Zistili mi plesne v tele a tak mi nasadili specialnu dietu aby som sa ich zbavila. Nemozem jest ziadne cukry, mliecne vyroby a zemiaky. Potrebovala by som radu ci mozem prijimat hroznovy cukor, sojove mlieko a podobne.
Plesne v tele
Ahojte, ja sa opat hlasim. Chcem vam povedat, ze ja som tuto protiplesnovu dietu zacal drzat koli tomu, ze sa nam nedarilo prirodzene pocat babatko. Posielali nas na IVF s ICSI. Toto bola nasa sanca ako prirodzene otehotniet. A teraz sa nam to zjavne podarilo. Telo sa plesni zbavilo a nam uz nic nechybalo aby nase tuzobne ocakavne babo prislo. A to sme drzali iba dietu kde sme nemohli jest mliecne vyrobky, sladke a zemiaky. Davali sme si vitaminy selen a zinok + vecer probiotika. Varili sme na kokosovom oleji. Pili sme obycajnu vodu z vodovou. Takze asi to vazne funguje. Vela stastia pri diete a dufam, ze sa toho tak isto zbavite ako my.
zabudol som pripomenut caj lapacho(Pau D Arco) a curcumin(turmeric) tie su tiez pomocne proti plesniam a inym.
jasomtozas, protiplesnova dieta vylucuje vsetky sacharidy, tj aj celozrnny chlieb. Plesne vedia spracovat vsetky sacharidy, vcitane mliecneho cukru.
Co nevedia spracovat je kokosovy olej a ten na cas nahradi sacharidy v tele.
Mastne maso je v poriadku pri protiplesnovej diete, aj vajcia, orechy a rozne olejnate semena.A samozrejme hodne zelenin.
Tj jedna sa o takzvanu kerogennu dietu alebo tiez znamu ako Atkinsovu.
Ale bez extra pomoci(oreganovy olej a GSE roztok) sa samozrejme plesne nedaju dostatocne potlacit. A ked ich potlacis, tak na ich miesto musis dat probiotika, inac plesne pridu spat.
a ludia, ziadne antibiotika a vysvetlim vam, preco: pliesne ma v tele kazdy, ale mame v tele aj bakterie, ktore udrziavaju v tele rovnovahu a zabranuju premnozeniu pliesni. ak uz fakt musite brat antibiotika, tak nie sirokospektralne a popri antibiotikach berte aj imunoglukan alebo bion3. to bolo aj v tej knihe a potvrdil mi to aj moj imunolog, ked som sa ho na to spytala. a este som zabudla, ze je nebezpecne jest veci s drozdim a cokolvek, co predtym kvasilo. takze pivko nejaku dobu nepite. v knihe pisali, ze aspon 9-10 tyzdnov, aj to pri najtazsich pripadoch.
citala som knihu o plesniach v tele. to nie je pravda, ze nemoze clovek pit pri protiplesnovej diete mlieko a jest mliecne veci. pliesne nedokazu spracovat mliecny cukor, vsetok ostatny hej. treba sa na nejaku dobu vzdat ovocia, mastneho mäsa, sladkosti a bielej muky. v tej knihe odporucali celozrnne pecivo a veeela kapusty, ta pliesne vyslovene zabija. a holky, ja som mala urcitu dobu problem aj s vagin. kvasinkami. pliesne sa zivia hormonmi ako dive, preto som vysadila na par mesiacov antiku. ked som bola uz odolnejsia, tak som tabletky zacala brat znovu. vela stastia.
ahojte mne kozna v stredu zistila ze mam koznu plesen.. dala mi nejake masticky ale nic viac mi nepovedala- ze co mam jest a tak...neporadi mi niekto? a ked mam kozne plesne tak mozem ratat s tym ze mam aj vnutorne plesne??