...ale neviem,č it o chcem, tak to už buď medina alebo nič so zdravotníctvom mať :D
No, a prečo mi nezostáva nič iné...leb som si dala najblbšiu školu na svete, dobr vedecká história na Uk v Blave, som historička, ale nemám upaltnenie...takže chcem neičo iné robiť

Laurina22

Mozem zostat tam kde som,cize v zdravotnej poistovni,mozem ist pracovat na Urad pre dohlad NZS,mozem ist na Hygienu,robit vo farmaceutickom priemysle,robit reprezentantku a podobne.Vsetko zalezi od sikovnosti danej osoby.

Ale mame predmety ako aj na medicine,samozrejme nie vsetky.

ESMERA/ATIDE

Tak pardon, som sa pomýlila :D ale iná práca mi nezostáva, Ty si písala, že medina je tvoj sen, tak ja len , že si ju asi idealizuješ...
Tak a čo sa dá robiť z verejného zdravotníctva?

Laurina22

Ty o com pises?ved ja som ti tu pisala ze medicina nie je med lizat a ze mas otvorit oci.

Ja mam sen medicinu ale som realistka a nema ma kto zivit,takze prihlasku som si nepodala,ale studujem Verejne zdravotnictvo co ma bavi

Ty tu pises ze budes robit nejaku pochybnu pracu cez PC nie ja.