Nechcem vnímať svoje telo také ako je...

Príspevok v téme: Nechcem vnímať svoje telo také ako je...
lubjatqo

Ahojte,
chcela by som len vedieť, či ste tu niektoré čo máte takýto problém..
Svoje telo neviem prijať asi 4 roky, odkedy som prestala športovať (plávať)..
Dovtedy ma netrápilo aká som, že mám malé prsia, že mi trčí každá kosť na tele, že keď som nastúpila n SŠ som mala 41kg...Všetci vedeli, že to bude tým pohybom, lebo denne som plávala, behala a cvičila...
Lenže potom sa môj život obrátil...
Prestala som pravidelne športovať, jesť som jedla ako predtým, len sa mi to začalo ukladať...
Mama bola celá šťastná, lebo som konečne pribrala, zväčšili sa mi prsia a vážila som 50kg..
Lenže tu sa začali moje komplexy...
Fotky, kamaráti... Všade som videla to pekné chudé dievča...
Keď som spoznala chlapcov vraveli, že som pekná, že mám peknú postavu (akurát zadok, stehná ako modelka hoci mám 169cm, brucho je krásne...) Lenže ja som sa nemohla vystáť...
Potom prišiel chlapec, ktorý vravel, že som tučná a nebude so mnou kým neschudnem...
Tak som schudla na 42kg, kde som bola aj u psychologičk, lebo rodičia a v škole riaditeľ sa zhodli na tom, že by to bolo lepšie aj kvôli škole... Začala som kvôli tomu vynechávať, lebo som ráno nevládala ani vstať z postele..
Ok, napravilo sa to..
Dlhý čas som nemala chlapca lebo som sa bála, že ma dostanú zase tam kde som nechcela byť..
No čo čert nexcel spoznala som terajšieho chlapca...
Úžasný človek, ktorý ma miluje takú aká som...
Lenže zase prišli komplexy...
Na ulici vidíte aké pekné chudé baby chodia, chalani sa len tak otáčajú za nimi...
Chcela som byť aj ja taká...
Tak som zase začala chudnúť..
A zase ten istý kolobeh...
Chudnutie, pribratie, chudnutie, pribratie...
Mama s otcom si nič nevšimli, to som bola veľmi rada, lenže priateľ mi začal dohovárať..
Sme spolu už takmer 2 roky a veľmi ma bolí, keď sa kvôli tomu musíme hádať..
Lenže stále som v tom kolobehu, baby na ulici a ja...
moje telo nenávidím a neviem ako to mám riešiť...
Rozprávala som sa aj s psychologičkou, priateľom, kamarátmi, bratom aj mamou...
No mne nič nepomáha..
Nechcem spáchať samovraždu, na to by som si nikdy netrúfla ale ako sa mám naučiť s tým čo mám? Čo mi bolo nadelené a pridelené?
Ako to viete vy?
Nikto mi nevie odpovedať na tieto otázky...

amparanoia85

Ahojte dievčatá,
V blizkej buducnosti mam v plane zorganizovať projekt, ktorý by bol zameraný na svojpomocnú skupinu. Ak by sa to podarilo zorganizovať a ťahať úspešne raz za čas, či pravidelne, by bol pritomny odporny poradca. Keďže trpim bulimiou už 11 rok, uvedomujem si, že najťažšie je rozhodnutie dostaviť sa tam. A keď už odhodlanie nadobudneme, prekročiť prah dverí je najhorší, mnohokrát neúspešný. Dôvody bývajú vždy rôzne. Či už pocitu hamby alebo neskúsenosti a samozrejme hlavne strach. Ani ja nie som zdravá, ale myslím, že takáto cesta by mohla byť jednou z ve1kých pomocí, keďže vieme, aspoň niektorí, že liečba a zameranie na liečbu v SR nie je široká, mohli by sme si takto dopomáhať pri liečení navzájom. Lebo je to boj ťažký, úmorný a dlhý. Ak by vznikali problémy s cestou alebo už spomínaným prekročením prahu prišla by som aj k vam, pre vas. Priestory by najpravdepodobnejšie boli v Nitre. Popremýš1ajte a vyjadrite sa k tomu. Chcem to vytvoriť pre nas, preto by som bola rada, keby sme sa dokázali v čo najhojnejšom počte stretávať, ak by sa mi to podarilo.

res

prosim vas co tu riesite budte radi ze nie ste chore na voziku , slepe , postihnute to by bol fakt problem nie 4-5kg hore dole zivot je predsa o inom

leylla

a este nieco na margo plnsich zien.... mam v praci kolegyne, ktore su ale poriadne pri sebe, no zjavne im to neprekaza, na ranajky si daju klobasu alebo parky a su stastne. chlapi ich zeru, a to ich mame v praci pozehnane. hocktora stihla baba sa moze strcit, ked tam nabehnu tieto dve. proste zistili na co chlapi letia. daju si tricko s vystrihom a chlapi su jak po viagre.

ale nie je to len o vyzore, nie su extra pekne, je to o tom, ako posobia. SEBAVEDOMO, to je to, co kazdeho chlapa dostane, ked je zena sebavedoma a hra s kartami, ake ma. teda neplace, ze ma velky nos, velky zadok, male prsia, ci nevyrazne pery. je to len o tom, ako zena posobi.

leylla

ahoj, myslim si, ze blbnes ublne zbytocne, ten chalan, co ti to povedal, nema vseto v poriadku, alebo ta chcel proste sprosto urazit? a kde su baby najviac citlive? vyzor a vaha.
aj mne vsetci vravia, ze som velmi pekna, ale ja si to nemyslim. iba niekedy. a ked sa vidim na fotke - koniec. fotaku sa vyhybam ako sa da. tiez by som chcela mat napriklad vacsie prsia. bud sa prijmem aka som, alebo pojdem na plastiku.
jednoznacne ti aj ja radim psychologa, to ze okolie nevidi, ze mas problem ,neznamena, ze ho nemas. zvlast ked aj ty to citis tak, ze ta nieco trapi a nevies si s tym rady.
no mne sa zda, podla toho, co si vravela, ze sa trapis zbytocne.

ajja

aj ja mam podobny problem..vsetci mi vravia,ze som pekna,ale ja sa na seba niekedy nedokazem ani pozriet..su dni,ked sa aj ja citim celkom pekna,ale tych je dost malo..vacsinou sa nemozem vystat a stale na sebe vidim iba chyby..ostava mi len dufat,ze sa to vekom zmeni:)

juju

pardon, debil bol ten tvoj ex co to sposobil. ak mas teraz takeho, co do teba nerype, ak som ta spravbne pochopila, tak sa ho drz:)

juju

tvoj priatel je nic v zlom, ale dement. A poriadny. To ta akoze lubi ked cely cas do teba rype s tym ako vyzeras? Mozno je zakomplexovany a vybija sa na tebe. Debil.

fialocka

ahojte baby, naucit sa mat rada samu seba je velmi tazke!! ale baby musite sa zmierit same so sebou. musite sa mat rady. Ine nebudete... voci sebe ste kritickejsie ako voci ostatnym. Ostatni vas vidia inak, ako vidite vy seba, nehladaju na vas chyby, ale pozitivne veci. Chudnete a potom priberate, ako na kolotoci, a dalej? spytajte sa seba- Co vam to dalo? ste stastnejsie? maju vas ludia radsej? vam sa to mozno nezda, ale je na vas vela pekneho!! okolo je kopa ludi, ktori vas maju radi, tak preco to neviete aj vy? su veci, ktore na sebe nemam rada, ale kedze ich nemozem vymnit za ine, zmierila som sa s nimi. tak to skuste aj vy, drzim vam palce! :)

ssia

za mnou sa chalani nikdy neotocia (mozno 1 z 100, aj to len ked je tma;)) kamoska ma o 10cm a asi 15 kil viac a za nou sa len tak hrnu. keby som ja mala tolko co ona, nikto by sa za mnou aj tak neotocil.