Aj ja sa bojim hypa...asi preto mavam glyčky skôr okolo 8 ako okolo 6,čomu presne zodpoveda aj môj glykovany (priemer za posledne tri mesiace).
Po jedle si viem ustražiť aby som to mal do 8 z tym problem nemam kolko si na ktore jedlo aplikovať humalogu (hodnota do 7-8 pojedle je u zdravych aj cukrovkarov super)....ale mavam obdobia,ked rano mavam okolo 10 mmol...tak teda zvyšim si o 1 -2 jednotky lantusu a dalsie rano mam zase okolo 10mmol,tak zvyšim si.....a tak to zvyšovanie pokračuje tyžden dva a čakam ze to klesne,ale ono to vôbec neklesne(zeby podvedomy strach z hypa?)...a teraz čuj...jedneho dna ked uz vidim ze mi to zvysovanie bazalu nezabera,tak si poviem,ze si dam bazal naspeť na vychodziu davku,teda z pred dvoch tyzdnou to čini aj 15 jednotiek lantusu(proste kapitulacia) a čuduj sa svete,rano mam 6 jednotiek cukru v krvi...je to na po...
Tak isto nemam stale po skoro 20 rokoch pichania si inzulinu poriesenu turistiku,totiz ak idem na turu tak aj po znizeni davky lantusu az o polovicu a castom zajedani mavam hypa,čo je neprijemne...je to nevyspytatelne...ach ten diabetes
Neviem ako si to myslela ze si rada,ze to maš po jedle do 8mmol...mavas aj po hlavnom jedle niekedy hypo? mne sa to stalo ale asi iba dva krat od roku 1990....ale hrozny pocit vidieť vtedy pri zatvorenych očiach v tme žlte zdeformovane slniečka (prejav silnejšieho hypa u mna)