ahojte baby, prosim poradte mi, pred zhruba mesiacom som brala silne antibiotika, hned dvoje a z toho som mala kvasinkovu infekciu, brala som vaginalne tabety Clotrimazolum, ale iba tri som si dala a potom tabletky Nizoral, preslo to, nebolo to ani pred bratim nijak vazne, nic som necitila, ani vytok nebol, len na dotyk to bolo citlive. Ale odkedy som sa vyliecila tak som strasne sucha, mam menej vytoku ako zvycajne a aj ked som vzrusena tak som skoro uplne sucha a to samozrejme pri milovani nie je prijemne, a najma po milovani sa citim zle, vsetko ma pali, no proste jak ked to robite a ste suche. nikdy predtym som taky problem nemala. Myslite ze to je este ta infekcia alebo to uz takto bude navzdy??? snad nie...
sucha vagina
ahojte
ja mam rovnaký problem uz viac ako rok. Od 15tich som mávala často mikozy ale az po nejakej 26tke to začalo ubúdať. Teraz to uz konecne nieje take časté, ale následky mi ostali. Chceme otehotnieť ale nedarí sa aj ked sme obaja zdraví. Uz dlhší cas som vedela o tom ze mam suchsiu vaginu ako predtym. Ale teraz uz som na tom tak zle ze ked mam svoje dni tak si uz neviem dat ani tampón dnu lebo som taka "vyschnutá". Velmi sa zacinam obávať toho ze moja neplodnosť s týmto velmi úzko súvisí a uz som objednana ku gynekológovi a idem to konecne riesit. Z druhej strany som však rada ze uz nemavam mykózu. Uvidim co povie doktor.
neni az co dakovat:)raz som tu davala podobny prispevok z vlastnej skusenosti nech si baby po rosalgine a niektorych cipkoch davaju aj nieco na obnovenei flroy v posve no zial vela ludi ho necitalo ani nan neodpisovalo
Monika1984 dakujem za radu, potesila si ma...
xxxx/ ja som to tiez mala zrovna po Clotrimazole ale aj po inych, vzdy ked som ich brala, a bola som na kontrolnom vytere vyslo mi "sliznicie einfamovane" a gyn. mi to vysvetlil tak ako som pisala a predpisal este Gynoflor a bolo po probleme,
To sa stava, hlavne ked si brala antibiotika a cipky na mykozu, mne to vysvetloval gyn. ze niektore cipky na mykozy a zapaly vyhubia prirodzene posvove prostredie preto treba po nich este na obnovu vaginalnej flory dalsie cipky z lactobacilom napr Gynoflor , Floragyn, Gyntima, Gynocaps...
..praveze nie, neberiem, chcem otehotniet, ale nedari sa.. ja si myslim ze je to z tych tabliet, len neviem ako dlho bude tento stav trvat :-(
beries hormonalnu antikoncepciu? ak ano, moze to byt z toho ...
ahoj bambussa, chcem sa opytat ako to dopadlo s tebou, zlepsil sa tvoj problem a ako dlho to trvalo? Ja som tiez brala Clotrimazol asi pred 3 tyzdnami kvoli kvasinkovej infekcii, 6 tabliet a teraz mam problem so suchou vaginou.
bambussa,tak potom by som zašla za gynekológom,ten ti skôr pomôže a ko mi tu hádaním toho,čo ti môže byť....a taktiež by som skúsila lubrikačný gél,ale na gyndu choď v každom prípade,toto nie je normálne
Ja suhlasim s pouzivanim lubrikacneho gelu.Hlavne to nesksajte pohlavn styk ked nie si dostatocne vlhka.ved nie, ze to boli, ale mozes si uhnat novy zapal.Ale hlavne pokial mas tento problem uz dlhsie ako pises tak nechapem preco sa na to nespytas lekara?Je hlavne na jeho posudeni, ze ci je to docasne a nemas sa znepokojovat, alebo to treba riesit.