Silne menstruacne bolesti

Príspevok v téme: Silne menstruacne bolesti
estianka

ahojte...mam velmi nepravidelny cyklus a ked uz raz dostanem menzes tak mam neznesitelne bolesti v podbrusi:(
nepomahaju ani horuce obklady ani 4ibalginy 400vky naraz proste nic...
gyn. vravi ze je to normalne ze sa to casom samo upravi...lenze ono sa to neupravuje a strasne ma to trapi..
neviete nahodne ako sa toho zbavit?
dik

nya

tiez poznam o com pises...mala som take bolesti a ani injekcie u lekarky nezaberali...ibalgin je dost tazky,a le ak ti nezabera skus flector - je to ale opat dlasi liek proti bolesti :(
Mne pomohla az uprava cyklu s antikoncepciou.

irena61

Mala som aj ja takéto problémy ale po pôrode zmizli. Avšak pred otehotnením sa mi zastavila jedna oblička a druha pracovala len na 10 percent, lekár mi povedal že je to z toho pravidelného uzívania liekov proti bolesti pri menstruácii takze co? Rada by som si precitala aj radu odbornika v tejto rubrike. Dakujem

babulak

a este jedna zaujimavost aj ked mimo temu. neviem cim to je, ale VZDY ked idem na dovolenku k moru dostanem menzes (aj ked par dni predtym skoncim resp. este nemam dostat). urcite mam citlivejsi organizmus, ale ze az tak by to mohlo mat vplyv, nechapem. mate niekto taky problem, stretli ste sa s tym? lekarka z toho tiez nechape.

babulak

ja mam tiez nepravidelny menzes (resp. väcsie intervaly) a dost trpim prve dni. ked som brala HAK tak som ziadne bolesti nemala, ale uz to neberiem tak sa zas trapim. tiez som brala ibalgin400 ale je tazky na zaludok, panadol femina mi moc nezabera, ale vcelku dobre je homeopatikum cephil.

RNG

hapacabana, ziadne zazraky. Su to vsetko potravinove dop[l;nky, dokonca yam je potravina mexickych indianov, ktoru pouzivaju ako prilohu k jedlu,podobne ako my zemiaky.
Pupalka (evening primrose) je na Slovensku velmi znama bylina, Black Kohosh je zase medzi severoamerickymi indianmi starocia pouzivana na zmiernenie menstruacnych krcov, a Dong Quai je v Cine pouzivany v medicine vyse 2000 rokov na rozne zenske problemy, je to zaroven silny zensky "zensen", tj adaptogen.
Skus zavolat do mojho Luceneckeho obchodu, snad nieco z toho este maju.
Ja ale z toho uz vystupujem, narazil som na privela problemov na Slovensku, ludia stale nechapu rozdiel medzi potravinovymi doplnkami a liekmi a lekarne ich v tom udrzuju...

12456987

chod za druhym gynekologom , lebo aj mne to ten moj bývaly hovoril a terajši mi zistil ,že mam endometriozu a tiež som skapínala od bolesti

schia

Normálne Ťa chápem ...to isté každý mesiac.S ibalginom som si totálne rozbila žalúdok,pretože som brala aj dve400 naraz a nič ani ťuk úľavy.Dnes ho nemôžem vôbec užívať,pretože žalúdok sa mi chveje už len pri pohľade na neho a telo si voči nemu vytvorilo resistenciu.Teraz mi zaberá Algilfen v injekcii,pretože kvapky sú už slabé a rozbili mi tiež žalúdok.Injekcie si pichám sama už prax,ale neodporúčam.Toto riešenie z toho dôvodu,pretože ma nebavilo končiť na pohotovosti napichaná infuzkami a "sfetovaná".Istý čas mi pomáhal kamilkový čaj s tým ,že som ho pila celé mesiace.No neskôr aj to prestalo účinkovať.Alternatívnu medicínu som tiež skúšala a dlhodobo,pomoholi mi prípavky s Aloe to som brala po roka ,vtedy sa to dalo vydržať.Časom bolesti prišli znova.Antikoncepciu-nikdy v živote.Na to som sa dala raz nahovoriť,tak som to brala 6rokov a zasvinila si celé telo tak ,že som mala čo robiť 4roky aby som sa dala doporiadku.Akonáhle som ju vysadila opäť bolesti...podstúpila som laparo,hormonálnu liečbu.....chvíľu bolo dobre a teraz to isté! Viem pochopiť čo je to "skapínať" kvôli menzesu a tie čo radia,že pomôže termo-poduška,Panadol femina tak nezažili ten horor kedy máte pocit,že aj vrchom aj spodkom aj cez uši a kedy aj nádych bolí tak ,že máte pocit,že tak toto je už konec.
Vraj pomôže otehotnieť,tak to aby som čo najrýchlejšie zdrapila dákeho chlapa či čo?Tak som sa lekára spýtala či sa na to sám dá,keď ja sama deti teraz nemôžem riešiť ani v krajnom prípade!
Takže čo? Lieky sú svinstvo,ktoré fakt len oblbí a utlmí,ale príčinu neodstráni.Alternatívna medicína ma stála už majland a nič len krátko dobé účinky a to sa dá povedať,že stále niečo užívam.....
?????????
Takže tak ! :))

nalgesin

jednoznacne nalgesin alebo algifen...bolest ustupi to pol hodiny...aspon u mna pri velmi silnych bolestiech v prvy den

akinom007

no ja ot poznam ked si nedam tabletku HNED ako bolesti zacinaju tak potom si musim dat aj v priebehu hodiny dva ibalginy, ja mavam tie nepravidelnu a taketo bolesti mavam prve dva dni.
az nohy sa mi trasu, no niekde stat by som ani nedokazala.
ale rychlejsie mi zabera aj dlhsie ucinkuje NUFOREN.

Najčítanejšie články