prepustenie z prace kvoli tehotnosti?

datelinka

podľa zákonníka práce môže zamestnávateľ dať zamestnancovi výpoveď, ak bol v posledných 6 mesiacoch PÍSOMNE upozornený na možnosť výpovede v súvislosti s porušením pracovnej disciplíny.

soffa

moze ta vyhodit aj koli malej chybicke.najprv ta napomenie ustne,potom ti da porusenie pracovnej discipliny,nakoniec stravacku zo mzdy a po 3 poruseniach prac.discipliny vyhadzov

maraša

prosim o informaciu, či je podľa zakonníka prace prípustné, aby sa veduci pracovnik vyhrazal svojmu podriadenemu prepustenim z prace pri akejkolvek malej chybičke, ktoru mimochodom musi aj tak vzdy bezpodmienecne odstranit? dakujem

katka26

SYLVA .. je to tvoje právo zaručené v prvom rade ústavou, ze si chranena v praci pocas tehotnosti nesmu ta prepustit ked tak prelozit ak si to situácia vyzaduje, alesme na Slovensku, tak vieme ako to u sukromnikov chodi, takze asi tak ... no mozeme potom ist naLamparen ..

sylva

baby ste zlate, pockam na dalsie vysledky od lekara a pojdem to oznamit. robim v zdravotnictve, skoro stale v noci, ale to mi az tak nevadi. skor musim dvihat tazke predmety/osoby...

asdfjklô

jablonka ma pravdu. a potom v pripade, ze ta preradia na inu pracu z dovodu tvojej tehotnosti, mas narok na vyrovnavaciu davku. informuj sa v socialnej poistovni miestne prislusnej k mzdovej uctarni tvojho zamestnavatela.

jablonkaa

babiatko, sylva nie je v skusobnej dobe, pretoze to nema pisomne v pracovnej zmluve. to je jasne stanovene v zakonniku prace a basta! nie je dovod, aby zostavala este mesiac na mieste, ktore by mohlo skodit tehotenstvu, kvoli pravne NEPLATNEJ ustnej dohode. ňsylva, poziadaj si o preradenie na inu pracu z dovodu, ze si tehotna a tvojou pracou je ohrozene tvoje tehotenstvo (neviem aku pracu vykonavas). mas narok odmietnut aj pracu v noci. zamestnavatel ta MUSI preradit na inu pracu a NESMIE ta prepustit.
uz to nebudem viackrat opakovat. toto je dikcia zakona a zakona sa musia vsetci drzat, zamestnavatelia, ako aj zamestnanci. nedodrzanie zakona je TRESTNE.

babiatko99

moze ta prepustit ak si v skusobnej dobe a povies mu to. Ty si neni povinna mu to oznamit a ak si mu to este nepovedala a nechces prist o robotu tak by som pockala az kym mi nenaskoci normalna pracovna zmluva. A potom mu to povedz.On ty nemoze nic povedat ani ta nemoze prepustit a ked ti tťym bude hrozit tak chod na rizikove a mas to vybavene.

dd

jablonka ma v tomto cistu pravdu..ak tu skusobnu dobu mas urcenu len ustne, tak nie je o com..zamestnavatel to nema na papieri, ze Ti ju dal..takze si vybojuj svoje..vela stastia!