ahojte baby, prosim poradte mi, pred zhruba mesiacom som brala silne antibiotika, hned dvoje a z toho som mala kvasinkovu infekciu, brala som vaginalne tabety Clotrimazolum, ale iba tri som si dala a potom tabletky Nizoral, preslo to, nebolo to ani pred bratim nijak vazne, nic som necitila, ani vytok nebol, len na dotyk to bolo citlive. Ale odkedy som sa vyliecila tak som strasne sucha, mam menej vytoku ako zvycajne a aj ked som vzrusena tak som skoro uplne sucha a to samozrejme pri milovani nie je prijemne, a najma po milovani sa citim zle, vsetko ma pali, no proste jak ked to robite a ste suche. nikdy predtym som taky problem nemala. Myslite ze to je este ta infekcia alebo to uz takto bude navzdy??? snad nie...
sucha vagina
no ved tych sexualnych stykov odvtedy bolo uplne minimalne a trva to stale :( a probiotika uzivam uz takmer dva mesiace, okrem toho zinok a selen. tak neviem. ale nepaci sa mi to.
Začni užívať probiotiká....veľmi dobrá vec!Napr.v lekárni od značky Swiss.
Obmedz sexuálny styk-pokiaľ neucítiš zlepšenie.
Dong Quai a curcumin.
Dong quai je pradavny prostriedok na posilnenie sexualnej cinnosti zien(okrem hromady inych ucinkov, lebo je to silny adaptogen, zvany aj zensky zensen), curcumin ako protiplesnova a protizapalova latka, lebo zlazy mozu byt stale zapalene a infikovane kvasnymi infekciami, ktore sa tam rozmohli pri pouzivani antibiotik.
Ja si myslim, ze je to docasne. Moze ist aj o psychicku zalezitost, mozno sa podvedome bojis dalsej infekcie a neuvolnis sa. Skuste zatial pouzivat lubrikacny gel a casom uvidis.