Mám síce len 14 rokov, no už veľmi dobre viem čo by som chcela robiť. Určite len medicínu, pretože v iných profesiách nevidím veľmi zmysel. Po prvé medicína je velmi humánne zamastnanie a vyžaduje si chuť pomáhať ľudom a ja ľudom veľmi rada pomáham, potom som i ja šťastná. Po druhé fascinuje ma ľudské telo, orgány, procesy v ňom, ale aj choroby a ich liečba. Najprv som uvažovala len o kardiochirurgii, no usúdila som že je to dosť náročné. Teraz uvažujem o neurologii, klasickej kardiologii. To je z odborov klasickej mediciny. Kedze ma velmi fascinuje srdce ako orgán a aj celý obehový systém a tiež mozog, bude sa mi veľmi zle rozhodovať. Ale ešte uvažujem o klinickej psychologii alebo fyzioterapeutke (masáže, rehabilitácia, aleternatívna medicína) a vôbec sa však neviem rozhodnúť ale uvedomujem si že je to len na mne. Viem že z rozhodovaním aký presne odbor chcem robiť mám ešte čas, lebo viem že najprv sa musí študovať všeobecná medicína a až potom sa tie odbory bližšie určujú. Teda aspoň myslím. Chcem sa však spýtať na viacero vecí: stačí mi matura z chemie, biologie, angličtiny a slovenčiny??? Kedy je najlepšie začať sa učiť latinčinu a je to potrebné??? Aké sú približne príjmačky na medicínu??? Ktorá škola je najlepšia???
Vopred dakujem za odpovede a prajem prijemný deň.
Studium medicíny
Je šanca sa dostať z hotelovej na medicínu? ak teda zamakám...či neberú ohľad aj na to či som z hotelovej a budú uprednostnovať gymnázium. Ďakujem
melinda66 To kde tvoja učiteľka počula, že na farmáciu sú ľahšie skúšky? :D :D že je v knihách iba 200 otázok??? vieš čo? najskôr si niečo zisti o tom, k čomu sa ideš vyjadriť, a až potom to zverejňuj. Na farmáciu sa na prijímačky učí 3000 otázok - 1600 z chémie, 1400 z bio. Pritom napr. na takú medicínu máš len 150 príkladov, na farmu 200. Navyše, na farmácii je chémia taká, že medici si ani len neškrtnú.
patologia, aspon nemusis pocuvat hlupe reci pacientov.
pastická chirurgia :) to teraz ide.
A keby ste vy mali voliť, tak ktorá lekárska špecializácia sa vám zdá najrpíťažlivejšia? Myslím, že či napr. zubár, kožný, gynekológ...
Na gympli som sa učila na jednotky a vlastná mama mi zničila život, to človeka riadne vie bolieť
Nie, rped par rokmi to, žial, enbola moja voĺba... a takto to dopadlo
ved ide o to ako si utriedis priority, malokedy mozes mat v zivote vsetko, povacsine je to volba medzi niecim, je to tvoj zivot, tvoja volba...
Tak ano, bridí sa mi všeličo, ja za všetkým nehľadám len prachy :D ale zubarinu by som enrobila ani zadarm, skrátka na to nemám žalúdok, ale kto ho má a baví ho to, tak prosím, nie je čo riešiť
podla mna je ale zubarina pekna praca a ESMERA ty neviem co vlastne chces, ked vsetko sa ti bridi a hladas za vsetkym tusim len dobre uplatnenie a prachy. Proste medicina a zubarina su aj o nevonavej a nie vzdy esteticky vabnej stranke, ale kto tu pracu miluje, tak nema naozaj co riesit. bavi ho to a hotovo.