Očkovanie proti chrípke - áno alebo nie?

Príspevok v téme: Očkovanie proti chrípke - áno alebo nie?
mirka 23

Čo si myslíte o očkovaní proti chrípke? Nemá očkovanie aj negatívny vplyv na ľudské telo? Neostávajú nejaké škodlivé látky v tele. Teraz je v médiách strašne silná kampaň za očkovanie proti chrípke. Všetci sa ihneď máme zaočkovať, ale nikto nehovorí o mínusoch očkovania. Nie je to len zase o tom, že sa farmaceutický priemysel na nás nabalí? Zaujíma ma aj názor RNG.

sonka

RNG... tie výrobky sú bežne dostupné v lekárňach aj bez predpisu? Takže na svoje príznaky nepotrebujem lieky a už rozhodne nie ATB? Lebo ja som už tie lieky, kt. beriem teraz jeden čas brala a sa mi zdá, že mi nepomohli, ale už si nie som úplne istá.

RNG

sonka, ak sun to virusy, atb je uplne na nic, dokonca skodlive.ebo ti to poskodi uzitocnu crevnu floru. Na fore som casto radil GSE, oreganovy olej, kvapkat roztok GSE aj do nosa a proti virusom rozne antiviralne, menujem od najslabsich po najsilnejsie:
zinok, selen, probiotika, l-lysin, aloe vera,echinacea,baza, astragalus,GSE, oreganovy olej, lapacho,collostrum, extrakt z olivovych listov a najsilnejsi -chaparal.

sonka

damian... takže vlastne ja po tom, čo som bola včera pri lekárke ani neviem s určitosťou či mám chríku... Viem len, že sa cítim veľmi oslabená, je mi horúco, no i napriek tomu teplotu nemám, mám lolesti hrdla, hlavy ako následok upchatého nosa, začína mi už chytať aj hlasivky i keď ešte zachrípnutá nie som.

sonka

áno, je to tak, lekári dnes predpisujú ATB častejšie ako je potrebné, s tým súhlasím. No keď idem k lekárke, tak jej rovno poviem, že ATB nechcem, nech mi dá niečo iné, lebo ako pacient mám právo s liečbou nesúhlasiť. Tak sa snaží mi predpísať nie až také silné lieky. No teraz doktorka vravela, že je to vážne, tak sú ATB potrebné, tak som súhlasila, nie som predsa v tomto odboríčkou. Paralen som už brala, keď som pocítila 1. príznaky, teraz už neberiem, lebo teplotu nemám. Ďalej čaje, džúsy, ovocie... to všetko dodržiavam, ale nestačí to, lebo stále sa cítim vyčerpaná a slabá.

sonka

damian... tak pelotu som nemala, vlastne nezvyknem mávať teploty. A to je asi chrípka ako mi povedala doktorka, pri nej si nikdy nie som na istom čo mi vlastne je, ak mám už nejaký problém. Vravela, že budem maŤ asi śtreptokoka alebo stafilokoka, ale výter mi napriek tomu nevzala, že uvidí sa ako zaberú lieky... No a predpísala mi augmentin 1G, čo beriem každých 12 hod. denne a clarinasa repatabs, kt. beriem ráno a večer. No ja som už tie lieky dávnejšie brala, tak neviem, či to nevadí.

No fajn, tak po dobatí ATB budem jasť zeleninu, braŤ probiotiká... ale ako dlho? Keby by mala prísť úplne zotavenie?

agina

Sonka no vidis a toto je choroba dnesnych lekarov. Aby mali od pacientov pokoj, na vsetko predpisuju len antibiotika. Potom to vyzera tak, ze s kazdou dalsou chripkou ti budu predpisovat silnejsie a silnejsie antibiotika, lebo tie, ktore si brala minulu chripku ti uz nezaberu, lebo sa virusy stali na to rezistentne. Potom sa samozrejme oslabuje imunita a nabaluju sa na to dalsie choroby.Treba si to zvazit a rozmysliet, ci ti ATB naozaj treba.Na teplotu ti postaci uplne Paralen. Vela pit, to je zasada. Medzi cajikmi si dopraj aj pohar neperlivej vody, alebo nejakeho dzusu.

damian

Sonka, kolko si mala teplotu, ze Ti dali ATB. Chripka by mala byt predsa virus, nie bakterialna infekcia. ATB nie su na virus. Hned po dobrati ATB ber probiotika na vyvazenia crevnej mikroflory, vitamin C (zvycajne sa odporuca min. 3000mg denne (Linus Pauling), hned zacni pit 2 a pol litra vody denne, jedz LEN zeleninu a orechoviny az do uplneho zotavenia....

sonka

agina... no ja som práve chorá, mám chrípku. Všetko, čo si spomenula ako napr. vyležať, piť bylinkové čaje, jesť cesnak... a mnoho ďalšieho strihtne dodržiavam. Navyše beriem aj ATB. Ale bojím sa toho, že sa úplne nevyliečim, len preliečim a potom sa mi chrípka vráti ešte v silnejšiej forme. Tak čo mám robiť potom, keď doberiem antibiotiká? Mám si kúpiť ešte nejaké vitamíny? Alebo ako?

agina

Ja by som sa tiez nedala zaockovat proti chripke. Uplne staci lezat tyzden v posteli, pit bylinkove caje, jest cibulu a cesnak a po tyzdni nie je po chripke ani stopy. Dolezite je to vylezat a nie sa teperit do roboty a nakazit dalsich 20 ludi.