Ahojte,dúfam,že mi tu bude vedieť aspoň niekto z vás poradiť. Moj priateľ má už dlhší čas jeden problém.Stále je unavený, aj keď v noci spí 8-9 hodín ráno je unavený ako keby vobec nespal a tak je to celé dni.Skúšal už spať aj 15 hodín aby zistil, či mu nechýba spánok no cítil sa rovnako.Nevie čo má robiť únava ho ničí. Može byť za tým aj psychicky namáhavá práca,stres a fyzické vyčerpanie??? prosím poradte čo je dobré proti takejto stálej únave. Ďakujem
ÚNAVA
...sak prave,ja som tiez unavena bola,padala som od unavy atd.spala som tiez dost a tiez mi nasli heliko... v zaludku,ale ja mam aj malo vapnika/a viac zdr.probl./...tak preto som tak pisala,ze je lepsie ist k lekarovi...UNAVA-je siroky pojem....
Asi si dám urobiť test, či nemám alergiu na ortuť:
Ortuť pôsobí na proteíny o.i. ako bunkový jed, preto sú rozpustné väzby ortute jedovaté. Pri izbovej teplote sa to stáva pri tekutom stave, ale v dôsledku jej vysokého tlaku pary postupne prechádza do plynného stavu. Tieto ortuťové pary sa do tela dostanú napr. sliznicami a pľúcami a ukladajú sa v centrálnom nervovom systéme ako aj v obličkách, kde rozvíjajú svoje toxické pôsobenie. Pri chronickej ortuťovej expozícii dochádza k malátnosti, závratom, nespavosti, strate pamäti, úbytku schopnosti koncentrácie, predráždenosti, bolestiam hlavy, nervovým bolestiam, triaške, vypadávaniu vlasov a depresiám.
Pri vložení výplne, neskôr aj odieraním pri žuvaní sa ortuť v amalgáme trochu uvoľňuje, čo sa dá dokázať zvýšenými hodnotami v slinách. V poslednej dobe mnohostranne prevedené skúmanie však ukazuje, že miera tejto záťaže je v každom ohľade porovnateľná s výživou bohatou na ryby a leží ďaleko pod uznávanými hraničnými hodnotami.
O zdravotnom poškodení možno hovoriť len vo výnimočných prípadoch. Častosť použitia je však z týchto dôvodov retrogénna. Používanie amalgámu sa odhaduje za možno škodlivú len u tehotných, malých detí a pacientov s obmedzenou funkciou obličiek, a samozrejme aj pri alergii na ortuť. Alergie však z globálneho pohľadu boli diagnostikované extrémne zriedkavo.
Zdroj: primar.sme.sk
tak nech skusi B-komplex forte.../v lekarni sa daju kupit/
a maj ine nejake priznaky,ci len unava...mozno fakt je prepracovany,len potrebuje si oddychnut...
no to môže byť viacero veci, odporúčala by som lekára a vyšetrenia , ktoré mu lekár na základe jeho diagnozy poradí. ja som mala stýmto tiež problémy a mala som bacila v žalúdku. to nieje psychický problém podľa mňa
k lekárovi ist nemoze kvoli práci, nemoze si dovolit ani jeden den volna
radsej nech si s tym zajde k lekarke...nie je to normalne ked sa vyspi 8-9hod.,aby bol unaveny...